Γνωρίστε το Phoenix – Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ της Sanctuary που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο

Η Sanctuary AI δεν αναφέρεται συχνά με τις εταιρείες ανθρωποειδών ρομπότ όπως η Boston Dynamics, η Agility, η Figure και η 1X. Ωστόσο η καναδική εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα την Πέμπτη παρουσίασε το νέο της ρομπότ. Πρόκειται για την έβδομη γενιά της σειράς Phoenix.

Η εταιρεία πρόσφατα πρόσθεσε πόδια στο ρομπότ, αλλά τώρα ασχολείται περισσότερο με το τι συμβαίνει από τη μέση και πάνω. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νέα βίντεο του τελευταίου ρομπότ επικεντρώνονται στον κορμό του συστήματος. Η καναδική εταιρεία επισημαίνει τις κινήσεις του συστήματος που μοιάζουν με εκείνες των ανθρώπων, καθώς και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να μάθει τέτοιες εργασίες.

Το νέο Phoenix είναι ικανό να αυτοματοποιεί νέες εργασίες σε λιγότερο από 24 ώρες

Μεγάλο μέρος της κάλυψης των ανθρωποειδών μέχρι τώρα έχει περιστραφεί (όπως είναι λογικό) γύρω από τη μηχανοτρονική – συγκεκριμένα πώς φαίνονται αυτά τα ρομπότ καθώς πλοηγούνται στον κόσμο. Το πρόσφατο βίντεο της Boston Dynamics είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πόσα πολλά μπορούν να επικοινωνηθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τελικά, όμως, η ρομποτική νοημοσύνη θα είναι εξίσου -ή ίσως και περισσότερο- σημαντική για αυτά τα συστήματα, στο μέλλον. Ενώ η “γενική νοημοσύνη” είναι ένας από αυτούς τους μεγάλους, αφηρημένους όρους, η συναίνεση μεταξύ πολλών ρομποτιστών είναι ότι απέχουμε ακόμη πέντε έως δέκα χρόνια από την περίοδο που τα ρομπότ θα είναι ικανά να μαθαίνουν νέες εργασίες με τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπινους συναδέλφους τους.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι τα σημερινά συστήματα δεν μπορούν να μάθουν γρήγορα εργασίες. Η Sanctuary, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι το νέο Phoenix είναι ικανό να αυτοματοποιεί νέες εργασίες σε λιγότερο από 24 ώρες.

«Με τη 7η γενιά, έχουμε ένα σύστημα που πιστεύουμε ότι είναι το πιο κοντινό ανάλογο με έναν άνθρωπο από όλα τα διαθέσιμα. Το βλέπουμε όχι μόνο ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης, αλλά και ως ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία προς τη γενική τεχνητή νοημοσύνη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που ηγούμαστε της προσπάθειας αυτής» ανέφερε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Geordie Rose.

 

Πηγή: FOXreport.gr

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με την γυναίκα σε 15 δευτερόλεπτα;

Τα 10 μεγαλύτερα σε διάρκεια Open-World παιχνίδια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ