«Είναι 36 ετών και δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του κουβερτάκι» – Η εξομολόγηση μητέρας 4 παιδιών για τον σύζυγό της

Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο αντικείμενο από τα παιδικά μας χρόνια. Μάλιστα, ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να το αποχωριστούν και εξακολουθούν να το παίρνουν μαζί τους ό,τι και να γίνει.

«Η ανιψιά μου έχει γίνει νύφη – τέρας και διατάζει τους πάντες» – Η μητέρα της σκέφτεται να μην πάει στον γάμο

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συζύγου της Alana Puawai-που αφηγείται την ιστορία-, ο οποίος έχει εμμονή με το κουβερτάκι που κοιμόταν όταν ήταν μικρός.

Σύμφωνα με την Alana, η κουβερτούλα υπήρχε από την αρχή της γνωριμίας τους, και απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να πάει πουθενά.  Έτσι,  έβγαλε στον άντρα της το παρατσούκλι «κουβερτάκιας».

Έμεινε με τον σύζυγό της παρά τις απιστίες του – «Τώρα είναι φτωχός και θέλω διαζύγιο»

Η γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών εξηγεί ότι, η ξεφτισμένη κουβέρτα είναι αντικείμενο λατρείας για τον άντρα της. Είναι κολλημένος με την κουβέρτα, και η Alana του την διπλώνει κάθε πρωί προσεκτικά. «Κάπως στεναχωριέμαι που αρχίζει και εξαφανίζεται», είπε γελώντας σε βίντεο που ανέβασε το TiTok.

Είναι θέμα ασφάλειας

Η γυναίκα εξηγεί ότι η κουβέρτα είναι ένα αντικείμενο ασφαλείας για τον άντρα της, ενώ είναι άνθρωπος που γενικά δένεται συναισθηματικά, όχι μόνο με τα αντικείμενα, αλλά και την οικογένειά του: «είναι εξαιρετικός, πιστός και αφοσιωμένος σε μένα και τα παιδιά».

Η γιαγιά του πλέκει ένα καινούργιο κουβερτάκι,  αλλά η Alana αμφιβάλλει αν αυτό θα μπορέσει ν’ αντικαταστήσει το αγαπημένο του. «Έχω αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να το αποχωριστούμε ποτέ!» έχει πει γελώντας στο βίντεό της TikTok – Make Your Day, το οποία έχει αγγίξει τα 5 εκατομμύρια views.

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Παρά το χιουμοριστικό ύφος, δεν έλειψαν τα τρολ στα σχόλια.  «Δεν ξέρεις να διπλώνεις», σχολίασε κάποιος,

«Όοοχι», λέει κάποιος άλλος, ενώ άλλος ένας σχολίασε ότι του είναι αδιάφορο.

Υπήρχαν άλλοι χρήστες που σχολίασαν με κατανόηση και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες:

«Στην περίπτωσή μας, εγώ είμαι ο κουβερτάκιας της οικογένειας, και έχω κάνει και τις κόρες μου έτσι», έγραψε μία χρήστης,

Ένας άλλος ομολόγησε «είμαι 34 και αυτή τη στιγμή είμαι σκεπασμένος με το κουβερτάκι μου, ποιο είναι το πρόβλημα».

Γιατί οι ενήλικες εξακολουθούν να κοιμούνται με κουβέρτες ή αρκουδάκια;

Το φαινόμενο οι ενήλικες να κοιμούνται με μία κουβέρτα ή αρκουδάκια της παιδικής ηλικίας δεν είναι σπάνιο, ούτε περίεργο. Σχετική έρευνα πληροφορεί ότι «ένας στους πέντε ενήλικες, έχουν ακόμη τα αρκουδάκια τους και θέλουν ένα μαλακό αντικείμενο για τον ύπνο».

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Lee Chambers, «κοινωνικά δεν φανταζόμαστε τους ενήλικες να κοιμούνται με αρκουδάκια ή μαξιλαράκια, όμως για πολλούς είναι μέρος της ρουτίνας του ύπνου. Τα αντικείμενα ασφαλείας, όπως ονομάζονται, μας χαλαρώνουν από το άγχος και την πίεση. Είναι αντικείμενα που μας συνοδεύουν από μικρούς, και αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας, και σταθερότητας».

Σε μία κοινωνία με ραγδαίους ρυθμούς, όπου όλα είναι αναλώσιμα, δεν είναι κακό να βρίσκουμε ασφάλεια και ηρεμία σε αγαπημένα μας αντικείμενα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ