Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν καλά την Αθήνα και ειδικά το κέντρο της πρωτεύουσας. Οι περισσότεροι έχουμε περπατήσει στους δρόμους της και τις παλιές συνοικίες της.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την πλατεία; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Ωστόσο, στο πέρασμα των αιώνων η Αθήνα έχει «μεταμορφωθεί» αρκετές φορές και σήμερα σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει την παλιά πόλη των Αθηνών. Αν ξεφυλλίσεις ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να αναγνωρίσεις ορισμένους δρόμους, πολυσύχναστες πλατείες, δημοφιλείς συνοικίες κ.α.

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω στην οποία φαίνεται ένας πολύ γνωστός δρόμος της Αθήνας.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Είναι από τις πιο γνωστές

Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

  • Σταδίου
  • Κολοκοτρώνη
  • Αιόλου

Κοίταξε καλά την εικόνα. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση, δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία, η οποία ανήκει στο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ και αποτελεί μέρος της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη» φαίνεται η οδός Αιόλου.

Η οδός Αιόλου είναι μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και πήρε το όνομα της από τον Αίολο, τον θεό των ανέμων, της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Η Αιόλου σχεδιάστηκε το 1833 από τους αρχιτέκτονες Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ, και ήταν η πρώτη οδός της Αθήνας που στρώθηκε με αμμοχάλικο (το 1860).

Μέχρι τη δεκαετία του 1950 Αποτελούσε την «καρδιά» του εμπορικού κέντρου αλλά έκτοτε άρχισε να μαραζώνει εμπορικά καθώς τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα μεταφέρθηκαν στην Ερμού, τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ