H σκανδιναβική μέθοδος ύπνου που θα μπορούσε να σώσει τον γάμο σας – ΒΙΝΤΕΟ

Το κομμάτι του ύπνου είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση και είναι αλήθεια ότι μερικά ζευγάρια δεν τα πάνε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό αρκετοί υιοθετούν την Σκανδιναβική μέθοδο για καταφέρουν να κλείσουν τα μάτια τους με… ηρεμία και να μην χαλάσουν τον γάμο τους για τις αγεφύρωτες διαφορές στον… ύπνο.

Η πρακτική διαδόθηκε στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία και σύμφωνα με αυτή τα ζευγάρια χρησιμοποιούν δύο μονά (και άρα μικρότερα) παπλώματα και όχι ένα μεγάλο πάπλωμα, όπως αναφέρει η Sun.

Η Influencer Erica Stolman Dowdy υποστηρίζει ότι αυτή η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου «θα μπορούσε να σώσει γάμους».

Σε ένα βίντεο που έχει πάνω από 3,3 εκατομμύρια προβολές, ξεστρώνει ένα king-size κρεβάτι και στη συνέχεια το στρώνει ξανά, βάζοντας όμως δύο παπλώματα, ένα για κάθε άτομο.

«Η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου αλλάζει το παιχνίδι. Παίρνει 10 στα 10», αναφέρει στη λεζάντα του βίντεο.

Στο βίντεο εξηγεί ότι μαζί με τον σύζυγό της πήγαν στην Κοπεγχάγη, όπου έμαθε το κόλπο αυτό για τον ύπνο ενός ζευγαριού και αποφάσισε να το εφαρμόσει και εκείνη στο σπίτι της.

Επίσης, επέλεξε «διασκεδαστικά χρώματα» για τη διακόσμησή του χώρου, τα οποία έχουν στόχο να κοιμούνται καλύτερα, παρά να είναι το δωμάτιο ευχάριστο και όμορφο στο… μάτι.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound – Erica Stolman Dowdy


Μερικοί από τους followers της σχολίασαν ότι αυτή η μέθοδος ύπνου ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Μόλις κοιμηθείς με δύο παπλώματα… δεν θα επιστρέψεις ποτέ ξανά μόνο σε ένα!!!» έγραψε ένας.

«Ο σύζυγός μου είναι από τη Γερμανία και το κάναμε πάντα αυτό. Ο αγαπημένος μου τρόπος για να στρώνω το κρεβάτι είναι να διπλώνω κάθε πάπλωμα και να το γυρίζω στο πλάι για να ταιριάζει τέλεια», έγραψε ένας άλλος.

«Ναι. Ο Hubby και εγώ έχουμε τα δικά μας παπλώματα για πάνω από μια δεκαετία. Είναι η καλύτερη λύση», είπε ένας άλλος.

Τα αντίθετα έλκονται και αυτό θα μπορούσε να ισχύει για τις συνήθειες στον ύπνο. Γι’ αυτό η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου θα μπορούσε να βοηθήσει σε μία σχέση.

Ο ένας σύζυγος μπορεί να έχει υψηλότερη ή χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος από τον άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναντιστοιχία στις ανάγκες που έχει ο καθένας στον ύπνο, σύμφωνα με το Sleep Foundation.

Εάν μοιράζεστε την ίδια κουβέρτα ή το ίδιο πάπλωμα ενδέχεται να ξυπνάτε περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μπορεί κάποιος από τους δύο να πάρει κατά τη διάρκεια του ύπνου όλο το πάπλωμα για τον εαυτό του.

Έτσι αντί να πετάτε από τα νεύρα σας το πάπλωμα και την κουβέρτα στο πάτωμα ή να αποφασίσετε να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια (δηλαδή να πάρετε διαζύγιο ύπνου, κάτι που επίσης γίνεται σιγά-σιγά τάση), μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε την σκανδιναβική μέθοδο για να ξεμπερδέψετε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ