Social Media: Αυτές οι ρυθμίσεις προστατεύουν τον λογαριασμό σας από το να χακαριστεί

Οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κλέψουν την ταυτότητά σας οι χάκερ.

Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν όλους τους χρήστες να κάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις τους το συντομότερο δυνατό. Οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό στόχο για κλέφτες ταυτότητας αφού δημοσιοποιούμε πάρα πολλές πληροφορίες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες και μπορεί να δώσει σε απατεώνες πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Τώρα οι ειδικοί της Keeper Security αποκάλυψαν τους κινδύνους για κλοπή ταυτότητας από τις πληροφορίες που βάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς.

«Όταν ένας κυβερνοεγκληματίας έχει αρκετές πληροφορίες για εσάς, μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να κλέψει την ταυτότητά σας», δήλωσε ο Aranza Trevino του Keeper Security.

«Στην κλοπή ταυτότητας μπορεί να στοιχίζει αρκετά να ανακάμψετε αλλά επίσης μπορεί να είναι χρονοβόρα και να σας εξαντλήσει διανοητικά και συναισθηματικά», τόνισε ο Aranza Trevino.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να έχουν καθορισμένες αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου».

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να αλλάξετε

Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό

Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο αναφέρουν ότι πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σε τρεις σημαντικές εφαρμογές. Η πρώτη εφαρμογή είναι το Instagram και χρειάζεται να περιορίσετε την απήχηση του περιεχομένου σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ποιος μπορεί να δει το περιεχόμενό σας. Στη συνέχεια, απλώς αλλάξτε τον Ιδιωτικό Λογαριασμό στη θέση ενεργοποίηση και μετά επιλέξτε Αλλαγή σε ιδιωτικό.

Πώς να περιορίσετε τι φαίνεται δημόσια στο προφίλ σας στο Facebook

Στο Facebook πάλι, θέλετε να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τι δημοσιεύετε. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κοινό και ορατότητα > Ακόλουθοι και δημόσιο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικές. «Συνιστούμε να μην ορίσετε καμία από αυτές τις ρυθμίσεις σε δημόσια», εξήγησε ο Aranza.

Πώς να ελέγχετε ποιος μπορεί να βλέπει τις αναρτήσεις σας στο X

Τέλος, θα θελήσετε να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις απορρήτου σας μέσα στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. Ανατρέξτε στις Ρυθμίσεις και το Απόρρητο και μετά επιλέξτε Απόρρητο και Ασφάλεια.

Τώρα κάντε κλικ ή πατήστε Κοινό και Προσθήκη ετικετών και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την Προστασία των αναρτήσεών σας και την Προστασία των βίντεό σας. «Όσο πιο αυστηρές είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου σας στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι από τα αδιάκριτα βλέμματα», είπε ο Aranza.

4 κανόνες για έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης:

Όταν ρυθμίζετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, είναι εύκολο να επιλέξετε έναν απλό που είναι εύκολο να θυμάστε ή να χρησιμοποιήσετε ξανά έναν περίπλοκο. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να επαναχρησιμοποιείτε έναν πολύ απλό κωδικό πρόσβασης.

Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολο για τους χάκερ να εισβάλλουν στους λογαριασμούς σας. Επομένως θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατό.

  • Χρησιμοποιείστε τουλάχιστον 16 χαρακτήρες
  • Συμπεριλάβετε κεφαλαία και πεζά γράμματα
  • Συμπεριλάβετε αριθμούς
  • Συμπεριλάβετε σύμβολα

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να μην επαναχρησιμοποιείτε ποτέ κανέναν κωδικό πρόσβασης – ούτε μία φορά. Εάν επαναχρησιμοποιήσετε κωδικούς πρόσβασης, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να σας παραβιάσουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται απλώς μία εφαρμογή ή υπηρεσία να έχει «διαρροή» δεδομένων από επίθεση χάκερ. Στη συνέχεια οι εισβολείς θα πάρουν τον κωδικό πρόσβασής σας και θα τον δοκιμάσουν σε άλλους ιστότοπους.

Έτσι, μπορείτε να υποστείτε μια ταυτόχρονες παραβιάσεις από χάκερ σε διάφορους λογαριασμούς ακόμα κι αν ο κωδικός πρόσβασής σας ήταν πολύ περίπλοκος.

Πηγή: FOXreport.gr

Έξαλλοι οι χρήστες του PlayStation – Πρόκειται να χάσουν περιεχόμενο που έχουν πληρώσει

10 επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να αντικατασταθούν από ρομπότ – Κινδυνεύει το δικό σου;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ