Είναι έξαλλος με τα πεθερικά του γιατί εκμεταλλεύονται οικονομικά την γυναίκα του – «Μας καλούν για φαγητό, αλλά δεν βάζουν ποτέ το χέρι στην τσέπη»

Ο 35χρονος άνδρας της ιστορίας και η γυναίκα του, επίσης 35 ετών, είναι  φρεσκοπαντρεμένοι, και ζουν στην ίδια πόλη με τις οικογένειές τους.

Είναι και επίσημα «σε πόλεμο» με τα πεθερικά του – «Προσπαθούν να μας δημιουργήσουν τύψεις επειδή μετακομίσαμε»

“Δεν βάζουν ποτέ το χέρι στην τσέπη”

Η οικογένεια του άνδρα μοιάζει πολύ με αυτόν, δηλαδή είναι άνθρωποι ανεξάρτητοι,  με τις δουλειές  τους, ενώ η οικογένεια της συζύγου, είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι γονείς της γυναίκας, έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν τους αρέσει να είναι μόνοι τους και δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με την ανεξαρτησία.

Επιπλέον, τους αρέσει να βγαίνουν έξω για φαγητό, με τον ίδιο και τη γυναίκα του. Της φορτώνουν όμως τον λογαριασμό συνέχεια, κάτι που τον έχει κάνει να μην θέλει να ξαναβγεί έξω με τα πεθερικά του. «Δεν με εξαγριώνει τίποτα περισσότερο από το να με καλούν σε δείπνο, και όταν έρχεται ο λογαριασμός, να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη, ή να περιμένουν από τη γυναίκα μου να πληρώσει», εξηγεί ο άνδρας.

Κρήτη: Μηνύσεις αντάλλαξε 37χρονος με τα πεθερικά του – “Μαλλιά κουβάρια” το σόι σε χωριό της Χερσονήσου

“Δεν θα έχει καλή κατάληξη αν συνεχίσει να πληρώνει τα πάντα”

«Αυτό έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις, με τον λογαριασμό να ανέρχεται σχεδόν σε 280 ή και σε 400 ευρώ», αναφέρει. Έτσι, προσπάθησε να κάνει μία κουβέντα με την σύζυγό του και ουσιαστικά, της είπε ότι την εκμεταλλεύονται οικονομικά. Ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της, ήθελαν να περνούν χρόνο μαζί της μόνον με την προϋπόθεση ότι θα κάλυπτε εκείνη τα έξοδα.

Της έστρεψε την προσοχή στο γεγονός ότι, πάντα τα πεθερικά του θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια, ή για καφέ και να πληρώνει εκείνη τον λογαριασμό. «Σε έχουν καλέσει ποτέ κάπου όπου πλήρωσαν αυτοί;», ρώτησε τη γυναίκα του.

Πεθερικά από την… κόλαση: Έριξαν κόκκινη μπογιά στο νυφικό – «Προσπάθησαν να καταστρέψουν τον γάμο του γιου τους»

Της μίλησε απότομα και έχει δεύτερες σκέψεις

«Δεν σε λογαριάζουν ούτε στα γενέθλιά σου-ενώ εσύ πάντα κάνεις σχέδια για τα γενέθλια των άλλων και πληρώνεις και τον λογαριασμό». Στη συνέχεια, της δήλωσε πως «ως εδώ και μη παρέκει» και της είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Για καλή τους τύχη, σε λίγους μήνες, μετακομίζουν σε άλλη πόλη, λίγες ώρες μακριά, με αρκετά υψηλό κόστος διαβίωσης, και άρα με ακριβή… διασκέδαση.

Η πρώτη αντίδραση της μητέρας της και πεθερά του, στην ανακοίνωση ότι θα μετακομίσουν, ήταν να τη ρωτήσει αν θα μπορεί να πηγαίνει να τη βλέπει.
Ο άνδρας ξεκαθάρισε στη γυναίκα του ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα αν συνεχίσουν να πληρώνουν τόσα έξοδα. «Δεν θα καταφέρεις να φυλάξεις τίποτα για το μέλλον».

Βέβαια, μετά από το ξεκαθάρισμα αυτό, ο άνδρας αναρωτιέται αν έκανε καλά που της μίλησε τόσο απότομα. Για ποιον λόγο τα πεθερικά του θέλουν να βασίζονται οικονομικά εξ ολοκλήρου στην κόρη τους; Έχει δίκιο ο σύζυγος να ανησυχεί για το μέλλον τους; Πως θα μπορούσε να βοηθήσει τη γυναίκα του να θέσει όρια;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ