Οι 4 ρυθμίσεις στο iPhone που θα αλλάξουν τη ζωή σας και θα επιταχύνουν το τηλέφωνό σας αμέσως

Η αλλαγή ορισμένων ρυθμίσεων του iPhone μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχετε ένα τηλέφωνο που λειτουργεί τόσο αργό όσο ένα σαλιγκάρι ή να επωφεληθείτε από ένα τηλέφωνο που κάνει τα πράγματα γρήγορα. Η αλήθεια είναι αυτή: ορισμένες ρυθμίσεις εμποδίζουν το τηλέφωνό σας. Άλλα, όταν ενεργοποιηθούν και τις εκμεταλλευτείτε σωστά, μπορούν να παρατείνουν την ισχύ της μπαταρίας σας και να σας αποτρέψουν από την ανάγκη να τρέχετε για να αναζητήσετε φορτιστή.

Οι τέσσερις ρυθμίσεις iPhone για να επιταχύνετε το τηλέφωνό σας

  1. Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου
  2. Οπτικά εφέ
  3. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας – αλλά μόνο όταν είναι απαραίτητο
  4. Ελέγξτε τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας

Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου

Ας ξεκινήσουμε με μια ρύθμιση που είναι εξαιρετικά σημαντική για ορισμένες εφαρμογές, αλλά όχι τόσο σημαντική για άλλες: ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Αυτή η ρύθμιση εμποδίζει την εκτέλεση των εφαρμογών στο παρασκήνιο, έτσι ώστε να μην ενημερώνονται συνεχώς. Αν και μπορεί να είναι χρήσιμο να τρέχει η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για εφαρμογές όπως τα μηνύματα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για αρκετές άλλες εφαρμογές και να εξοικονομήσετε μεγάλη ενέργεια μπαταρίας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο και απενεργοποιήστε την για όλες τις εφαρμογές που δεν θα ωφεληθούν από την εκτέλεση στο παρασκήνιο.

Οπτικά εφέ

Τα οπτικά εφέ και τα κινούμενα σχέδια στη συσκευή σας φαίνονται πολύ όμορφα και μπορούν να βελτιώσουν την οπτική σας εμπειρία. Αλλά μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην μπαταρία σας. Εάν το τηλέφωνό σας ήταν νωθρό, δοκιμάστε να τα απενεργοποιήσετε για να δείτε αν συμβάλλει στην επιτάχυνση της συσκευής σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Μείωση κίνησης.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας – αλλά μόνο όταν είναι απαραίτητο

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ιδανική όταν η φόρτιση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας πέφτει κάτω από 20%. Θα σταματήσει αυτόματα το τηλέφωνό σας από την απώλεια ρεύματος τόσο γρήγορα, ώστε να μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των περιόδων φόρτισης. Αλλά αν το ενεργοποιήσετε, να γνωρίζετε ότι το τηλέφωνό σας πιθανότατα θα λειτουργεί λίγο πιο αργά.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ρύθμιση απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εξοικονόμηση μπαταρίας.

Ελέγξτε τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας

Μια από τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, το iPhone Storage σάς δείχνει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να αποφορτώσετε τυχόν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό είναι επειδή ένα τηλέφωνο που έχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου είναι επίσης πιο αργό τηλέφωνο τις περισσότερες φορές.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση iPhone και αποφασίστε εάν πρέπει να διαγράψετε ή τουλάχιστον να αποφορτώσετε εφαρμογές (που σημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα δεδομένα συνδεδεμένα με την εφαρμογή, ενώ μπορείτε να διαγράψετε την ίδια την εφαρμογή και να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης).

Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζετε και χρησιμοποιείτε αυτές τις τέσσερις ρυθμίσεις είναι μια εξαιρετική αρχή για τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ταχύτητας του τηλεφώνου σας.

Πηγή: FOXreport.gr

The Crown: Αντιδράσεις για τη σκηνή του Netflix με την πριγκίπισσα Νταϊάνα – «Δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό»

Χαριτωμένο βίντεο: Λαμπραντόρ βοηθά το αφεντικό του να ετοιμαστεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ