Είπε στην αυταρχική πεθερά της ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο – «Εγώ παντρεύομαι τον γιο σου, όχι εσύ»

Μια γυναίκα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο μελλοντικός σύζυγός της είπαν στην αυταρχική μέλλουσα πεθερά της να μην παραστεί στον γάμο τους με το ζευγάρι να της το ανακοινώνει εν μέσω των γαμήλιων προετοιμασιών. Παράλληλα, πάνω σε ένα ξέσπασμα θυμού η μέλλουσα νύφη είπε στην πεθερά μία βαριά κουβέντα.

Ένας 48χρονος ερωτεύτηκε γυναίκα 103 ετών – «H διαφορά των 55 ετών δεν έχει σημασία»

«Είμαι μ@@@νη που είπα στη μέλλουσα πεθερά μου ότι παντρεύομαι τον γιο της και όχι εκείνη, αμέσως μόλις της είπαμε να μην έρθει στον γάμο μας;» αναρωτιέται η μέλλουσα νύφη σε μια ανάρτηση στο Reddit, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 5,000 ψήφους σε μόλις δύο ημέρες μετά την ανάρτηση.

Η σύζυγος και ο αρραβωνιαστικός της, 28 ετών και οι δύο, γνωρίστηκαν στο κολέγιο. Σύμφωνα με την ανάρτηση το ζευγάρι «έχει μια υπέροχη σχέση» και αρραβωνιάστηκε πέρυσι.

Έχει δύο γιους αλλά ο ένας είναι υιοθετημένος – «Μάλωσα με την μητέρα μου επειδή δεν της λέω ποιο είναι το βιολογικό παιδί μου»

Πριν από τον γάμο τους το φθινόπωρο, το ζευγάρι ήταν απασχολημένο με τις γαμήλιες προετοιμασίες αλλά η μέλλουσα πεθερά της νύφης περιέπλεκε τα πράγματα σε κάθε βήμα. «Ενθουσιάστηκε με την είδηση του αρραβώνα μας αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι ήθελε να πλαισιώσει όλη την ημέρα γύρω από εκείνη – σκεφτείτε έλεγε συνεχώς ότι “όλοι πρέπει να με επαινούν που γέννησα αυτό το αγόρι, δεν θα μπορούσε καν να παντρευτεί χωρίς εμένα!”», ανέφερε η κοπέλα.

«Από εκεί και πέρα η τρέλα της κορυφώθηκε – πήγαινε με τον άνδρα μου σε καταστήματα για σμόκιν, προσπαθούσε να διαλέξει την μουσική για το γαμήλιο πάρτι, ακόμα και τον πρώτο μας χορό ήθελε να σχεδιάσει και θύμωσε μαζί μου επειδή τόλμησα να επιλέξω ένα φόρεμα που δεν της άρεσε».

Επιπλέον, η σχέση του αρραβωνιαστικού της με τη μητέρα του ήταν πάντα ένα «ευαίσθητο θέμα» για εκείνον ενώ το ίδιο αισθάνονταν και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας. «Είναι χωρισμένη από τον μπαμπά του και από ό, τι έχω ακούσει (και έχω δει), η οικογένεια δεν τα πάει πολύ καλά μαζί της», εξήγησε η νύφη. «Αν τη συναντούσες θα καταλάβαινες γιατί – είναι εξαιρετικά επικριτική και αγενής, και ίσα που λέει μία καλή λέξη για τα παιδιά της, πόσο μάλλον για μένα», πρόσθεσε η κοπέλα.

«Δυστυχώς, ο αρραβωνιαστικός μου (που είναι ο μοναχογιός της και το μικρότερο παιδί) είναι ο αγαπημένος της – εκείνη θέλει πραγματικά να είναι το αγόρι της μαμάς, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι, διαχειρίζεται πολύ καλά την σχέση τους και διατηρεί μία ισορροπημένη απόσταση», συμπλήρωσε η νύφη.

Καθώς η μέλλουσα πεθερά άρχισε να ανακατεύεται όλο και περισσότερο με τις προετοιμασίες του γάμου, η νύφη και ο αρραβωνιαστικός της, μαζί με την ευρύτερη οικογένειά του, άρχισαν να σκέφτονται να μην την καλέσουν στην τελετή. Η νύφη παραδέχτηκε ότι, «όσο λάθος κι αν αισθάνεται» να μην προσκαλέσει τη μέλλουσα πεθερά της, «αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και ειλικρινά οι πράξεις της άρχισαν να μας κάνουν να φοβόμαστε τον ίδιο μας τον γάμο».

Αφού αποφάσισαν να πάρουν πίσω την πρόσκλησή της για την τελετή, το ζευγάρι τής ζήτησε να έρθει στο σπίτι τους, όπου «κάθισε και της εξηγήσαμε ήρεμα ότι δεν θέλαμε πλέον να παρευρεθεί στο γάμο».

«Θύμωσε πολύ και φώναξε σε μένα και όχι στον γιο της, σαν να ήμουν εγώ εκείνη που είχε επηρεάσει την υπόλοιπη οικογένεια να μην την προσκαλέσει», εξήγησε η νύφη. «Απογοητεύτηκα πολύ από εκείνη και χωρίς να φωνάξω σηκώθηκα και της είπα ότι ήθελα να σταματήσει να φωνάζει και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλήσει όπως μου μίλησε.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν έτοιμη να ξεσπάσει ξανά, την διέκοψα λέγοντας: “Σε περίπτωση που δεν ξέρεις, εγώ παντρεύομαι τον γιο σου, όχι εσύ”. Δεν είπε τίποτα άλλο, απλά άρπαξε την τσάντα της και έφυγε». Η νύφη συνέχισε περιγράφοντας ότι η μητέρα του αρραβωνιαστικού της δεν της έχει μιλήσει έπειτα από εκείνη τη συνάντηση, «αλλά προσπαθεί να κάνει τον αρραβωνιαστικό μου να αλλάξει γνώμη (πιστέψτε με όταν λέω ότι δεν θα το κάνει)».

Η μελλοντική πεθερά «θέλει μια συγγνώμη» από τη μέλλουσα νύφη, αλλά η υπόλοιπη οικογένεια του γαμπρού πιστεύει ότι η κοπέλα δεν έκανε τίποτα κακό.

«Αναρωτιέμαι αν το σχόλιό μου ήταν περιττό. Θύμωσα όμως τόσο πολύ μαζί της και ήθελα να της πω ακριβώς πώς ένιωσα», κατέληξε η ανάρτηση.

Πώς αντέδρασε το Reddit

Οι σχολιαστές του Reddit πάντως συντάχθηκαν με την νύφη.

«Δεν θα με ένοιαζε τι σκέφτεται (η πεθερά). Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να είναι στο γάμο. Ίσως να θέλετε να προσλάβετε ασφάλεια για να την κρατήσετε έξω», σχολίασε ένας χρήστης του Reddit με την κοπέλα να απαντά: «Ναι, η ασφάλεια ίσως είναι καλή ιδέα…».

«Κάνατε τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έπρεπε. Αν δεν πατούσες τώρα πόδι, θα είχες μια ζωή δράματα μαζί της. Αυτή η ανάρτηση πρέπει να αποθηκευτεί ως παράδειγμα για το πώς να αντιμετωπίσετε σωστά μια τρομερή πεθερά. Και ο αρραβωνιαστικός σου αξίζει ένα χτύπημα επιβράβευσης στην πλάτη» έγραψε ένας δεύτερος σχολιαστής.

«Είτε θέτετε σκληρά όρια τώρα, είτε θα ξεσπά σε κάθε τι για το υπόλοιπο της ζωής σας. Συγχαρητήρια που έχεις έναν μελλοντικό σύζυγο με σταθερή στάση που ταιριάζει με τη δική σου», σχολίασε ένα τρίτος.

Ένας τέταρτος επανέλαβε: «Συγχαρητήρια για τη στάση σας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ