Απαγόρευσε στην πεθερά της να μένει μόνη με την 6 μηνών κόρη της – «Παραλίγο να πάθω κρίση όταν είδα τι είχε κάνει»

Το διαδίκτυο είναι γεμάτος με ιστορίες από πεθερές που ανακατεύονται στις οικογένειες των παιδιών τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιες πεθερές θέλουν να έχουν λόγο στον τρόπο που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους.

Η πεθερά έκανε την έγκυο νύφη της να βάλει τα κλάματα – «Μου έκανε μία ανούσια φάρσα»

Ωστόσο υπάρχει η ιστορία μίας πεθεράς που φαίνεται ότι ξεπέρασε κάθε όριο και η σύζυγος του γιου της παραλίγο να πάθει κρίση όταν είδε τι είχε κάνει. Μία γυναίκα ανέφερε στον ιστότοπο Reddit ένα πρόσφατο περιστατικό με τα πεθερικά της και την 6 μηνών κόρη της. Εξήγησε ότι στην κουλτούρα του συζύγου της συνηθίζεται να τρυπάνε τα αυτιά στα μωρά.

«Η μητέρα του άρχισε να με ενοχλεί για να τρυπήσει τα αυτιά της κόρης μου λίγες μέρες μετά τη γέννησή της. Ξεκαθάρισα ότι δεν θα το έκανα και θα περίμενα μέχρι να μεγαλώσει αρκετά για να το ζητήσει η ίδια», ανέφερε η γυναίκα.

Ιωάννα Τούνη: «Έχει έρθει η πεθερά μου και με έχει σώσει» – ΒΙΝΤΕΟ

Ωστόσο η πεθερά της φαίνεται ότι δεν δέχτηκε πολύ καλά την άρνηση της και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Μία ημέρα που φρόντιζε την εγγονή της, τρύπησε τα αυτιά του βρέφους χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο γιος ούτε η νύφη της.

«Παραλίγο να πάθω κρίση όταν είδα τι είχε κάνει»

«Όταν το είδα αυτό παραλίγο να πάθω κρίση. [Η κόρη μου] έκλαιγε από τον πόνο και στην πραγματικότητα την πήγα στον γιατρό για να πάρω τη συμβουλή του για το αν πρέπει να τα βγάλω ή όχι (ο οικογενειακός μας γιατρός τα αφαίρεσε καθώς ξεκάθαρα την ενοχλούσαν σαφώς)», είπε η γυναίκα,

«Έδιωξα την πεθερά μου από την αίθουσα τοκετού» – Η ερώτηση στην νοσοκόμα που την εξόργισε

Τελικά η γυναίκα αποφάσισε ότι κανείς από τα πεθερικά της δεν θα ξαναμείνει μόνος του με το μωρό «ποτέ ξανά (ή τουλάχιστον μέχρι να γίνει έφηβη)». Μόνο η κουνιάδα της, η οποία στηρίζει την απόφαση της, μπορεί να φροντίζει μόνη της το μωρό.

«Η ανησυχία μου είναι ότι [η πεθερά μου] θα κάνει ξανά το ίδιο πράγμα και για να είμαι ειλικρινής, έχασε την εμπιστοσύνη μου εντελώς. Της είπα επίσης ότι αν είχε πρόβλημα με αυτό, θα κατήγγειλα τι έκανε στην αστυνομία», τόνισε η γυναίκα.

Όπως εξήγησε ο σύζυγος της είναι στο πλευρό της αν και δεν πιστεύει ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό που έκανε η μητέρα του. Η γυναίκα ρώτησε τους χρήστες εάν είναι αδικαιολόγητη που αρνήθηκε πλέον στα πεθερικά της να φροντίζουν την κόρη της.

Έξαλλοι με την πεθερά οι χρήστες του διαδικτύου

Οι χρήστες τα έβαλαν με την πεθερά και τάχθηκαν στο πλευρό της γυναίκας. «Η πεθερά σας έδειξε ότι ήθελε να βάλει τις επιθυμίες της μπροστά από εσάς και τον σύζυγό σας και έως ότου η κόρη σας μεγαλώσει αρκετά για να υπερασπιστεί τον εαυτό της (που θα είναι πριν από την εφηβεία), είναι λογικό η πεθερά και ο πεθερός σας να μην έχουν χρόνο μόνοι μαζί της», ανέφερε ένας από τους χρήστες.

Ένας άλλος σχολίασε: «Εάν είχατε ιστορικά καλή σχέση με την πεθερά και τον πεθερό σας τότε θα εργαζόμουν πάνω σε κάποιο σχέδιο για την επίλυση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αλλά αυτό πρέπει να το επικοινωνήσει ο σύζυγός σας, καθώς είναι η οικογένειά του και πρέπει να τους διαχειριστεί».

«Τα πεθερικά της είναι αυτά που πρέπει να δουλέψουν για να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη, όχι εκείνη», απάντησε ένας χρήστης. «Ξεχάστε την ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης εγώ θα τους είχα καταγγείλει για επίθεση», σημείωσε ένας άλλος.

Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν αρνητικά και αυτόν που τελικά συμφώνησε να τρυπήσει τα αυτιά του βρέφους. «Προσωπικά θα μάθαινα πού έκαναν (σ.σ. τις τρύπες) και όχι μόνο θα άφηνα μια κριτική λέγοντας ότι τρυπούν ένα μωρό χωρίς γονική συναίνεση, αλλά θα έκανα αναφορά του καταστήματος σε όποιο κυβερνητικό όργανο λογοδοτούν. Το τρύπημα ενός μωρού χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα δεν είναι εντάξει», τόνισε ένας χρήστης.

«Δεν θα τους άφηνα ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί»

Ένας από τους χρήστες εξήγησε ότι κάποτε προσπάθησε να τρυπήσει τα αυτιά ενός από τα παιδιά του. Ωστόσο ο άνδρας που θα το έκανε αρνήθηκε επειδή δεν είχε το πιστοποιητικό γέννησης για να αποδείξει τη νόμιμη κηδεμονία του παιδιού.

«Όταν πήγαμε την 7χρονη μας σε έναν άνθρωπο για να τρυπήσει τα αυτιά της και να ρωτήσουμε για ραντεβού, ζήτησαν να της μιλήσουν μόνη της για να βεβαιωθούν ότι ήταν δική της απόφαση. Μας είπαν ότι θα άφηναν την πόρτα ανοιχτή και όλοι θα έμεναν στο οπτικό μας πεδίο, αλλά ήταν αδιαπραγμάτευτο. Της ζήτησαν επίσης την άδεια να αγγίξουν τα αυτιά της. Της είπαν: «Πρέπει να ελέγξουμε αν οι λοβοί σου είναι αρκετά μεγάλοι», αλλά στην πραγματικότητα ήθελαν για να δουν αν ένιωθε άνετα μαζί τους και την ιδέα να την τρυπήσουν. Τους ερωτεύτηκα λίγο», σημείωσε ένας χρήστης.

Πάντως πολλοί άνθρωποι χαρακτήρισαν έντονη «παραβίαση εμπιστοσύνης» αυτό που έκανε η πεθερά και υποστήριξαν ότι η γυναίκα πρέπει να μην επιτρέψει να μένουν μόνοι με το μωρό. «Αυτό είναι μια τεράστια παραβίαση εμπιστοσύνης, δεν θα τους άφηνα ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί. Υπάρχουν πολλές ιστορίες εδώ σχετικά με τις πεθερές. Μία μόλυνε σκόπιμα ένα παιδί με ιλαρά(;) και μία άλλη βάπτισε το παιδί. Ποιος ξέρει τι άλλο ακολουθήσει;», αναρωτήθηκε ένας άλλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ