Είπε στον γιο της να ζήσει με τον μπαμπά του επειδή δεν έχει χώρο – «Μετά το διαζύγιο παντρεύτηκα ξανά και έμεινα έγκυος»

Μία μητέρα ρώτησε τους χρήστες του Reddit να της πουν τη γνώμη τους για την απόφασή της να ζητήσει από τον γιο της να μείνει με τον πατέρα του.

Στο ΑΙΤΑ μία περιφρονημένη πρώην σύζυγος μοιράστηκε την ιστορία της και ζήτησε τη γνώμη των άλλων χρηστών σχετικά με την απόφασή της να ξεφορτωθεί το εφηβικό δωμάτιο του γιου της.

«Με τον άνδρα μου χωρίσαμε όταν ο γιος μας ήταν 10 χρονών. Ο πρώην άντρας μου έκανε μία νέα σχέση. Είχαμε από κοινού την κηδεμονία, ενώ ο πρώην σύζυγος συνέβαλε με κάποια επιπλέον ποσά για την ανατροφή του παιδιού. Εκείνη τη χρονική περίοδο, εγώ είχα επιστρέψει στο σχολείο. Τις ημέρες που ο γιος μας ήταν με τον πατέρα του, εγώ αφοσιωνόμουν στη δουλειά, ενώ τις ημέρες που ήταν μαζί μου, μεριμνούσα ώστε να περάσουμε χρόνο μαζί. Επίσης, του ανέθετα κάποια καθήκοντα, συμβατά με την ηλικία του, δηλαδή να πλυθεί, να με βοηθήσει λίγο με το πλυντήριο ή το μαγείρεμα. Όμως, όπως γίνεται συχνά σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο γιος μου περνούσε καλύτερα στο σπίτι του πατέρα του. Με τη σειρά μου, προσπάθησα να κάνω το σπίτι πιο φιλικό για ένα παιδί της ηλικίας του, αγόρασα ένα PS4 και αναβάθμισα τη σύνδεση στο ίντερνετ. Μάταια.  Όταν ο γιος μας έγινε 14 χρονών, ο πρώην σύζυγός μου, επιδίωξε την πλήρη επιμέλεια. Όσο και αν το πάλεψα, ο γιος μου, μου ξεκαθάρισε ότι, αν δεν συμφωνούσα, θα το έσκαγε απ’ το σπίτι. Δοκίμασα κάθε τρόπο, δεν βοήθησε ούτε η συμβουλευτική. Ήμουν συντετριμμένη όταν διαπίστωσα ότι ο γιος μου δεν με θεωρούσε αρκετά σημαντική ώστε να περνάει χρόνο μαζί μου. Σταδιακά, δεν ερχόταν ούτε τα Σαββατοκύριακα, ενώ, όταν ερχόταν, ήταν διαρκώς έξω και στο σπίτι ερχόταν μόνο για να κοιμηθεί».

Παρά τη δύσκολη κατάσταση, η μητέρα προχώρησε τη ζωή της

«Εκείνη την περίοδο, είχα δημιουργήσει σχέση με τον τωρινό μου σύζυγο, ο οποίος με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση. Αν και δεν είναι ο τύπος μου ερωτικά, είναι εξαιρετικός ως φίλος. Του ζήτησα να βγούμε ραντεβού και, μετά από έξι μήνες, παντρευτήκαμε. Γνωριζόμασταν απ’ το πανεπιστήμιο. Έξι μήνες μετά τον γάμο, είχα μείνει έγκυος».

Κατά σύμπτωση, την ίδια περίοδο περίμενε το δεύτερο παιδί του και ο πρώην σύζυγος. «Την ίδια χρονική περίοδο, η γυναίκα με την οποία  είχε σχέση ο πρώην άνδρας μου, περίμενε και εκείνη παιδί. Μία νεότερη γυναίκα με την οποία με απάτησε».

«Χρειαζόταν να πουλήσω το σπίτι μου, και με τον τωρινό μου σύζυγο, αγοράσαμε ένα διαμέρισμα, με δύο υπνοδωμάτια και μία μικρή αποθήκη, την οποία κάναμε βρεφικό δωμάτιο, ενώ στο δεύτερο υπνοδωμάτιο βάλαμε τα γραφεία μας. Τότε τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα» περιγράφει.

«Ο πρώην άνδρας μου μετακόμισε και εκείνος με τη νέα του σύντροφο, η οποία δεν συμπαθεί τον γιο μας. Η μητριά του δεν τον θέλει στο σπίτι αν δεν είναι εκεί και ο πατέρας του. Άρα, ο γιος μου ζει σ’ ένα σπίτι με τον πατέρα του, την έγκυο σύντροφο του πρώην άνδρα μου και την μητέρα της. Ο γιος μου, ο οποίος είναι σήμερα 16 χρονών, μού ζήτησε να μείνει μαζί μου. Του απάντησα την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν έχω χώρο. Όταν με ρώτησε τι απέγινε το δώματιό του, τον ενημέρωσα ότι είχα πουλήσει το σπίτι, κάτι που τον νευρίασε πολύ. Με έβρισε άσχημα που δεν είχα προνοήσει να έχω ένα μέρος για εκείνον. Τού ζήτησα να έρθει και να κοιμάται στον καναπέ, αλλά δεν το δέχτηκε».

Σε αναζήτηση της καλύτερης λύσης

Η συγκεκριμένη μητέρα ψάχνει ν’ αγοράσει ένα σπίτι ώστε να χωράει και ο γιος της. Βέβαια, η αγορά ακινήτων δεν είναι με το μέρος της.

«Συζήτησα με τον άνδρα μου και αποφασίσαμε ότι τα χρήματα (από την πώληση του σπιτιού αυτού και του εργένικου σπιτιού του άνδρα μου) μας αρκούν ώστε ν’ αγοράσουμε ένα σπίτι που θα έχει ένα δωμάτιο και για τον γιο μου. Περιμέναμε λίγο ώσπου να πέσουν τα επιτόκια και αποφασίσαμε να μετακομίσουμε σε μία πιο οικονομική πόλη. Ζήτησα απ’ τον γιο μου να έρθει και να μείνει μαζί μας, στο σαλόνι, μέχρι ν’ αγοράσουμε το καινούργιο μας σπίτι αλλά δεν ήθελε. Προτίμησε να μείνει με τους παππούδες αλλά δεν περνάει καλά. Ευτυχώς, ο πατέρας του, τού έχει αγοράσει αυτοκίνητο και δεν χρειάστηκε ν’ αλλάξει σχολείο. Ο γιος μου είναι έξαλλος μαζί μου που έβαλα πάνω απ’ αυτόν το μωρό που περιμένω και τη δουλειά μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι, δεν περίμενα να μου ζητήσει να μείνει ξανά μαζί μου.  Ο πρώην άνδρας μου, μού ζήτησε να μετατρέψω το γραφείο σε υπνοδωμάτιο για τον γιο μας, αλλά του είπα ότι όσα περνάει το παιδί είναι εξ αιτίας της συμπεριφοράς του».

Μία περίπλοκη υπόθεση

Αναμφίβολα, είναι δύσκολο να πεις τι είναι σωστό και τι λάθος σε μία τόσο περίπλοκη υπόθεση. Ορισμένοι από τους αναγνώστες της ιστορίας, λένε ότι ο γιος ευθύνεται για την κατάστασή του, αφού με τη θέλησή του απομακρύνθηκε από την μητέρα. Μάλιστα, απ’ τη στιγμή που η μητέρα ψάχνει να βρει ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου θα μένει και ο ίδιος, δεν έχει δικαίωμα να θυμώνει. Απ’ την άλλη, πολλοί αναγνώστες αναρωτιούνται αν η συμπεριφορά του γιου είναι αποτέλεσμα των δικών του συναισθημάτων ή της επιρροής του πατέρα του,  ο οποίος ήθελε να τον αποξενώσει απ’ την  μητέρα του.  Εν τέλει, η μητέρα έπρεπε να ζει σ’ ένα σπίτι όπου δεν θα υπήρχε χώρος για τον γιο της; Είναι πολλές οι παράμετροι.

Τα σχόλια των αναγνωστών

Το πιο δημοφιλές σχόλιο ανέφερε: «Όλοι έχουν άδικο. Ο γιος πήρε την απόφασή του και τώρα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Ουσιαστικά, πληρώνει και τις συνέπειες από την απιστία του πρώην άνδρα σου. Ο πρώην άνδρας σου έχει τη νομική υποχρέωση να φροντίζει τον γιο σας. Εσύ, ως μητέρα, δεν κάνεις καλά που πετάς την ευκαιρία να διορθώσεις τη σχέση με τον γιο σου. Σκέψου ότι σε έναν 16χρονο με αυτή την ιστορία ήταν πολύ δύσκολο να στραφεί σ’ εσένα για βοήθεια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια πιο δημιουργική λύση ώστε να μείνετε στο ίδιο σπίτι, βοηθώντας τον να διαχειριστεί και αυτή τη δύσκολη μεταβατική περίοδο».

Ένα άλλο επίσης δημοφιλές σχόλιο, στήριζε περισσότερο την μητέρα: «Είναι λογικό που διάλεξες ένα σπίτι με βάση τις τωρινές σας ανάγκες και συνθήκες. Δεν περίμενες ότι θα μείνεις ξανά στο ίδιο σπίτι με τον γιο σου, επειδή εκείνος σε απέκλεισε και τώρα επιστρέφει απλά επειδή δεν είναι πλέον η προτεραιότητα του πατέρα του. Ασφαλώς και είναι παιδί, όμως αυτά είναι τα αποτελέσματα των επιλογών που έκανε μαζί με τον πατέρα του. Είναι πολύ σημαντικό που θέλεις να βρεις ένα σπίτι για να μείνετε όλοι μαζί αλλά πριν το κάνεις, συμβουλέψου κάποιον ειδικό για να διαχειριστείς τα θέματα με τον γιο σου, ειδικά πριν μείνετε κάτω απ’ την ίδια στέγη. Δεν αποκλείω να έρθει στο σπίτι σου και να διαλύσει ξανά τη μεταξύ σας σχέση, τη ζωή του άντρα σου και του μωρού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ