Αν θέλετε να ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε πρωί, πείτε «αντίο» σε 9 συνήθειες

Είστε από τους ανθρώπους που το πρωί δυσκολεύονται να είναι χαρούμενοι; Πιστεύετε ότι είναι κάτι άπιαστο να έχετε χαρά τις πρωινές ώρες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο. Υπάρχουν όμως, συνήθειες που θα «κλέψουν» την χαρά σας. Μικρές ρουτίνες της καθημερινότητας που πριν το καταλάβετε χαλάνε την διάθεση και τα πρωινά σας.

Εάν αφαιρέσετε αυτές τις συνήθειες από την καθημερινότητα σας τότε θα έχετε μία πιο χαρούμενοι μέρα. Παρακάτω θα διαβάσετε τις 9 συνήθειες που πρέπει να αποχαιρετήσετε εάν θέλετε να ξεκινάτε την μέρα σας χαρούμενοι.

Αν θέλετε να ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε πρωί πείτε «αντίο» σε 9 συνήθειες

  • Πατάτε το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι
  • Ελέγχετε πρώτα το τηλέφωνο σας
  • Δεν τρώτε πρωινό
  • Παραμελείτε την κατανάλωση νερού
  • Ξεκινάτε την μέρα σας βιαστικά
  • Παραμελείτε την αυτοφροντίδα σας
  • Μένετε με το άγχος σας
  • Αγνοείτε την φυσική δραστηριότητα
  • Παραμελείτε να είστε ευγνώμονες

Πατάτε το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι

Όλοι δίνουμε αυτή την μάχη κάθε πρωί. Ο αγώνας ανάμεσα στο να σηκωθούμε από το κρεβάτι ή να πατήσουμε το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι. Φαίνεται ακίνδυνο, σωστά; Λίγα λεπτά ύπνου ακόμα. Ωστόσο αυτή η παρατεταμένη αδράνεια μπορεί να επηρεάσει την διάθεση και την παραγωγικότητά μας. Έτσι, αν θέλετε να ξυπνάτε πιο χαρούμενοι κάθε πρωί, ήρθε η ώρα να πείτε «αντίο» στο κουμπί αναβολής. Το σώμα και το μυαλό σας θα σας ευχαριστήσουν.

Ελέγχετε πρώτα το τηλέφωνο σας

Και σε αυτό είμαστε όλοι ένοχοι. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε κάθε πρωί είναι να πιάσουμε στα χέρια μας το κινητό τηλέφωνο μας. Τσεκάρουμε τα πάντα, email, social media, ειδήσεις, πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι. Αυτή η συνήθεια, όμως, δημιουργεί ένα ξεκίνημα της ημέρας μέσα στο άγχος. Η συνεχής «πλημμύρα» πληροφοριών και οι απαιτήσεις για την προσοχή είναι συντριπτικές και προκαλούν άγχος. Εάν κόψετε αυτή την συνήθεια τα πρωινά σας θα γίνουν πιο ήρεμα και γαλήνια, δίνοντας τον τόνο για μια πιο χαρούμενη μέρα.

Δεν τρώτε πρωινό

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ωστόσο, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να τρέχουμε να φύγουμε από το σπίτι το πρωί χωρίς να έχουμε φάει τίποτα. Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας, κακή συγκέντρωση, ακόμη και εναλλαγές της διάθεσης. Γνωρίζατε ότι όταν τρώτε ένα ισορροπημένο πρωινό, εκκινείτε τον μεταβολισμό σας και ρυθμίζετε το σώμα σας για βέλτιστη απόδοση όλη την ημέρα;

Παραμελείτε την κατανάλωση νερού

Μετά από έναν βραδινό ύπνο, το σώμα μας ξυπνά αφυδατωμένο. Συχνά μπερδεύουμε αυτή τη δίψα με την πείνα και ψάχνουμε για φαγητό αντί για νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκεφάλους, ακόμη και εναλλαγές της διάθεσης. Είναι εκπληκτικό πώς ένα απλό ποτήρι νερό μπορεί να αλλάξει την πρωινή μας διάθεση. Έτσι θα πρέπει να συνηθίσετε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι για να δώσετε μία γεύση.

Ξεκινάτε την μέρα σας βιαστικά

Καλό θα είναι να ξεχάσετε την πρωινή βιασύνη. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ρυθμό που σας επιτρέπει να αναπνέετε και να χαλαρώνετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο ευτυχισμένοι νιώθετε όταν δίνετε στον εαυτό σας το «δώρο» του χρόνου τις πρωινές ώρες.

Παραμελείτε την αυτοφροντίδα σας

Στην ρουτίνα της καθημερινότητας είναι εύκολο να βάλουμε τις ανάγκες όλων των άλλων πάνω από τις δικές μας. Συχνά ξεχνάμε ότι η φροντίδα του εαυτού μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για την ευημερία μας. Εάν ξεκινήσετε τη μέρα σας κάνοντας κάτι που αγαπάτε, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο, κάνετε γιόγκα, είτε απλώς απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι καφέ με την ησυχία σας, αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σας. Αρχίστε να βάζετε ως προτεραιότητα τον εαυτό σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε πρωί για να κάνετε κάτι μόνο για εσάς.

Μένετε με το άγχος σας

Το άγχος είναι ένας σιωπηλός «κλέφτης» της χαράς. Αν δεν προσέχουμε, μπορεί να κυριαρχήσει στα πρωινά μας. Εάν κουβαλάτε τα προβλήματα της προηγούμενης μέρας είναι δεδομένο ότι δεν θα ξυπνήσετε χαρούμενοι αλλά με ένα τεράστιο βάρος. Έτσι χρειάζεται να βρείτε έναν τρόπο να το αποβάλλετε. Αυτό θα κάνει την διαφορά για τα πρωινά σας. Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό ή να γράφετε ημερολόγιο. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας κάθε πρωί να κάνει επανεκκίνηση και να μην σκέφτεται τα προβλήματα της προηγούμενης μέρας.

Αγνοείτε την φυσική δραστηριότητα

Η σωματική δραστηριότητα είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση. Είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό της διάθεσης σας. Μόλις λίγα λεπτά άσκησης το πρωί κάνουν το σώμα να εκκρίνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που μας βοηθούν να ξεκινήσουμε τη μέρα με θετικό τρόπο. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο περπάτημα, μια γρήγορη συνεδρία γιόγκα ή ακόμα και για χορό με την αγαπημένη σας μελωδία, η ενσωμάτωση κάποιας μορφής σωματικής δραστηριότητας στην πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να δώσει τον τόνο για μια πιο χαρούμενη μέρα. Επομένως, μην αγνοείτε την ανάγκη του σώματός σας για κίνηση.

Παραμελείτε να είστε ευγνώμονες

Είναι εύκολο να παγιδευτούμε και να σκεφτόμαστε αυτό που πάει στραβά ή αυτό που μας λείπει. Εάν αρχίσουμε, όμως, να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε τότε αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Η άσκηση της ευγνωμοσύνης κάθε πρωί, ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα, μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τη διάθεση. Κάντε συνήθεια να βρίσκετε κάτι για το οποίο να είστε ευγνώμονες κάθε πρωί. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχετε για να μεταμορφώσετε τη μέρα σας και να είστε πιο χαρούμενοι.

Μία νέα ευκαιρία κάθε πρωί

Να θυμάστε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο στην ευτυχία σας από ό,τι συχνά αντιλαμβάνεστε. Οι συνήθειές μας, αυτές οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες που κάνουμε χωρίς καν να σκεφτόμαστε, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική μας ευεξία.

Κάθε πρωί σας δίνετε μια νέα ευκαιρία, ένας κενός καμβάς για να ζωγραφίσετε τη μέρα μας. Οι συνήθειες που επιλέγουμε να ενσωματώσουμε σε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο μπορούν να δώσουν τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ