6 χαρακτηριστικά σημάδια που σου δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να φύγεις από μία σχέση

Όταν πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον σύντροφό με τον οποίο θα περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας κάνουμε το λάθος να μην εξετάζουμε τις συμπεριφορές του. Αγνοούμε αρκετά σημάδια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μας προσφέρει την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την αποδοχή που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε σε μία σχέση.

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου είναι συναισθηματικά ανώριμος

Έτσι μένουμε σε σχέσεις που δεν μας ικανοποιούν και μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι τελικά να το πάρουμε απόφαση και να τερματίσουμε την σχέση. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά χαρακτηριστικά σημάδια που μπορείς να διακρίνεις στην συμπεριφορά του συντρόφου σου που μαρτυρούν ότι δεν είναι ο άνθρωπος που θα μείνει στο πλευρό σου για πάντα.

6 χαρακτηριστικά σημάδια ότι ο σύντροφός σου δεν είναι το άλλο σου μισό

  • Είναι άπιστος
  • Δεν θέλουν σοβαρή σχέση
  • Σου μιλάει άσχημα
  • Σε αφήνει στα κρύα του λουτρού
  • Συμπεριφέρεται ανώριμα
  • Επωφελείται από την επιτυχία σου

Είναι άπιστος

Εάν ο σύντροφός σου σε απατήσει φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αφοσιωμένος στη σχέση σας. Χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του για να καταλάβει τι θέλει από τη ζωή του και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Αν δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει, τότε είναι καλύτερο να σκεφτείτε να φύγετε από τη σχέση.

11 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας εκτιμά πραγματικά που σας έχει στη ζωή του

Δεν θέλουν σοβαρή σχέση

Αν κάποιος δεν θέλει να επισημοποιήσει τη σχέση σας μετά από μερικούς μήνες, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί πραγματικά. Μην περιμένετε ότι θα αλλάξει γνώμη με τον καιρό εάν σας γνωρίσει καλύτερα. Αυτή είναι μία συνταγή για να χάνετε χρόνο σε αδιέξοδες σχέσεις. Είναι καλό να βρείτε ένα άτομο που έχει τις ίδιες προσδοκίες με εσάς από μια σχέση.

Σου μιλάει άσχημα

Αν κάποιος σε βρίζει, σε υποτιμά ή είναι κακοποιητικός απέναντί σου, έστω και για λίγα λεπτά, είναι ώρα να πεις αντίο. Φυσικά, όλοι έχουν ελαττώματα, αλλά ένας σύντροφος που εκδηλώνει οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές απέναντί σου δείχνει ότι είναι κακοποιητικός και δεν αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Τα 8 ιδιαίτερα σημάδια που δείχνουν ότι ο έρωτας σας θα κρατήσει για πάντα

Σε αφήνει στα κρύα του λουτρού

Όταν κάποιος που νοιάζεσαι και αγαπάς σε αφήνει εκτεθειμένη την τελευταία στιγμή είναι το χειρότερο συναίσθημα. Για παράδειγμα μπορεί να σου ακυρώνει το ραντεβού την τελευταία στιγμή γεγονός που δείχνει ότι δεν σέβεται εσένα και τον χρόνο σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποιες συμπεριφορές μπορείς να ανεχθείς και ποιες όχι. Αν ο σύντροφός σου δεν σεβαστεί τα όρια σου τότε είναι καλό να διακόψεις την σχέση σας.

Συμπεριφέρεται ανώριμα

Ένας σύντροφος που λέει ψέματα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πιστεύει ότι πρέπει να υποδυθεί έναν ρόλο για να είναι επιθυμητός ή να πάρει αυτό θέλει. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει καταφέρει να ωριμάσει σε σημείο που να νιώθει άνετα με τον εαυτό του.

Για να λειτουργήσει ο έρωτας, και οι δύο άνθρωποι πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους, να κάνουν θυσίες και να δεσμεύονται 100%.

Επωφελείται από την επιτυχία σου

Είναι σημαντικό να επιλέγουμε συντρόφους που είναι ανεξάρτητοι και μπορούν να φροντίζουν τον εαυτό τους. Αν ο σύντροφός σας εξαρτάται από εσάς για χρήματα ή σας εκμεταλλεύεται με άλλους τρόπους, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας.

Συμπέρασμα

Πριν βιαστείτε να αποφασίσετε ότι ο σύντροφός σας είναι το έτερον σας ήμισυ καλό θα ήταν να αφιερώσετε χρόνο και να σιγουρευτείτε ότι είναι το κατάλληλο άτομο για εσάς πριν δεσμευτείτε σοβαρά. Εάν βλέπετε κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές και ο σύντροφός σας δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει και να κάνει αλλαγές τότε δεν πρέπει να νιώθετε τύψεις εάν φύγετε από την σχέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ