Επανέρχονται σταδιακά Facebook, Messenger και Instagram μετά το παγκόσμιο blackout

Λύση στο πρόβλημα συνδεσιμότητας που αντιμετώπισαν χιλιάδες χρήστες του Facebook, του Ιnstagram και του Μessenger παγκοσμίως φαίνεται πως προσπαθεί να δώσει η Meta αφού λίγο μετά τις 18:15, οι χρήστες σταδιακά ανακτούν την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως εφικτή είναι η σύνδεση σε Facebook και Μessenger ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμα όσοι προσπαθούν να συνδεθούν στα προφίλ τους στο Instagram.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Meta, Αντι Στόουν, ανάρτησε μήνυμα στο Χ, λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα».

Σύμφωνα με το downdetector, οι αναφορές για προβλήματα σε Facebook και Instagram «εκτοξεύθηκαν» από τις 17:00 και μετά.

To πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 17:41 ότι παρατηρήθηκαν περισσότερες από 300.000 αναφορές στον κόσμο για το Facebook και 47.000 αναφορές για το Instagram.

Στην Ελλάδα οι χρήστες του Facebook και του Μessenger είδαν τους λογαριασμούς τους να αποσυνδέονται λίγο λεπτά μετά τις 17:00.

Συγκεκριμένα, οι σελίδες ζητούσαν από τους χρήστες να συνδεθούν εκ νέου κι όταν το έκαναν, εμφανιζόταν το μήνυμα ότι «ο κωδικός πρόσβασης που γράψατε δεν είναι σωστός» ή «η συνεδρία έληξε».

Στο Instagram το μήνυμα που εμφανίζεται σε όποιον προσπαθεί να δει το feed του είναι το εξής: «Η ροή δεν ανανεώθηκε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ