Η απαίτηση της πεθεράς της την εξόργισε – «Θέλει να πάρει το 5 μηνών παιδί μας σπίτι της και να το μεγαλώσει μόνη της για 3 μήνες»

Η πεθερά θεωρεί ότι αυτό είναι το καλύτερο για το παιδί, αλλά η μητέρα διαφωνεί.

Παρακολούθησε την πεθερά της όσο πρόσεχε τον γιο της – «Αυτό που είδα με σόκαρε»

Μία μητέρα βρίσκεται στα μαχαίρια με την πεθερά της, η οποία πέρασε για πρώτη φορά λίγο χρόνο φροντίζοντας το εγγόνι της. Η συγκεκριμένη πεθερά, η οποία ζει σε άλλη χώρα απ’ το ζευγάρι, αποφάσισε ότι η επίσκεψη διάρκειας τριών εβδομάδων που έκανε δεν της ήταν αρκετή. Έτσι, αποφάσισε ότι θέλει να πάρει το μωρό στο σπίτι της.

Η πεθερά ζητά απ’ το ζευγάρι να έχει αποκλειστικά το εγγόνι της για λίγες εβδομάδες ώστε και οι γονείς να περάσουν λίγο «χρόνο οι δυο τους»

Η μητέρα, στον λογαριασμό της στο TikTok,Alina, @alinamotherhood on TikTok, αφηγείται ότι πρόσφατα τους επισκέφθηκε η πεθερά της, η οποία ζει σε διαφορετική χώρα. Ήταν η πρώτη της επαφή με τον 5 μηνών εγγονό της.

12 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μία πεθερά που ζηλεύει – Πώς να την αντιμετωπίσετε

«Δεν θέλω να γυρίσω σπίτι χωρίς αυτόν»

Αφού πέρασε λίγες εβδομάδες με το μωρό και, αφού αυτο-προσκλήθηκε στις διακοπές της οικογένειας, η πεθερά της Alina, είπε ότι δεν θέλει να γυρίσει στο σπίτι της χωρίς το εγγόνι της. Έτσι ζήτησε απ’ τους γονείς να την αφήσουν να το πάρει μαζί της στο εξωτερικό για μερικούς μήνες.

«Έλεγε ότι θα τον προσέχει και θα τον φροντίζει πολύ», είπε η Alina. «Είχε το θράσος να πιστεύει ότι δεν θέλω να κρατάω εγώ συνέχεια τον γιο μου, κάτι που με προσέβαλε».

«Νιώθω ότι η πεθερά μου είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μας» – Τι ζήτησε από τον σύζυγό της

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Alina δεν συμφωνούσε με την ιδέα ο γιος της να μείνει μόνος με την πεθερά της. Αν και, όπως λέει ο άνδρας της, την στηρίζει, επιμένει ότι η μητέρα του «αγαπάει πολύ τον εγγονό της και αυτό που θέλει, είναι να τον βλέπει όσο γίνεται περισσότερο». Η κατάστασή της όμως, δεν της επιτρέπει να το κάνει.

Τελικά, η Alina και η πεθερά της συμφώνησαν να αφήσουν το παιδί κανονικά, μαζί με τους γονείς, επιτρέποντας και στην πεθερά να το βλέπει όσο θέλει.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι σε λίγους μήνες θα ταξιδέψουμε στο σπίτι της, και θα μείνουμε για μερικές εβδομάδες», αν και δεν μπορεί να είναι βέβαιη αφού το ταξίδι στο εξωτερικό με ένα παιδί δεν είναι απλή υπόθεση.

«Όσο και αν μας είναι δύσκολο, ο άνδρας μου και εγώ έχουμε την πλήρη ευθύνη του παιδιού, την οποία δεν θέλουμε να μεταθέσουμε σε κανέναν», εξήγησε.

Παρόλα’ αυτά η Alina εξακολουθεί να είναι προσβεβλημένη επειδή η πεθερά της θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσέξει το παιδί της μόνη της και το αποδεικνύει όταν προτείνει να το πάρει μαζί της σε μία άλλη χώρα.

Εξοργισμένοι οι αναγνώστες

Όσοι διάβασαν την ανάρτηση, εξοργίστηκαν για λογαριασμό της Alina, σχολιάζοντας ότι τους φαίνεται απίστευτο το θράσος της πεθεράς να προτείνει κάτι τέτοιο.

«Αν όντως αγαπούσε το εγγόνι της, όπως λέει, ούτε που θα διανοούταν να προτείνει τέτοιο πράγμα», σχολίασε μία γυναίκα για την πεθερά.

«Αν συνέβαινε αυτό σε μένα, θα ήταν ήδη πρώην πεθερά, και θα έκανα σκηνή που τολμάει να με προσβάλλει», έγραψε κάποια άλλη.

«Μην αφήσεις ποτέ το παιδί σου μόνο μαζί της.  Δεν ξέρεις για το τι είναι ικανή», την προειδοποίησε μία τρίτη αναγνώστρια.

Οι συμβουλές της πεθεράς που την ενοχλούν

Μπορεί η Alina να λέει ότι με την πεθερά της έχουν μία καλή  σχέση, αλλά εξομολογείται ότι την ενοχλεί η συνήθεια της πεθεράς της να της δίνει συμβουλές για την μητρότητα, χωρίς να τη ρωτήσει. Διαρκώς κάνει παρατηρήσεις στην νύφη της και είναι σαφές ότι διαφωνεί με το γονεϊκό της στιλ, κάνοντας παρατηρήσεις ότι αφήνει το παιδί χωρίς κάλτσες, ή επειδή δεν τον κάνει μπάνιο κάθε μέρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ