Παρακολούθησε την πεθερά της όσο πρόσεχε τον γιο της – «Αυτό που είδα με σόκαρε»

Οι κάμερες ασφαλείας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελέγχεις τι συμβαίνει στο σπίτι σου όταν λείπεις. Τι γίνεται όμως όταν εμπιστεύεσαι το παιδί σου σε ένα μέλος της οικογένειάς σου;

Έξω φρενών έγκυος γυναίκα με την πεθερά της – «Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα κρατήσουμε το μωρό»

Οι νέοι γονείς δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αφήνουν το παιδί τους με κάποιον τρίτο όταν λείπουν, ακόμη και όταν αυτός ο τρίτος είναι στενό μέλος της οικογένειάς τους. Μία μητέρα αποκαλύπτει πώς αποφάσισε να ελέγξει την κάμερα ασφαλείας όταν άφησε τον γιο της στην πεθερά της για να τον προσέχει και το σοκ που έπαθε όταν ανακάλυψε όσα άκουσε.

“Προσπάθησα να φτιάξω τις σχέσεις με την πεθερά μου”

Εξηγώντας μία περίπλοκη κατάσταση, μία γυναίκα 30 ετών περιγράφει ότι, μαζί με τον 34 ετών σύντροφό της, έχει ένα αγοράκι 14 μηνών, το οποίο λατρεύουν. Αν και, όπως παραδέχεται, της ήταν δύσκολο να εμπιστευτεί τον γιο της στη φροντίδα της πεθεράς, τελικά υποχώρησε, σκεπτόμενη ότι θα έπρεπε να της έχει εμπιστοσύνη. Όπως εξηγεί η ίδια η μητέρα, ο γιος της δεν έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τη γιαγιά του, παρά το γεγονός ότι μένει σε απόσταση 10 λεπτών από το σπίτι τους. Σύμφωνα με την μητέρα, η οικογένεια του συζύγου της δεν τη συμπαθεί ιδιαίτερα και συχνά την παραμερίζουν.

Πεθερά απαιτεί να κρατήσει πρώτη το εγγόνι της μόλις γεννηθεί – «Δεν είναι άθλημα για θεατές»

Αναφέρει χαρακτηριστικά «Τέλος πάντων, προσπάθησα να αναθερμάνω τις σχέσεις μου με την πεθερά μου. Της έστελνα κάρτες στις γιορτές, της έστελνα μηνύματα σε γενέθλια, την καλούσα να έρχεται και να βλέπει μόνη της το παιδί».

“Δεν της γέμιζα το μάτι από την αρχή”

«Στο σημείο αυτό να σημειώσω, ότι όταν τα πρωτοφτιάξαμε με τον άνδρα μου, η πεθερά μου δεν με ήθελε καθόλου. Ήθελε ο άνδρας μου να τα ξαναβρεί με την πρώην του, την οποία εκείνη λάτρευε… Τότε δεν έδινα σημασία και έλεγα ότι τελικά θα με συμπαθήσει και θα στρώσουν τα πράγματα, όπως πράγματι έγινε!»

Είπε στην αυταρχική πεθερά της ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο – «Εγώ παντρεύομαι τον γιο σου, όχι εσύ»

Μεταξύ άλλων, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κάποιες φορές που κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της, όταν έβλεπε πώς φερόταν στα εγγόνια της και πώς παραβίαζε τους κανόνες των γονέων που είχαν θέσει οι γονείς. Παρατήρησε πως μία φορά τάισε κρέας την εγγονή της, παρά την απαγόρευση της μητέρας. «Όταν το είπα στη συννυφάδα μου, η πεθερά μου έγινε έξαλλη και το αρνήθηκε, λέγοντας ψέματα ότι ποτέ δεν την τάισε κρέας. Μετά το κουβεντιάσαμε και κατέληξα να πάρω εγώ την ευθύνη, που ανακατεύτηκα, και θεωρώντας ότι περιστατικό είχε λήξει».

Την ημέρα που θα κρατούσε η πεθερά το μωρό, η μητέρα είχε μόνο έναν κανόνα: να μην βάλει το αγοράκι στο κρεβάτι: «Της δώσαμε οδηγίες, να μην κοιμηθεί κανονικά στο κρεβάτι το απόγευμα, για να κοιμηθεί όλο το βράδυ, έστω και  λίγο αργότερα. Τονίσαμε ότι προσπαθούμε, όσο γίνεται, να έχει ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, γιατί αυτή η περίοδος είναι κάπως μεταβατική, μίας και εγώ έχω επιστρέψει στη δουλειά και το παιδί βιώνει άγχος αποχωρισμού. Η πεθερά μου δεν ξέρει ότι στο σπίτι έχουμε κάμερες ασφαλείας, τις οποίες, όταν λείπουμε, αφήνουμε πάντα σε λειτουργία».

“Της ζήτησα ένα πράγμα και αυτή έκανε το αντίθετο”

«Λίγο αργότερα, μού έστειλε μήνυμα στο οποίο μού έλεγε ότι είχε βάλει το παιδί στο κρεβάτι, εκείνος δεν έκλαιγε και τον πήρε ο ύπνος σε οκτώ λεπτά. Είχα γίνει έξω φρενών! Της είχα ζητήσει ένα πράγμα και εκείνη δεν το σεβάστηκε. Άσε που είχα αμφιβολίες αν όντως τα πράγματα έγιναν όπως μου τα είπε. Το ξέρω το παιδί μου και κάτι δεν μου κολλούσε».

«Όταν γύρισα σπίτι, έβαλα να δω τη σκηνή που προσπαθεί να βάλει το παιδί για ύπνο, για να δω τι είχε γίνει. Μού είχε πει ψέματα. Το παιδί έκλαιγε και με ζητούσε και της πήρε πολύ παραπάνω να τον κοιμίσει απ’ τα οκτώ λεπτά που μού είπε στο μήνυμα. Έβαλα να δω και το υπόλοιπο, όπου διαπίστωσα ότι έβαλε το παιδί για ύπνο με το ζόρι, ενώ εκείνος δεν νύσταζε, πράγμα που με έκανε έξαλλη», πρόσθεσε η γυναίκα.

“Με κακολογούσε στη νύφη μου”

«Το βίντεο είχε καταγράψει το τηλεφώνημα της πεθεράς στην κόρη της, όπου της έλεγε: ‘Θα τον βάλω για ύπνο. Καλά, θα γίνει έξαλλη! Αφού έβαλε το παιδί για ύπνο, μετά της έλεγε με ύφος ότι θα μού στείλει μήνυμα και θα περιμένει να γελάσει όταν δει πόσο είχα θυμώσει. Στο μήνυμα εγώ της έλεγα ‘ Εντάξει, χαίρομαι που όλα πήγαν καλά’. Με κακολογούσε στη νύφη μου όλο το απόγευμα. Έλεγε στον γιο μου να προσπαθήσει να περπατήσει για να χάσω τα πρώτα του βήματα, νομίζοντας ότι είναι αστείο. Ο γιος μου έκλαιγε και με ζητούσε, και δεν τον παρηγορούσε. Τον πίεζε κιόλας να προσπαθήσει να πει  ‘γιαγιά’».

“Ο άντρας μου πήρε το μέρος μου”

«Έδειξα το βίντεο στον άντρα μου, ο οποίος έγινε έξαλλος. Πήρε το μέρος μου. Τα έβαλε μαζί της και αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις. Εκείνη δεν αρνήθηκε τίποτε, αλλά είπε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη. Εγώ  έδειξα διάθεση να την ακούσω και ήθελα να ξέρω τι της έχω κάνει και με μισεί τόσο. Δεν νομίζω ότι έχω κάνει τίποτα που να τ’ αξίζω αυτό», συνέχισε η γυναίκα.

“Μείνε μακριά από την πεθερά σου”

Όσοι διάβαζαν την ανάρτηση της γυναίκας στο Reddit έμειναν με το στόμα ανοιχτό και έσπευσαν να την διαβεβαιώσουν ότι έχει κάθε δίκιο να θέλει να κόψει επαφές με την οικογένεια του συντρόφου της. «Κράτησε αυτό το βίντεο, μην το διαγράψεις ποτέ. Νομίζω ότι θα είσαι τρελή αν αφήσεις ξανά το παιδί με αυτήν τη γυναίκα. Μην το πεις παραέξω όμως, κράτησέ το ανάμεσα σε σένα και στον σύντροφο».

«Όπως βλέπεις και στο βίντεο, η γυναίκα χρησιμοποιεί το παιδί σου σαν μέσο για να σε πληγώνει. Διψάει για προσοχή, μην της δώσεις αυτή τη δύναμη. Να μείνεις απαθής και ψύχραιμη και μην της δώσεις πάτημα. Αν ποτέ ο άντρας σου θελήσει να την προσεγγίσει ξανά, εσύ να μείνεις μακριά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ