Χώρισε με τον σύντροφο της επειδή δεν την παντρευόταν – «Τώρα νιώθω συντετριμμένη»

Μία γυναίκα μοιράστηκε την προσωπική ιστορία της και τον πόνο της για τον χωρισμό από τον επί 7 χρόνια σύντροφο της επειδή δεν την παντρευόταν. Η γυναίκα εξήγησε ότι πίστευε πώς θα νιώσει καλύτερα μετά τον χωρισμό αλλά τελικά είναι συντετριμμένη.

Η 29χρονη μίλησε με ειλικρίνεια για το ότι ήλπιζε να παντρευτεί τον πρώην φίλο της, 31 ετών. Η γυναίκα έγραψε για την ερωτική ζωή της στον ιστότοπο Reddit. «Ήμουν σε μια σχέση για επτά χρόνια και δεν πήρα το δαχτυλίδι. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο αδελφός του φίλου μου έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του που είναι εδώ και δύο χρόνια μαζί και εγώ διαλύθηκα. Τελείωσα τη σχέση μου αμέσως μετά», ανέφερε η 29χρονη.

Και συνέχισε: «Νόμιζα ότι θα ένιωθα ενδυναμωμένη αλλά αντί γι’ αυτό νιώθω συντετριμμένη και ηττημένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να είναι κοντά στην οικογένεια και να ξέρω ότι ακόμα δεν είχα το δικό μου ευτυχισμένο τέλος μετά από 7 χρόνια. Έχει βρεθεί κανείς άλλος σε παρόμοια κατάσταση; Πώς το ξεπεράσατε; Βγάζει νόημα η απόφασή μου σε κανέναν άλλον;».

Τι απάντησαν οι χρήστες

Η ανάρτηση συνοδεύθηκε από πλήθος απαντήσεων με χρήστες να μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες από τον τερματισμό μακροχρόνιων σχέσεων, καθώς συζητούσαν για το αν είχε πάρει τη σωστή απόφαση. «Έδωσα τέλος σε μια οκταετή σχέση όταν η καλύτερή μου φίλη μου είπε ότι ήταν έγκυος», έγραψε ένα άτομο. Τελικά κατάλαβα ότι ποτέ δεν επρόκειτο να δεσμευτεί πραγματικά απέναντί μου με τον τρόπο που ήθελα και χρειαζόμουν. Ήμουν πολύ λυπημένη για πολύ καιρό πριν αρχίσω να αισθάνομαι καλύτερα για την απόφαση», σημείωσε μία γυναίκα.

«Στο διάστημα που ήμασταν μαζί, είδα φίλους να γνωρίζονται, να αρχίζουν να βγαίνουν ραντεβού, να αρραβωνιάζονται, να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά. Όλο αυτό το διάστημα εγώ ήμουν απλά ακόμα η σύντροφος. Ο χωρισμός ήταν χάλια, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν και τώρα έχω έναν καταπληκτικό σύζυγο και παιδιά», κατέληξε η ίδια γυναίκα.

Μία άλλη γυναίκα εξομολογήθηκε ότι ένιωσε έμπνευση από την ανάρτηση, καθώς σκεφτόταν να τερματίσει τη σχέση της. «Η απόφασή σου είναι απόλυτα λογική για μένα. Νομίζω ότι έκανες το σωστό για σένα. Ζήσε τη ζωή σου. Επίσης, απλά να ξέρεις ότι είσαι έμπνευση για την αυτοπεποίθηση και το θάρρος σου να κάνεις αυτό που είναι σωστό για εσένα. Είμαι 37 ετών και σκέφτομαι το ίδιο πράγμα (τέσσερα χρόνια) και ειλικρινά είμαι τρομοκρατημένη», υπογράμμισε η γυναίκα.

«Κανένας από τους δύο δεν έχει άδικο»

Μια τρίτη γυναίκα καθησύχασε την 29χρονη ότι η στενοχώρια της θα είναι προσωρινή, καθώς μοιράστηκε τη δική της εμπειρία. «Το συμπέρασμα είναι ότι… θέλετε διαφορετικά πράγματα. Κανένας από τους δύο δεν έχει άδικο. Θα βελτιωθεί η ζωή σας; Δεν υπόσχομαι τίποτα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι θάνατος από χίλιες πλευρές. Έβγαινα με έναν τέτοιο τύπο πριν από τον σύζυγό μου, ο οποίος είπε ευθέως ότι ο γάμος είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί. Ξέρεις τι άλλο είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί; Τα πιστοποιητικά γέννησης των τριών παιδιών μου. Ναι, άφησα τον κύριο ‘’Ουδέν Σχόλιον’’ και είμαι παντρεμένη με τον σύζυγό μου εδώ και 38 χρόνια και συνεχίζω δυνατά», είπε η γυναίκα.

Αρκετοί σχολίασαν ότι κανείς δεν πρέπει να μένει σε μια σχέση περισσότερο από τρία χρόνια χωρίς δέσμευση. Ωστόσο, μια γυναίκα διαφώνησε με την πίεση για γάμο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Είμαι περίπου στην ίδια ηλικία, είμαι με τον σύντροφό μου εδώ και οκτώ χρόνια και δεν έχουμε αρραβωνιαστεί. Είμαστε αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί. Είμαστε άνετα εδώ που είμαστε και (προφανώς) δεν βιαζόμαστε. Το πότε/αν αρραβωνιαστούμε και παντρευτούμε εξαρτάται από εμάς», ανέφερε μία γυναίκα.

Και πρόσθεσε: «Αλλά είμαστε ανοιχτοί για το θέμα μεταξύ μας και βεβαιωνόμαστε ότι είμαστε και οι δύο ακόμα στην ίδια σελίδα. Αν είχατε επικοινωνήσει ξεκάθαρα ότι ο γάμος ήταν ο στόχος σας και εκείνος είχε επικοινωνήσει ξεκάθαρα ότι ο γάμος δεν είναι γι’ αυτόν, τότε κάνατε το σωστό. Υπάρχουν απλά κάποια πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ αγαπάτε ο ένας τον άλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ