Τα 10 κορυφαία trend στο TikTok για το 2023 – Από την «Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» στον… Wes Anderson

Από την εμμονή με τη «Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» μέχρι τo «Aged filter», η έκθεση «Year on TikTok» του TikTok αποκαλύπτει τα κορυφαία trend για το 2023. Ποιες ήταν οι τάσεις που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή των χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής τους τελευταίους 12 μήνες.

«Το “Year on TikTok 2023” είναι ένας τρόπος για εμάς να τιμήσουμε μερικές από τις αξιοσημείωτες στιγμές που συνέβησαν στο TikTok κατά τη διάρκεια του έτους» δήλωσε ο επικεφαλής των λειτουργιών στο TikTok, Adam Presser.

«Είναι ένα παράθυρο σε ιστορίες που ενέπνευσαν, διασκέδασαν και εκπαίδευσαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Τα 10 κορυφαία trend στο TikTok για το 2023 

  • Date bark – 24,5 δισεκ. προβολές
  • Beige flag, red flag, green flag – 8,5 δισεκ. προβολές
  • Delulu (Ντελούλου) – 4,4 δισεκ. προβολές
  • Girl Summer – 4 δισεκ. προβολές
  • Wes Anderson – 2,7 δισεκ. προβολές
  • Girl Dinner / Boy Dinner – 2,67 δισεκ. προβολές
  • Yearbook photobooth (Φωτογραφία επετηρίδας) – 2,6 δισεκ. προβολές
  • Roman Empire (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) – 2,4 δισεκ. προβολές
  • Bombastic Side Eye – 2,3 δισεκ. προβολές
  • Aged filter (Γερασμένο φίλτρο) 24,6 δισεκ. δημιουργίες

Wes Anderson

Στο trend «Wes Anderson», που πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό σκηνοθέτη, οι χρήστες επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο μοντάζ βίντεο μέσω της διαβάθμισης χρωμάτων, της σύνθεσης και των μακρών, στατικών πλάνων που είναι συνώνυμα του δημιουργού.

Τα βίντεο απεικονίζουν συνηθισμένες σκηνές που κυμαίνονται από την καθημερινή ρουτίνα, όπως η παρασκευής ενός πρωινού καφέ μέχρι προσωπικές στιγμές όπως η υποδοχή του πρώτου παιδιού ενός ζευγαριού σε στυλ ταινίας του Wes Anderson.

Το κινηματογραφική αυτό trend συγκέντρωσε 2,7 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

@avawillyums With a good imagination, everything is symmetrical. Let a girl day dream! #wesanderson ♬ Obituary – Alexandre Desplat

Roman Empire

Φέτος, η κοινότητα του TikTok αποκάλυψε ότι οι άνδρες σκέφτονται τακτικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι γυναίκες στο TikTok μοιράστηκαν βίντεο που έδειχναν τις ίδιες να ρωτούν τους άνδρες στη ζωή τους πόσο συχνά σκέφτονται την ιστορική αυτή περίοδο, με κάποιες να απαντούν ότι τη σκέφτονται κάθε μέρα.

Η τάση συγκέντρωσε πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια προβολές.

 

@thecamhigby #camhigby #rome #romanempire #romanempire🇮🇹 ♬ original sound – Camhigby 🐈

Date bark

Μία από τις τάσεις που τράβηξε πολύ την προσοχή των χρηστών είναι αυτή με συνταγές για μπάρες με σοκολάτα και χουρμάδες. Όλοι οι χρήστες που ακολούθησαν την συνταγή τόνισαν ότι το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο και η γεύση έμοιαζε με τα Snickers.

 

@georginaburgess_ Finally tried Date Bark and it lived up to alll expectations 🤤 Sweet, chewy, crunchy goodness 😍 this might be the best way to eat dates! Original recipe by the genius that is @lina 🙌🏻 No quantities, just go with your heart’s content ♥️ – Medjool dates – Peanut butter – Peanuts or almonds – Melted dark chocolate – Flaky salt #datebark #nobakedessert #vegantreats #medjooldates #peanutbutter #vegandessert ♬ Standout – Kid Dean

Beige flag, red flag, green flag

Το trend «Beige flag, red flag, green flag» (μπεζ, κόκκινες και πράσινες σημαίες), με 8,52 δισεκατομμύρια προβολές, είναι ένα φίλτρο που αναδεικνύει αυτά που οι χρήστες θεωρούν τα καλύτερα και τα χειρότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας – οι κόκκινες σημαίες αναφέρονται σε μη ελκυστική συμπεριφορά, ενώ οι πράσινες σημαίες υποδεικνύουν επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Οι μπεζ σημαίες συμπεριλήφθηκαν αργότερα για οτιδήποτε θεωρείται ελαφρώς ενοχλητικό, ασυνήθιστο ή ακόμα και βαρετό.

 

@lauragouillon Didn’t see those coming 😭 #mybeigeflags #beigeflag #myredflags #mygreenflags ♬ Chopin: Aeolian Harp – Zassh

Girl Dinner / Boy Dinner

Η τάση «Girl Dinner» (Δείπνο κοριτσιού) ξεκίνησε αφού η χρήστης του TikTok, Olivia Maher μοιράστηκε ένα βίντεο από το δείπνο της τον Μάιο, το οποίο τράβηξε την προσοχή περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων χρηστών. Το βίντεο δείχνει τη συλλογή της από ψωμί, μικρά μπλοκ τυριών, σταφύλια και cornichons – περιγράφοντας το γεύμα ως κάτι που θα μπορούσε να φάει ένας “μεσαιωνικός χωρικός”.

 

@liviemaher #girldinner #medievaltiktok ♬ original sound – Olivia Maher

Η τάση, με πάνω από 2,67 δισεκατομμύρια προβολές, δείχνει τις γυναίκες στο TikTok να απολαμβάνουν ελαφριά σνακ ως παραδοσιακό κύριο γεύμα, γεγονός που ώθησε τους άνδρες του TikTok να αποκαλύψουν τις διατροφικές τους συνήθειες, γνωστές ως Boy Dinner (Δείπνο αγοριού). Σε αυτά τα βίντεο οι άνδρες συχνά αντικαθιστούσαν το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα με ένα πλούσιο πιάτο μπριζόλας, ένα πακέτο τσιγάρα και ένα κουτάκι μπύρα.

Yearbook photobooth

Αυτή η τάση είναι ένα φίλτρο που δείχνει στους ανθρώπους πώς θα έμοιαζαν αν τους έκαναν makeover τη δεκαετία του ’90.

Οι χρήστες επιλέγουν το φίλτρο, παίρνουν μια πόζα και πατώντας στην οθόνη, η οποία μεταμορφώνει το πρόσωπό τους σε μία φωτογραφία που μπορεί να βρει κανείς σε μια αμερικανική σχολική επετηρίδα.

 

@rosie_rgm Year Book Trend, do they even look like me? #yearbooktrend #yearbookphoto #yearbookchallenge #girl #trend #agostodump ♬ original sound – Dose of RX | A dose of life ✨️ – RX | A dose of life ✨️

Aged filter

Tο Aged filter επιτρέπει στους χρήστες να αλλοιώσουν το πρόσωπό τους, δίνοντάς τους γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες, ώστε να προσφέρουν ένα τρομακτικά ρεαλιστικό όραμα για το πώς θα μπορούσαν να φαίνονται στο μέλλον. Το φίλτρο, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάξει την εμφάνιση των χρηστών, χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 816 εκατομμύρια φορές.

 

@haileybieberIts giving my Nana’s twin♬ original sound – Hailey Bieber

Girl Summer

Το «girl summer» (Kαλοκαίρι κοριτσιού) αναφέρεται στην ανεμελιά των κοριτσιών που απολαμβάνουν στο έπακρο τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι μια τάση που συγκέντρωσε τέσσερα δισεκατομμύρια προβολές.

πηγή: FOXreport.gr

Φρενίτιδα για το GΤΑ 6: Σπάει όλα τα ρεκόρ το τρέιλερ – Σχεδόν 120 εκατ. προβολές σε μόλις 2 ημέρες

WhatsApp: Τα τρία συνηθισμένα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του λογαριασμού σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ