Αστρολογία: Αυτά είναι τα τρία πιο ασταθή ζώδια

Τα ζώδια είναι σαν τα νομίσματα, έχουν δύο όψεις. Το κάθε ζώδιο έχει και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά, είτε το θέλουμε και το αποδεχόμαστε, είτε όχι. Έτσι, κάποια ζώδια είναι ιδιαίτερα ασταθή. Ποια είναι αυτά;

Αστρολογία: Τα τρία ζώδια που πάντα παίρνουν εκδίκηση

Είναι εύκολο για κάποιον να τα ρίξει όλα στο… νερό και να πει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι τα πιο ασταθή ζώδια του ζωδιακού κύκλου είναι ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθύς, καθώς το συναίσθημα ελέγχει τις περισσότερες αποφάσεις τους.

Όμως, παρότι η διάθεσή τους κινείται ανάλογα με τον καιρό, είναι συνηθισμένοι στις αλλαγές και ικανοί να αντλούν ενέργεια και έμπνευση από αυτές.

Όταν βλέπουμε τον ζωδιακό κύκλο ως μια εξέλιξη της ζωής, τα τρία πρώτα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός, ο Ταύρος και ο Δίδυμος αντιπροσωπεύουν τη βρεφική μας ηλικία, τις κτητικές τάσεις της νηπιακής ηλικίας και τον αντιδραστικό και αφιλτράριστο παιδικό μας εαυτό.

Έχοντας αυτό κατά νου, η αστρολόγος η Reda Wigle παραθέτει σε άρθρο της στη New York Post,  μια λίστα με τα ζώδια που έχουν μεγαλύτερη τάση για να… χάσουν το μυαλό τους. Διαβάστε παρακάτω και μείνετε ήρεμοι.

Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Με κυβερνήτη του τον πλανήτη Άρη, θεό του πολέμου και της μηχανικής, ο Κριός είναι το ζώδιο που θέλει να κάνει κουμάντο και να γίνει αυτό που θέλει, με τον δικό του τρόπο. Είναι το πιο παρορμητικό και ανυπόμονο ζώδιο. Σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι πολύ εύκολο να εξοργιστεί.

Ακριβώς όπως τα βρέφη, ο Κριός δεν ελέγχει καλά τις παρορμήσεις του και τις υψηλές απαιτήσεις του. Όταν οι Κριοί βρίσκονται σε αυτή τη φάση, η έντασή τους είναι ανυπόφορη, όμως η «φωτιά» που «φουντώνει» δεν καίει για πολύ. Προσθέστε σε αυτό ότι η αστάθεια του μέσου Κριού μπορεί να είναι εντελώς εμπνευσμένη…  Θυμίζει τη φράση «ο θυμός σου σε αγαπά και θέλει να είσαι ευτυχισμένος.» Με αυτή την έννοια, ο Κριός εξετάζει, χωρίς αποτυχία, ποιες ανάγκες του πρέπει να ικανοποιηθούν και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν.

Ταύρος

Οι Ταύροι μπορεί να μην φαίνονται ως υποψήφιο ζώδιο για αστάθεια, καθώς συνήθως παρουσιάζονται σταθεροί και ακλόνητοι. Ωστόσο, πίσω από αυτό το πέπλο ελέγχου κρύβεται μια σοβαρή αγωνία για τα πάντα που καταρρέουν.

Ο Ταύρος είναι ένα σταθερό ζώδιο της γης και ως τέτοιο δεν μπορεί  στην πραγματικότητα να ενεργεί με ροή, προτιμώντας τον πόνο του γνώριμου, από τους άγριους ανέμους της αλλαγής. Ο Ταύρος κυβερνά τον δεύτερο οίκο στην αστρολογία, που αντιπροσωπεύει την ικανότητα που έχετε να αποκτάτε, αλλά και να διαχειρίζεστε τον πλούτο, δείχνει τα ταλέντα που μπορεί να έχετε σχετικά με τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα.

Θεωρείται ότι οι Ταύροι αναλαμβάνουν υπερβολικές ευθύνες και αρνούνται να ζητήσουν ή να δεχτούν βοήθεια από οποιονδήποτε, ποτέ. Η σταθερή φύση του ζωδίου υπονοεί επίσης μια συγγένεια με σταθερές ιδέες και επικίνδυνες ιδεολογίες. Εξάλλου, μερικοί από τους πιο ασταθείς, παράλογους και τυραννικούς ανθρώπους στην ιστορία, ήταν Ταύροι.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη με την πιο ασταθή τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα.  Το μυαλό των Διδύμων είναι επεκτατικό, προσαρμοστικό και ακραίο.

Η αλήθεια είναι «ελαστική» και ο χρόνος είναι ένας επίπεδος κύκλος για τους Διδύμους που συνεχώς καταναλώνουν, διυλίζουν και αναπλαισιώνουν ή παραποιούν πληροφορίες. Αντί να αντιστέκεται στην αστάθεια, ο Δίδυμος μπορεί να κυριαρχείται από τη διπολική του φύση.  Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο Δίδυμος έχει διττή προσωπικότητα και συχνά βρίσκεται να διχάζεται ανάμεσα στο συναίσθημα και την εκλογίκευση, γι’ αυτό διακρίνεται από μεγάλη αστάθεια και στη συμπεριφορά και στις διαθέσεις του. Στοίχημα για αυτόν είναι να ισορροπήσει μέσα του τις αντίρροπες δυνάμεις.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ