Έτσι θα είναι το AI σπίτι σας στο μέλλον – Η διαφανής τηλεόραση, το αυτόνομο ψυγείο και τα ρομπότ που μπορούν να «σώσουν τον γάμο σας»

Η CES 2024, η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας, μόλις τελείωσε και αποκαλύφθηκε μία ολόκληρη σειρά προϊόντων που θα μπορούσαν να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει μια σειρά από gadgets τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία θα μπορούσαν σύντομα να εισέλθουν στα σπίτια μας.

Κουζίνα με AI ψυγείο

Ξεκινώντας με τα gadget κουζίνας, η Sun δοκίμασε το έξυπνο ψυγείο του μέλλοντος της Samsung στην έκθεση CES 2024 στο Λας Βέγκας.

Το ηλεκτρικό ψυγείο AI μπορεί να σας πει τι υπάρχει μέσα και να παρατηρήσει εάν έχει αφαιρεθεί κάτι.  Οι κάμερες και η τεχνητή νοημοσύνη το βοηθούν να παρακολουθεί έως και 33 είδη παντοπωλείου.  Στη συνέχεια, θα μπορεί να προτείνει συνταγές ή να σας προειδοποιήσει ότι σας λείπει ένα συγκεκριμένο είδος.

Η Walmart χρησιμοποίησε επίσης το τεχνολογικό συνέδριο για να αποκαλύψει τα σχέδιά της για τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ψυγείων με αυτο-απόθεμα.

Ο CEO Doug McMillon ανακοίνωσε ένα InHome Replenishment στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να εγγραφούν.  Θα περιλαμβάνει την παραγγελία ειδών παντοπωλείου που χρειάζεστε και έναν υπάλληλο της Walmart που θα έρχεται στο σπίτι σας και θα εφοδιάζει το ψυγείο προτού καν παρατηρήσετε ότι έχει τελειώσει το γάλα.

Διαφανής τηλεόραση

Μια τηλεόραση μπορεί να είναι κάτι που δεν θα περιμένατε να είναι εντελώς διαφανές, αλλά η LG πιστεύει ότι το μέλλον των gadgets είναι..  διαφανές.

Η μάρκα χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κομμάτι του περιπτέρου της για να παρουσιάσει την τηλεόρασή της OLED T.

Μια κινούμενη μαύρη οθόνη στο εσωτερικό της συσκευής της επιτρέπει να μοιάζει με μια κανονική τηλεόραση καθώς και με ένα διαφανές αριστούργημα που κάνει τα γραφικά να φαίνονται 3D.

Ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης

Ένα άλλο δημοφιλές gadget που αποκαλύφθηκε στη CES ήταν οι συνοδοί ρομπότ που παρουσιάστηκαν ως μικρές φιλικές συσκευές που μπορούν να σας ακολουθήσουν στο σπίτι.

Η LG αποκάλυψε ένα ρομπότ που ονομάζεται Q9 το οποίο μπορεί να σας χαιρετήσει στην πόρτα και να σας φτιάξει τη διάθεση αν νιώθετε λυπημένοι. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα κατοικίδιά σας για λογαριασμό σας και να σας προειδοποιεί για τυχόν εισβολείς.

Η Samsung παρουσίασε μια νέα έκδοση του ρομπότ Ballie, η οποία τριγυρίζει στο σπίτι σας και σας βοηθά με πολλές δουλειές.

Σε μία επίδειξη που έγινε στην έκθεση διαπιστώθηκε πώς η Ballie μπορεί να σώσει ακόμη και… γάμους υπενθυμίζοντας στους ιδιοκτήτες της τις επετείους.

Το ρομπότ εμφανίστηκε να τηλεφωνεί σε ένα ανθοπωλείο και να κανονίζει μια παράδοση την τελευταία στιγμή για να σώσει την ημέρα.

Πηγή: FOXreport.gr

Eλληνικό «χρώμα» σε σημαντικές αποστολές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για το 2024

Τα 7 κρυφά σημάδια που αποκαλύπτουν αν ένας ιστότοπος είναι επικίνδυνος – Τι πρέπει να προσέξετε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ