Android 14: Η νέα λειτουργία που αντιγράφει από τα iPhone – Η έξτρα δυνατότητα

Το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, προσθέτει μια ολοκαίνουργια λειτουργία στην τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί, το Android 14. Η νέα λειτουργία ονομάζεται flash notifications και στόχος είναι το λειτουργικό σύστημα να γίνει ακόμη πιο εύχρηστο για τον κόσμο.

Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο φλας της συσκευής να αναβοσβήνει όταν ο χρήστης λαμβάνει κάποια ειδοποίηση. Η λειτουργία αυτή υπάρχει σε αντίστοιχη μορφή στα iPhone,  εδώ και αρκετό καιρό. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες – ιδίως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής – δεν χάνουν τις ειδοποιήσεις τους, καθώς προσφέρεται μια εμφανής οπτική ένδειξη.

Αυτή η δυνατότητα είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει στις συσκευές Apple, οι οποίες διαθέτουν ΙΟS, αλλά πιο ευέλικτη και εξατομικευμένη. Τα νέα flash notifications του Android, προσφέρουν και τη δυνατότητα να αναβοσβήνει και η οθόνη ως δεύτερο φλας, εκτός από αυτό της κάμερας του τηλεφώνου. Έτσι είναι πολύ πιο πιθανόν οι χρήστες να αντιληφθούν ότι έχουν έρθει ειδοποιήσεις, ακόμη και όταν το τηλέφωνό τους είναι τοποθετημένο με την οθόνη προς τα πάνω.

Android

Android 14: Πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία

Για να ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στις Ρυθμίσεις, στην ενότητα Προσβασιμότητα και την υπο-ενότητα Ειδοποιήσεις Flash.  Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν το φλας της κάμερας, το φλας της οθόνης ή και τα δύο.

Το φλας της κάμερας θα κάνει το φλας της πίσω κάμερας να αναβοσβήνει δύο φορές όταν λαμβάνει ο χρήστης μια ειδοποίηση, κάτι που είναι κατάλληλο στην περίπτωση που το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο ή με την πρόσοψη προς τα κάτω. Το φλας οθόνης γίνεται κίτρινο και αναβοσβήνει δύο φορές, όταν το τηλέφωνο είναι στραμμένο προς τα επάνω.

Σημειώνεται ότι οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το χρώμα του φλας της οθόνης για τις ειδοποιήσεις,  αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.  Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν 12 χρώματα για να διαλέξετε.

Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την έκδοση beta του Android 14. Η  Google θα κυκλοφορήσει την επίσημη έκδοση του Android 14 στο εγγύς μέλλον.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ