Η πεθερά μου απαιτεί να μένω στο σπίτι με το παιδί και να μην εργάζομαι – «Θεωρεί τη δουλειά μου γελοία»

Η επιστροφή στην εργασία μετά τον ερχομό ενός μωρού είναι λίγο απογοητευτική για όλους τους γονείς, αφού, έχοντας περάσει έναν χρόνο αγκαλιά με το αξιολάτρευτο πλάσμα που έχεις φέρει στον κόσμο, αναγκάζεσαι να βρεθείς ξανά σε ένα γραφείο, μακριά από το παιδί σου.

Η απαίτηση της πεθεράς της την εξόργισε – «Θέλει να πάρει το 5 μηνών παιδί μας σπίτι της και να το μεγαλώσει μόνη της για 3 μήνες»

Η επιστροφή στην εργασία είναι μία απόφαση που ευνοεί όχι μόνο τα οικονομικά, αλλά και την ψυχική υγεία και την ευημερία της μητέρας. Πρόκειται για μία απόφαση που λαμβάνεται είτε από τον έναν γονιό, ή από κοινού με τον σύντροφο μετά από συζήτηση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την οικογένεια.

Η μητέρα αυτή όμως θύμωσε όταν η πεθερά της, της ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε να μένει στο σπίτι, και χαρακτήρισε τη δουλειά της γελοία

Σε μία ανάρτησή της στο Reddit, η μητέρα εξήγησε ότι, στη διάρκεια της πανδημίας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της, αλλά πρόσφατα, αφού δέχτηκε μία καταπληκτική ευκαιρία, έχει ξεκινήσει να δουλεύει με ωράριο πλήρους απασχόλησης.

Παρακολούθησε την πεθερά της όσο πρόσεχε τον γιο της – «Αυτό που είδα με σόκαρε»

Καθώς η γυναίκα επιστρέφει στη δουλειά, ενώ ο σύζυγός της επίσης εργάζεται, τα πεθερικά της υπονοούν ότι, ο τριών ετών γιος της δεν έχει την απαραίτητη προσοχή.

H γυναίκα, εξηγεί: «Τα πεθερικά μου πιστεύουν ότι ο γιος μου είναι πίσω αναπτυξιακά. Ο λόγος; Κάποια στιγμή προσπαθούσα να του μάθω την πρόσθεση, αλλά εκείνος ήθελε να ζωγραφίσει, πράγμα φυσιολογικό για ένα νήπιο 3 ετών. Η πεθερά μου ωστόσο, είναι πεπεισμένη ότι ο γιος της, στην ηλικία των τριών μπορούσε να μετρήσει μόνος του. Πράγματι, μπορεί να είναι αλήθεια, άλλωστε ο άνδρας μου είναι πανέξυπνος, αλλά ο γιος μας έχει διαφορετικές  ικανότητες»

12 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μία πεθερά που ζηλεύει – Πώς να την αντιμετωπίσετε

Έπειτα, εξήγησε ότι πλέον τα πεθερικά της έχουν αρχίσει να πετάνε υπονοούμενα ότι πρέπει να παραιτηθεί ώστε να φροντίζει τον γιο της για να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα παιδιά

«Όταν τους ανακοίνωσα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε, μου είπαν μπράβο στην αρχή, αλλά μετά, ευγενικά μου τόνισαν ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν σε νταντάδες όταν δεν θα μπορεί να φυλάξει το παιδί η μητέρα μου και κατέληξαν ότι η πιο οικονομική λύση θα ήταν να μένω αποκλειστικά στο σπίτι».

“Επήλθε μεγάλη ρήξη και πλέον δεν μιλάμε”

«Τόσο ο σύντροφός μου όσο και εγώ, το αγνοήσαμε. Επειδή όσο πήγαινε και  χειροτέρευε, ο άντρας μου αποφάσισε να τους μιλήσει κατ’ ιδίαν. Εκεί, τα πεθερικά μου παραπονέθηκαν ότι είμαι φρικτή μητέρα επειδή δεν θυσιάζω τη “γελοία καριέρα μου” στο σχέδιο για χάρη του γιου μου, και ότι «αμφέβαλαν για το πως θα μπορέσω να καθοδηγήσω την εκπαίδευση του γιου μου, αφού “το πτυχίο της είναι ουσιαστικά, άχρηστο”. Ο άντρας μου τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσω τη δουλειά μου στην οποία έχω προσφέρει τόσα πολλά και τούς προειδοποίησε να μην ξαναμιλήσουν έτσι για εμένα. Το αποτέλεσμα είναι τώρα να μην μιλιόμαστε. Επήλθε μεγάλη ρήξη και νιώθω χάλια»

Πολλοί χρήστες του Reddit εξέφρασαν τη στήριξή τους, και ένας από αυτούς παρατήρησε ότι η μητέρα αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για τον γιο της. Οι σχολιαστές πρόσθεσαν  ότι με τον τρόπο της, δείχνει στον γιο της ότι οι γυναίκες είναι ικανές και να έχουν καριέρα και να φροντίζουν την οικογένειά τους.

Κάποιος άλλος σχολίασε, εύστοχα: «Απ’ τη στιγμή που ούτε λογαριασμούς σου πληρώνουν, ούτε σου μεγαλώνουν το παιδί, δεν έχουν κανένα λόγο στις αποφάσεις της οικογένειάς σου»

Πώς να διαχειριστείτε την ανάμιξη των πεθερικών

Ο σύμβουλος γάμου και οικογενειακός θεραπευτής, Dr. Stephen J. Betchen, εξηγεί πως τα πεθερικά συχνά έχουν ένα αίσθημα εξουσίας που δεν μπορούν να αποβάλλουν, με αποτέλεσμα να ανακατεύονται διαρκώς στις υποθέσεις του ζευγαριού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αναγκαία η οριοθέτηση των σχέσεων. Ορίστε τους δικούς σας κανόνες και συνήθειες σαν ζευγάρι ώστε να αποτρέψετε την ανάμιξη των πεθερικών στη σχέση σας.  Μπορείτε επίσης ν’ ανακατευθύνετε τη συζήτηση, λέγοντας «θα το σκεφτώ» ή «ενδιαφέρουσα παρατήρηση», παρά να προσπαθείτε να στηρίξετε την άποψή σας και να καταλήγετε σε καυγά.

Άλλωστε, οι μόνοι που τελικά επηρεάζονται από την απόφαση είστε εσείς και η οικογένειά σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ