Αν ένα ζευγάρι δώσει διαφορετικές απαντήσεις σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, είναι πιο πιθανό να χωρίσει

Υπάρχουν μερικά βασικά σημάδια που δείχνουν ότι δύο άνθρωποι δεν πρέπει να είναι μαζί.

Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν είστε αταίριαστος με κάποιον είναι βασικά να παρατηρήσετε εάν σκέφτεστε και αισθάνεστε διαφορετικά για τα πράγματα στη ζωή.

Υπάρχει μια σειρά ερωτήσεων στις οποίες η απάντηση μπορεί να αποκαλύψει αν δύο άτομα είναι πράγματι ασύμβατα.

1) Πώς θέλεις να ζήσεις;

Ας ξεκινήσουμε με μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε σε κάποιον:

Πώς θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου;

Βλέπετε, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σχεδιάσουμε τη ζωή μας. Και όλοι οι τρόποι καταλήγουν στις αξίες.

Ενώ ένα άτομο μπορεί να εκτιμά τη ρουτίνα, ένα άλλο μπορεί να εκτιμά τη συνεχή αλλαγή και τον αυθορμητισμό.

Αν το άτομο με το οποίο είστε μαζί, θέλει να ζήσει τη ζωή του διαφορετικά και εσείς δεν θέλετε να συμβιβαστείτε, να ξέρετε ότι θα υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω που είναι πολύ πιο ταιριαστός και συμβατός με εσάς.

2) Συνήθως ακολουθείς την καρδιά ή τη λογική;

Αν και δεν χρειάζεται να είστε πανομοιότυποι με κάποιον για να είστε σε μια επιτυχημένη σχέση, πρέπει τουλάχιστον να είστε στην ίδια γραμμή και να καθοδηγείστε από τις ίδιες αξίες.

Εδώ είναι το θέμα:

Πρέπει να συμφωνήσετε για το τι είναι σημαντικό και να δείτε τον κόσμο μέσα από ένα παρόμοιο πρίσμα.

Το αν ακολουθείτε την καρδιά ή το μυαλό είναι μία από αυτές τις αξίες.

Το να σε καθοδηγεί η καρδιά σου σημαίνει ότι παίρνεις αποφάσεις με το συναίσθημα, ενώ αν σε καθοδηγεί το μυαλό, υποδηλώνει ότι αποφασίζεις με τη λογική.

Βέβαια δύο διαφορετικές ενέργειες μπορεί να είναι και συμπληρωματικές. Αλλά τελικά θα πρέπει να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος όταν μπαίνεις σε μια σχέση, και όχι να ψάχνεις κάποιον άλλο να «γεμίσει τα κενά».

Όταν δύο άνθρωποι βιώνουν τον κόσμο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, γίνεται αγώνας για να λειτουργήσει μια σχέση.

Για παράδειγμα, εάν το ένα άτομο προτιμά να ακολουθεί τη ροή των γεγονότων και να αφήνει τη ζωή να ξετυλίγεται με τρόπο που αισθάνεται ότι είναι αυθεντικός, ενώ το άλλο άτομο καθοδηγείται από χρονοδιαγράμματα και πρόγραμμα, μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα σε μία σχέση.

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να καταλάβει πώς βλέπει ο άλλος τον κόσμο, και αυτό ίσως αποτελέσει αφορμή για σύγχυση και σύγκρουση.

3) Ποιες είναι οι πεποιθήσεις σας για τη θρησκεία και την πνευματικότητα

Ενώ δύο άνθρωποι δεν χρειάζεται να είναι ίδιοι, οι αξίες τους πρέπει να ευθυγραμμίζονται. Η θρησκεία και η πνευματικότητα έχουν σημασία, σε αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή αν ο ένας είναι άθεος και ο άλλος αφιερώνει τη ζωή του στον Θεό, μπορούμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για ένα πολύ συμβατό δίδυμο.

Ίσως αρχικά δύο άνθρωποι να παραβλέψουν δύο τελείως διαφορετικές οπτικές γωνίες που έχουν για τη θρησκεία και να σκεφτούν ότι είναι κάτι που μπορούν να ξεπεράσουν,  αλλά τελικά το απέραντο χάσμα στις απόψεις για την ύπαρξή μας και για το τι έχει σημασία, θα αποτελέσει πηγή σύγκρουσης.

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους για τις ιδέες μας και αυτό συμβαίνει πολύ με τη θρησκεία και την πνευματικότητα. Με τον καιρό καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει και ότι υπάρχει ασυμβατότητα.

4) Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Όταν ρωτάτε κάποιον ποιοι είναι οι μελλοντικοί του στόχοι, αποκαλύπτει τι πραγματικά καθοδηγεί την ύπαρξή του και πού τοποθετεί τις αξίες του.

Σας επιτρέπει να δείτε τους στόχους του στη ζωή– τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Βλέπετε, το να ρωτήσετε κάποιον ποιοι είναι οι μελλοντικοί του στόχοι συνδυάζεται και με άλλες ερωτήσεις όπως:

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;
Θέλεις να αφιερώσεις τη ζωή σου σε φιλανθρωπικό έργο;
Θέλεις να μάθεις για τους πολιτισμούς;
Θέλεις να ταξιδέψεις;
Πρέπει να εκλάβετε αυτό που λέει κάποιος ως αλήθεια και να μην προσπαθήσετε να τον πείσετε για κάτι άλλο.

Εάν, για παράδειγμα, ένα άτομο δεν θέλει να κάνει οικογένεια στο εγγύς μέλλον, αλλά εσείς το θέλετε, να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι πραγματικά επιθυμείτε στη ζωή. Επιπλέον, δεν θέλετε να εξαναγκάσετε κάποιον σε κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλει.

Πιθανότατα υπάρχει κάποιος που θα θέλει τα ίδια πράγματα με εσάς, την ίδια στιγμή, και θα είναι πολύ πιο συγχρονισμένος με εσάς.

5) Τι πιστεύετε για τα χρήματα;

Τα χρήματα μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή σύγκρουσης στις σχέσεις. Βεβαίως είναι φυσικό για δύο άτομα να έχουν διαφορετικά έσοδα ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο εργάζονται και τη θέση που έχουν. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών που υπήρχε για χρόνια και ακόμα μπορεί να υπάρχει.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ίδια στάση όσον αφορά τη σχέση τους με τα χρήματα. Άλλοι όχι.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να θεωρεί ως βασική αξία το να κερδίζει πολλά χρήματα και να επικεντρώνεται στο να έχει εξαψήφιο εισόδημα, ενώ το άλλο άτομο μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για τα πράγματα και να λέει πχ «δεν με πειράζει να είμαι φτωχός».

Αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να αποτελέσει αιτία σύγκρουσης ιδανικών που υποδηλώνει προφανώς ασυμβατότητα.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν κάποιον να θέλει να κερδίσει χρήματα, όπως το να μπορεί να ζήσει συγκεκριμένες εμπειρίες και να μπορεί να έχει ανεξαρτησία. Η αλήθεια είναι ότι εάν ένα άτομο είναι σε θέση να κερδίσει πολλά χρήματα, πιθανότατα θα είναι και σε θέση να κάνει όλα τα πράγματα που θέλει να κάνει, όπως να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, εάν αυτός είναι ο στόχος του.

Εν τω μεταξύ, κάποιος που δεν τον πειράζει να είναι φτωχός πιθανότατα δεν θα μπορεί να έχει τις ίδιες εμπειρίες.

Βλέπεις τη διαφορά; Εάν ένα άτομο δεν εκτιμά το να βγάζει χρήματα, τότε θα προετοιμαστεί να έχει διαφορετικές εμπειρίες από το άτομο που ενδιαφέρεται να έχει υψηλότερο εισόδημα, και τελικά αυτό θα προκαλέσει ασυμβατότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ