Ένας από τους βετεράνους αστροναύτες της NASA, ο Ρόναλντ, πέρασε συνολικά 178 ημέρες στο διάστημα και συνειδητοποίησε κάτι συνταρακτικό κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας.
Αν και αυτό μπορεί να προκαλέσει ενδιαφέρον στους υποστηρικτές της θεωρίας της επίπεδης γης, ο Ρόναλντ δεν είδε καμία τέτοια απόδειξη. Αντιθέτως, έφτασε σε μια βαθύτερη κατανόηση της ανθρωπότητας και της αλήθειας που ζούμε καθημερινά.
Το «Φαινόμενο της Επισκόπησης» από το Διάστημα
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπου διένυσε 71 εκατομμύρια μίλια και ολοκλήρωσε 2.842 τροχιές γύρω από τη Γη, ο Ρόναλντ σίγουρα βίωσε το «φαινόμενο της επισκόπησης» πολλές φορές. Ο όρος αυτός αναφέρεται στο ξαφνικό και συντριπτικό συναίσθημα που αισθάνονται οι αστροναύτες όταν βλέπουν τη Γη από το διάστημα.
Η αποκάλυψη από το Διάστημα: Τα φώτα στα σύνορα
Μια από τις πιο αξιοσημείωτες εμπειρίες του ήταν όταν βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παρατήρησε μια μακριά γραμμή από φώτα που εκτεινόταν στην Ασία.
Αρχικά, θεώρησε πως ήταν μια παράξενη αντανάκλαση του φεγγαρόφωτος σε έναν ποταμό. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίησε πως αυτό που έβλεπε ήταν η ανθρώπινη δημιουργία των συνόρων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Αυτό τον έκανε να αναθεωρήσει την άποψη ότι δεν μπορούμε να δούμε σύνορα από το διάστημα.
Η ανθρωπότητα ζει σε ένα ψέμα
Ο Ρόναλντ εξέφρασε τις σκέψεις του για το πώς οι άνθρωποι ζουν σε ένα ψέμα, μη κατανοώντας την πραγματική σχέση που έχουν με τον πλανήτη.
Ανέφερε ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αποδάσωση και η απώλεια βιοποικιλότητας ως ξεχωριστά ζητήματα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος: το ότι δεν βλέπουμε τον εαυτό μας ως μέρος ενός πλανητικού συστήματος.
Η σύνδεση της ζωής στον πλανήτη
Ο Ρόναλντ περιέγραψε πώς, κοιτάζοντας από το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, παρατήρησε τις αστραπές σαν φλας των παπαράτσι και τις αυλακώσεις του σέλαος που φαινόταν τόσο κοντά, σαν να μπορούσε να το αγγίξει.
Επίσης, συνειδητοποίησε το απίστευτο πράγμα που κάνει ουσιαστικά η ατμόσφαιρα, η οποία κρατά στη ζωή ό,τι ζει στη Γη. Αυτό τον έκανε να καταλάβει πόσο συνδεδεμένοι είμαστε όλοι.
Μια νέα προοπτική για την ανθρωπότητα
Ο Ρόναλντ κατέληξε ότι τα ανθρώπινα συστήματα που έχουμε δημιουργήσει αντιμετωπίζουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υποστήριξης ζωής του πλανήτη μας, ως υποκατηγορίες της παγκόσμιας οικονομίας.
Από τη σκοπιά του διαστήματος, αυτό τον έκανε να κατανοήσει ότι ζούμε σε ένα ψέμα. Προτρέπει τους ανθρώπους να αλλάξουν την σκέψη τους για το καλό της ανθρωπότητας και να μεταβούν από το μοντέλο «οικονομία, κοινωνία, πλανήτης» στο… «πλανήτης, κοινωνία, οικονομία».
Βίντεο
Πηγή: FOXreport.gr