Υπάρχουν 50% πιθανότητες η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε όλα τα επαγγέλματα έως το 2116 – Η τρομακτική πρόβλεψη

Οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης πιστεύουν ότι υπάρχουν 50% πιθανότητες οι μηχανές να καταλάβουν όλες τις δουλειές μας μέσα σε έναν αιώνα.

Μια δημοσκόπηση με περισσότερους από 2.700 ερευνητές δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι «καλύτερο και φθηνότερο» από τους ανθρώπους σε όλα τα επαγγέλματα έως το 2116 – σχεδόν 50 χρόνια νωρίτερα από την ίδια πρόβλεψη πέρυσι.

Η τράπεζα Goldman Sachs προβλέπει ότι έως και 300 εκατομμύρια ρόλοι βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο παγκοσμίως. Η «Έρευνα εμπειρογνωμόνων 2023 για την πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη» πραγματοποιήθηκε από έξι ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ιδρύματα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκε μια λίστα εργασιών, από το δίπλωμα των ρούχων μέχρι τη συγγραφή επιτυχημένων τραγουδιών, και ρωτήθηκαν πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να τις κάνει καλύτερα και φθηνότερα.

Είπαν ότι είχε τουλάχιστον 50%  πιθανότητες να κάνει τα περισσότερα μέσα σε μια δεκαετία, με πιο σύνθετες εργασίες όπως η εγκατάσταση ηλεκτρικής καλωδίωσης σε ένα σπίτι να διαρκούν περισσότερο.

Έως το 2116 ανέφεραν ότι υπήρχε 50% πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να διαπρέψει σε όλους τους ρόλους, από οδηγούς φορτηγών μέχρι χειρουργούς.

Ωστόσο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει 12 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: FOXReport.gr

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει την πιο βαθιά κρυμμένη προσωπική σας δύναμη

Netflix – Boy Swallows Universe: Όλα όσα γνωρίζουμε για την πολυαναμενόμενη mini σειρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ