Οι εφαρμογές που καταναλώνουν πιο γρήγορα την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου

Αν η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου «αδειάζει» γρήγορα και χρειάζεται συχνή φόρτιση, τότε μια αιτία μπορεί να είναι η χρήση ορισμένων εφαρμογών. Οι εφαρμογές που «εξαντλούν» την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου είναι συνήθως εκείνες που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο και καταναλώνουν ενέργεια.

Ορισμένες από τις πιο κοινές εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία του κινητού (smartphone) είναι:

Εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter, χρησιμοποιούν συνήθως την κάμερα, την τοποθεσία και τη σύνδεση στο διαδίκτυο, γεγονός που μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία γρήγορα.

Εφαρμογές παιχνιδιών: Τα παιχνίδια είναι συχνά πολύ απαιτητικά όσον αφορά την ισχύ επεξεργαστή και γραφικών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας.

Εφαρμογές GPS: Οι εφαρμογές GPS, όπως το Google Maps και το Waze, χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας για να σας παρέχουν οδηγίες καθώς ταξιδεύετε. Αυτό μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία γρήγορα, ειδικά εάν τις χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους.

Εφαρμογές streaming βίντεο: Οι εφαρμογές streaming βίντεο, όπως το YouTube και το Netflix, χρησιμοποιούν υψηλή ισχύ επεξεργαστή και σύνδεση στο διαδίκτυο για να αναπαράγουν βίντεο υψηλής ποιότητας. Αυτό μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία γρήγορα, ειδικά εάν τις χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την κατανάλωση μπαταρίας από τις εφαρμογές

  • Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε για να μην συνεχίσουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο καταναλώνοντας την μπαταρία του κινητού.
  • Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε. Οι ειδοποιήσεις ενεργοποιούν πιο συχνά την οθόνη του τηλεφώνου σας και καταναλώνουν την μπαταρία.
  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες του τηλεφώνου σας και μειώνει την ταχύτητα του επεξεργαστή εξοικονομώντας την μπαταρία.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία του κινητού σας, καλό είναι να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ