Γυναίκα αναστάτωσε το διαδίκτυο με ανάρτησή της για το πώς ήθελε να ονομάσει το μωρό της – Το «ασυνήθιστο» όνομα και η οικογενειακή παράδοση

Μια γυναίκα αναστάτωσε το διαδίκτυο με ανάρτησή της στο Reddit στην οποία αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαμάχη με τον σύζυγο και τα πεθερικά της για το πώς θα ονομάσουν το αγοράκι της.

Στην ανάρτησή της, η γυναίκα εξήγησε πως εκείνη και ο άνδρας της περιμένουν το πρώτο τους παιδί και οι παππούδες το πρώτο τους εγγόνι, το οποίο θα είναι αγοράκι. Ωστόσο, πριν καν ακόμα γεννηθεί το μωρό, το ζευγάρι διαφωνεί για το όνομα που θα του δώσουν.

Η μέλλουσα μητέρα έγραψε πως ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα όνομα που έχει περάσει στον πρωτότοκο γιο της οικογένειάς της από το 1800. Ο σύζυγός της αρχικά συμφώνησε, αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη, με την γυναίκα να δηλώνει «συντετριμμένη γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρη την οικογένειά μου».

Η ίδια έγραψε: «Το όνομα είναι Gaylord… Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το μισούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμφώνησα να τον φωνάζουμε Gail. Όταν η κοινωνία σταματήσει να είναι τόσο ανώριμη σχετικά με αυτό, μπορεί το παιδί να αρχίσει να χρησιμοποιεί το πλήρες όνομά του».

Η μαμά υποστηρίζει ότι εξήγησε στον σύζυγό της πως ο γιος τους θα ονομαζόταν Gaylord μόνο στο πιστοποιητικό γέννησης καθώς στην καθημερινότητα θα τον φώναζαν «Gail». Ο σύζυγος λέει τώρα πως όταν του το ανακοίνωσε η γυναίκα του εκείνος υπέθεσε πως του έκανε πλάκα και πως ποτέ δεν συμφώνησε με κανένα από τα δύο ονόματα. Η ίδια αναρωτήθηκε γιατί ο σύζυγός της πίστευε ότι αστειευόταν ειδικά αφού είχε γνωρίσει τον πατέρα της και τον παππού της. Το θέμα έχει φέρει ρήξη στο ζευγάρι καθώς ο σύζυγος δεν προτίθεται να εξετάσει σαν επιλογή το όνομα που θέλει η μέλλουσα μητέρα.

Οι τόνοι για το επίμαχο θέμα ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο σύζυγος μοιράστηκε με την οικογένειά του την επιλογή της συζύγου για το όνομα του παιδιού. Οι παππούδες τώρα «κυνηγούν» την γυναίκα με την οποία μάλιστα τσακώθηκαν από το τηλέφωνο. «Τα πεθερικά μου μου λένε ότι ακόμα και το όνομα Gail δεν είναι ένα αποδεκτό για αγόρι και ότι πρέπει να συμβαδίσω με την εποχή και να επιλέξω κάτι πιο κατάλληλο», έγραψε η γυναίκα στο Reddit.

«Μου έδωσαν μια λίστα με ονόματα που εγκρίνου, λες και είμαι παιδί, κάτι που είναι απίστευτα προσβλητικό για μένα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ονομάσουν το δικό μου μωρό για μένα. Δεν νομίζω ότι ο σύζυγός μου θα είχε τέτοιο πρόβλημα αν η οικογένειά του αν έχωνε τη μύτη της σε ξένες υποθέσεις, αφού δεν είχε πρόβλημα με αυτό το όνομα πριν από ένα χρόνο. Τι απέγινε ο σεβασμός των πρεσβυτέρων και των παραδόσεών μας;», γράφει η μέλλουσα μητέρα και συμπληρώνει πως «η οικογένειά του δεν έχει παραδόσεις ονοματοδοσίας, γι’ αυτό πρέπει να το κάνει η οικογένειά μου. Πώς περιμένουν να σπάσω μια οικογενειακή παράδοση αιώνων; Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό».

Πολλοί χρήστες του Reddit που σχολίασαν την ανάρτηση συμφώνησαν με τους παππούδες ενώ άλλοι την προέτρεψαν να το συζητήσει αποκλειστικά με τον σύζυγό της. 

Ένας έγραψε: «Δουλεύω με παιδιά δημοτικού και η ιδέας σας είναι τρομερή. Λυπάμαι, αλλά όχι. Μην ονομάσετε το παιδί σας Gaylord».

Ένας άλλος σχολίασε: «Κάποιες παραδόσεις φτάνουν σε ένα σημείο που δεν είναι πλέον κατάλληλες για τη σύγχρονη εποχή. Αυτή είναι μία από αυτές. Διάλεξε άλλο όνομα.”

Κάποιος άλλος πρότεινε: «Aφήνετε την ευρύτερη οικογένεια να λάβει μια απόφαση για ένα θέμα που αφορά μόνο εσάς και τον σύζυγό σας. Νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσετε με τον σύζυγό σας και να αφήσετε και τα δύο πεθερικά εκτός συζήτησης».

Έπειτα από όλη τη φασαρία η μαμά αποκάλυψε ότι η ανάρτησή της ήταν απλώς ένα αστείο και τα παιδιά της έχουν στην πραγματικότητα «άψογα» ονόματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ