Η ταχύτητα του Wi-Fi σας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη εάν κάθε μήνα κάνετε μία πολύ απλή κίνηση

Το Wi-Fi αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των χρηστών είναι ότι η ταχύτητα της σύνδεσης του Internet είναι χαμηλή. Πόσες φορές έχουμε πονοκεφαλιάσει προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Μάλιστα, συχνά βρίσκουμε μια λύση και την επόμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο κόλπο δεν λειτουργεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο να μείνετε στα βασικά και να μην παραβλέπετε μια από τις απλούστερες και γρήγορες λύσεις που υπάρχουν.

Ένα router (δρομολογητής) που είναι ενεργοποιημένο και σε χρήση για πολλές ημέρες ή πολλούς μήνες συνεχόμενους μπορεί να καταπονηθεί. «Ακριβώς όπως το smartphone, το tablet ή ο φορητός υπολογιστής σας, το router διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή, μνήμη και λειτουργικό σύστημα», σύμφωνα με ειδικούς της CenturyLink.

«Τα router είναι συνήθως ενεργοποιημένα και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, και απαιτούμε να εκπέμπουν καλό Wi-Fi συνέχεια. Όμως, όπως και στους υπολογιστές, πρέπει να γίνεται επανεκκίνηση στα router», σημειώνουν οι ειδικοί.

Ένα Wi-Fi router με γονικό έλεγχο αποθηκεύει πληροφορίες στην μνήμη cache, όπως ακριβώς ένας υπολογιστής. Εάν ένα σφάλμα αποθηκευτεί σε αυτήν την προσωρινή μνήμη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες του router. Μπορεί να προκύψει ακόμη και διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Συνήθως, εάν δεν καθαριστεί αυτή η προσωρινή μνήμη, το router αργεί. Είναι σημαντικό να την καθαρίζετε τακτικά, τονίζουν οι ειδικοί της CenturyLink.

«Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία του router σας, μια επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μία φορά τον μήνα και εάν γίνεται μία φορά την ημέρα. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται “κύκλος ισχύος”» προσθέτουν.

«Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας καθαρίζει τη μνήμη cache της συσκευής για να συνεχίσει να λειτουργεί πιο ομαλά. Επιτρέπει επίσης στο router να επιλέγει ξανά το λιγότερο φορτωμένο κανάλι για κάθε συχνότητα, πράγμα που σημαίνει ισχυρότερη σύνδεση με τις συσκευές σας.»

Wi-Fi Router

Πώς κάνω επανεκκίνηση στο router μου;

Η διαδικασία για την επανεκκίνηση του router σας είναι πάρα πολύ απλή. Απλώς αποσυνδέστε το από τον τοίχο ή πατήστε το κουμπί απενεργοποίησης που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος της συσκευής.

Στη συνέχεια, περιμένετε ένα με δύο λεπτά και ενεργοποιήστε το ξανά. Τα router συνήθως χρειάζονται μερικά λεπτά για να “ξυπνήσουν” ξανά και να συνδεθούν στο δίκτυο. Μην είστε ανυπόμονοί, περιμένετε να γίνει η σύνδεση και αμέσως θα δείτε μεγαλύτερες ταχύτητες στο Wi-Fi σας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ