Instagram: Η νέα ρύθμιση που θα μπορούσε να αποκαλύψει κατά λάθος τα μυστικά σας

Οι χρήστες του Instagram προειδοποιούν ο ένας τον άλλον για μια νέα λειτουργία που θα μπορούσε κατά λάθος να αποκαλύψει τα μυστικά τους. Το νέο update της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποια άλλα άτομα βρίσκονται στους «στενούς φίλους» ενός ατόμου. Μέχρι τώρα, αυτές οι πληροφορίες ήταν μυστικές.

Το εργαλείο «στενοί φίλοι» του Instagram επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ορισμένους φίλους τους που εμπιστεύονται περισσότερο και να τους τοποθετούν σε μια λίστα. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται stories μόνο με αυτούς τους φίλους. Όσοι δεν βρίσκονται σε αυτήν την λίστα δεν βλέπουν τα stories.

Ωστόσο, στην νέα ενημέρωση, το Instagram επιτρέπει πλέον στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις και reels με τους στενούς τους φίλους. Αυτό είναι δυνητικά επικίνδυνο, δεδομένου ότι οι αναρτήσεις και τα reels περιλαμβάνουν likes και σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους «στενούς φίλους» μπορεί να δει από τα like και τα σχόλια ποιος άλλος υπάρχει στην συγκεκριμένη λίστα.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να γίνει η εφαρμογή πιο ιδιωτική, σύμφωνα με το Instagram. «Γνωρίζουμε ότι η κοινότητά μας χρησιμοποιεί ήδη τους “στενούς φίλους” ως έναν χώρο χωρίς πίεση για να συνδεθεί με τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Ελπίζουμε ότι το νέο uppdate ανοίγει περισσότερους τρόπους για να είστε ο πιο αυθεντικός εαυτός σας στο Instagram, ενώ έχετε περισσότερες επιλογές σχετικά με το ποιος βλέπει το περιεχόμενό σας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Instagram

Εκατοντάδες χρήστες του Instagram και άλλων social media προειδοποιούν ότι λόγω του νέου update πολλοί χρήστες μπορεί να θέσουν κατά λάθος σε κίνδυνο την ιδιωτική τους ζωή.

Πώς να ανεβάζετε post ή reel μόνο για τους στενούς φίλους

Για να κάνετε μία ανάρτηση ή ένα reel μόνο για τους «στενούς φίλους» σας δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι το περίεργο. Απλώς προτού πατήσετε το κουμπί της κοινοποίησης (share), πατήστε την επιλογή “κοινό” (audience) και επιλέξτε τους «στενούς φίλους». Έτσι η ανάρτησή σας θα εμφανίζεται μόνο σε άτομα που ανήκουν στη λίστα των στενών φίλων και θα επισημαίνεται με ένα πράσινο εικονίδιο αστεριού για να γίνει αυτό σαφές.

Η λίστα στενών φίλων είναι η ίδια και για τα stories και για τις αναρτήσεις και για τα reels. Μπορείτε να την επεξεργαστείτε κάνοντας κλικ στο δικό σας προφίλ, επιλέγοντας τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά και στη συνέχεια επιλέγοντας την επιλογή “στενοί φίλοι”.

πηγή: FOXreport.gr

Αστέρι ζόμπι δείχνει «σημάδια ζωής» – Τα σενάρια των επιστημόνων

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπερβολική κατανάλωση υγρών – Νέα μελέτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ