Έτσι θα «σερφάρετε» με ασφάλεια – 12 βασικές συμβουλές για 6 σημαντικές απειλές

διαδίκτυο

Τους τρόπους να «σερφάρουν » με ασφάλεια  οι πολίτες στο διαδίκτυο αλλά και τις σημαντικότερες απειλές  για  ένα πρόγραμμα περιήγησης δίνει η  ESET.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET, οι έξι σημαντικότερες απειλές για ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι:

Παράλληλα υπάρχει το ζήτημα των λεγόμενων cookies, τα οποία είναι μικρά κομμάτια κώδικα που δημιουργούνται από διακομιστές ιστού και αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από τη μία, αποθηκεύουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η εμπειρία περιήγησής σας πιο εξατομικευμένη – για παράδειγμα, να εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις ή να διασφαλίζεται ότι δεν χρειάζεται να συνδεθείτε κάθε φορά που επισκέπτεστε την ίδια ιστοσελίδα. Από την άλλη όμως, συνιστούν πρόβλημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια, εάν οι χάκερ αποκτήσουν τα cookies.

Οι 12 συμβουλές

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να μειώσουν τους κινδύνους ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Ακολουθούν 12 συμβουλές για βέλτιστες πρακτικές που  πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες:

Exit mobile version