Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από το πλυντήριο ρούχων με ένα έξυπνο κόλπο – Τι πρέπει να αποφεύγετε σύμφωνα με τεχνικό

Τα πλυντήρια πλένουν τα ρούχα μας, αλλά για να λειτουργούν αποτελεσματικά χρειάζονται κι αυτά καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν παρατηρήσετε ότι το εσωτερικό του κάδου του πλυντηρίου ρούχων σας μυρίζει άσχημα, τότε ήρθε η ώρα για βαθύ καθαρισμό.

Αυτός είναι ο λόγος που το πλυντήριο ρούχων σας μυρίζει άσχημα – Πώς να το καθαρίσετε

Η Ann Hutchinson ζήτησε βοήθεια από την ομάδα Mrs Hinch Cleaning Tips στο Facebook, ρωτώντας τους λάτρεις του καθαρισμού πώς να καθαρίσει τη μηχανή της. «Βοήθεια! Πίστεψα ότι η πλυντήριο μου μύριζε άσχημα, οπότε έβαλα σόδα πλύσης σε έναν κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία και τώρα μυρίζει χειρότερα. Τι έκανα λάθος και τι μπορώ να κάνω τώρα;», έγραψε η ίδια.

Το κόλπο για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στο πλυντήριο ρούχων

Η δημοσίευση της Ann κέρδισε το ενδιαφέρον των χρηστών των social media και υπήρχαν πολλές απαντήσεις και λύσεις. Πολλοί εξήγησαν ότι η δυσάρεστη οσμή δεν προκλήθηκε από την σόδα πλύσης. Η Andrea Hartley σχολίασε: «Η κρυσταλλική σόδα δεν ευθύνεται γι’ αυτό. Την χρησιμοποιώ χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα». Και η Leigh Kerrigan συμφώνησε: «Η σόδα πλύσης δεν θα μπορούσε να το προκαλέσει αυτό». Η Alice Louisa πρότεινε: «Η σόδα πλύσης μπορεί να ανακάτεψε τη βρωμιά, αλλά δεν την προκάλεσε. Ένας κύκλος πλύσης στους 90 βαθμούς με λευκό ξύδι μέσα στον κάδο λειτουργεί καλά».

Εάν θέλετε να αποφύγετε το ξεθώριασμα των ρούχων, προσθέστε ένα φυσικό υλικό στο πλυντήριο

Κάποιοι άλλοι χρήστες πρότειναν τη χρήση λευκού ξυδιού για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά. Η Vivienne Lerner είπε: «Βάζω ένα φλιτζάνι ξύδι στον κάδο κάθε λίγες εβδομάδες και βάζω ένα πολύ ζεστό κύκλο πλύσης». Η Deborah Lloyd-Thomas πρόσθεσε: «Ψεκάστε με λευκό ξύδι μέσα στον κάδο, αφήστε το για λίγο και μετά ξεπλύνετε». Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, πολλοί από τους λάτρεις του καθαρισμού πρότειναν στην Ann να αλλάξει τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούσε για το πλύσιμο των ρούχων της.

Το λάθος στη χρήση του πλυντηρίου που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές

Η Fenella Gavin εξήγησε: «Χρησιμοποιήστε μόνο σκόνη πλυντηρίου. Ένας τεχνικός που επισκεύαζε πλυντήρια για 40 χρόνια και είπε ότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα από τη χρήση υγρών απορρυπαντικών και ταμπλετών. Συνέστησε να χρησιμοποιείτε μόνο σκόνη και μετά από μερικές εβδομάδες όλες οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν. Λειτούργησε στο δικό μου πλυντήριο».

Η Norma Gibson πρόσθεσε επίσης: «Οι δυσάρεστες οσμές προκαλούνται από συσσώρευση βρωμιάς γύρω από τον κάδο και μπορεί να προκληθεί από τη χρήση ταμπλετών ή υγρού απορρυπαντικού, τα οποία αφήνουν ένα φιλμ στον κάδο που συλλέγει βακτήρια από τα ρούχα σας».

Η Julie Davies αντιμετώπισε επίσης το ίδιο πρόβλημα και άλλαξε προϊόντα: «Ακριβώς αυτό συνέβη και στο δικό μου πλυντήριο, σταμάτησα να χρησιμοποιώ ταμπλέτες αφού το καθάρισα. Επέστρεψα στη σκόνη πλυντηρίου και δεν είχα ποτέ ξανά πρόβλημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ