Η Google θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail την επόμενη εβδομάδα – Πώς να διατηρήσετε το e-mail σας

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς Gmail την επόμενη εβδομάδα. Η μαζική διαγραφή αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια προγραμματισμένη κίνηση που η Google ανακοίνωσε τον Μάιο, με την εταιρεία να εξηγεί ότι οι λογαριασμοί που δεν ήταν ενεργοί για δύο χρόνια θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαγραφή. Αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή όλου του περιεχομένου που σχετίζεται με έναν λογαριασμό, το οποίο μπορεί να είναι αρχεία Drive, Google Photos και Docs.

Γιατί γίνεται αυτή η μαζική διαγραφή λογαριασμών

Σε ένα post στο ιστολόγιό της, The Keyword, η αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google, Ruth Kricheli, εξήγησε ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο ασφαλείας.

«Εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξεχασμένοι ή αφύλακτοι λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί, δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και δέχονται λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη» ανέφερε.

«Η εσωτερική μας ανάλυση δείχνει ότι οι εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμίσει επαλήθευση δύο βημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι και μόλις ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως spam» πρόσθεσε.

Από το 2019, το Gmail είχε 1,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λόγω αυτής της δημοτικότητας και της ευκολίας δημιουργίας ενός λογαριασμού, είναι γνωστό ότι οι απατεώνες έχουν ως στόχο τους χρήστες του Gmail. Είναι επίσης λογικό η Google να θέλει να κλείσει αδρανείς λογαριασμούς για να απελευθερώσει ονόματα και χώρο.

Η Google δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με το πόσοι λογαριασμοί χαρακτηρίζονται ως ανενεργοί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της βάσης χρηστών, θα μπορούσε να υπάρχει πολύς δωρεάν αποθηκευτικός χώρος που χρηματοδοτεί η εταιρεία για λογαριασμούς που δεν είναι ενεργοί.

Πώς να διατηρήσετε το λογαριασμό σας

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες εξαιρούνται από τη διαγραφή. Ένας λογαριασμός θα διασωθεί από την «εκτέλεση» εάν έχει χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός προϊόντος ή μιας συνδρομής της Google (όπως η πληρωμή για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο) ή εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός οργανισμού. Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Η Google παραθέτει τους τρόπους για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας ενεργό:

  • Διαβάστε ή στείλτε ένα email
  • Χρησιμοποιήστε το Google Drive
  • Παρακολουθείστε ένα βίντεο στο YouTube
  • Κατεβάστε μία εφαρμογή από το Google Play Store
  • Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση της Google
  • Χρησιμοποιήστε το sign in της Google για να συνδεθείτε σε μία υπηρεσία ή μία third-party εφαρμογή

Οι διαγραφές αρχίζουν την 1η Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα γίνουν όλες σε μία ημέρα. Η Google λέει ότι θα ακολουθήσει μια “σταδιακή” προσέγγιση ξεκινώντας με λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά. Η εταιρεία θα στείλει επίσης προειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού, καθώς και στη διεύθυνση ανάκτησης, εκ των προτέρων.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν περιλαμβάνεται στη διαλογή, απλά συνδεθείτε στο ταμπλό της Google (ή απλώς συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail) και η Google θα το μετρήσει αυτό ως δραστηριότητα. Η είσοδος στο YouTube, το Drive ή η λήψη μιας εφαρμογής στο Play Store μετρά επίσης ως δραστηριότητα.

Πηγή: FOXreport.gr

Netflix: 5 οικογενειακές ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Η αντίδραση του λαμπραντόρ στην αιφνιδιαστική επίσκεψη στον παππού και την γιαγιά – Δείτε το απολαυστικό βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ