Apple: Τα σχέδιά της για το iPhone-15 ώστε να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό

Μία νέα, επαναστατική αλλαγή, αναμένεται να έχει το νέο iPhone το οποίο αναμένεται με ανυπομονησία από τους λάτρεις του συγκεκριμένου τηλεφώνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple θα κάνει την παρουσίαση του νέου μοντέλου  τον Σεπτέμβριο. Το μεγάλο του ατού θα είναι η νέα θυρίδα, μέσω της οποίας θα επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορη φόρτιση.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ένα τεχνολογικό μπλογκ με σταθερή φήμη στις διαρροές που γίνονται σχετικά με την Apple, το επόμενο iPhone θα αλλάξει και από τη θύρα φόρτισης Lightning (που κυκλοφορεί από το 2012) της Apple θα περάσει στην πιο διαδεδομένη USB-C και, τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα θα υποστηρίζουν ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Πρόκειται για την ίδια θύρα φόρτισης που χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε φορητό υπολογιστή που έχει πωληθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και σε τηλέφωνα Android, σε iPads και σε άλλα gadgets, από Kindles και ακουστικά μέχρι… drones και θερμαινόμενες κουβέρτες.

Η ευκολία για όλους τους χρήστες

Η αλλαγή αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στο iPhone εδώ και χρόνια. Οι χρήστες IPhone δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν μαζί τους δύο διαφορετικά καλώδια, ένα για το τηλέφωνό τους και ένα για άλλες συσκευές, όποτε μετακινούνται. Επιπλέον οι χρήστες Android και iPhone θα μπορούν να δανείζονται φορτιστές ο ένας από τον άλλον, κάτι που ως τώρα είναι αδύνατον. Ειδικά οι χρήστες IPhone θα μπορούν να δανείζονται φορτιστές από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ένα νεότερο φορητό υπολογιστή.

Σύμφωνα με το μπλογκ, παρά το ότι η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι τα νέα της iPhone θα διαθέτουν θύρα φόρτισης USB-C, η αλλαγή θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει.
Ο νέος κανονισμός που ψηφίστηκε πέρυσι από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί θύρες USB-C στα νέα smartphones μέχρι το 2024. Η Apple είναι απίθανο να παράγει ένα μοντέλο iPhone αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι συστάσεις για τους χρήστες iPhone 14

Το iPhone 15 θα μπορούσε να είναι συμβατό με φορτιστή 35 watt, επιτρέποντας τη γρηγορότερη φόρτιση της συσκευής. Η Apple συνιστά στους χρήστες των iPhone 14 Pro και Pro Max να αποφεύγουν τη φόρτιση με ενσύρματους φορτιστές άνω των 27 watt. Συνιστά επίσης στους χρήστες του iPhone 14 να περιορίζουν τους φορτιστές τους στα 20 watt. Ένας φορτιστής 20 watt μπορεί να τροφοδοτήσει πλήρως ένα iPhone 14 σε μία ώρα. Η ταχύτητα φόρτισης του φορτιστή των 35 watt δεν είναι γνωστό σε ποιο χρονικό διάστημα μπορεί να φτάσει (πόσο θα μειωθεί) όταν θα φορτίζει την νέα σειρά iPhone 15.

Πάντως κατά το μπλογκ ακόμα και στα 35 Watt, το iPhone 15 θα εξακολουθεί να φορτίζει σημαντικά πιο αργά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα-ναυαρχίδες, όπως η σειρά Galaxy S23 της Samsung, τα οποία κάνουν “υπερταχεία φόρτιση” με ειδικούς φορτιστές 45 Watt.

Πού υπερέχει η Apple

Αν και η Apple έχει μείνει πίσω στο παιχνίδι της φόρτισης, τα προϊόντα της εξακολουθούν να διαθέτουν εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τον Μάρτιο, το μπλογκ 9to5Mac πραγματοποίησε δοκιμές μπαταρίας στο S23 Ultra και στο iPhone 14 Pro Max και διαπίστωσε ότι το τελευταίο κέρδισε. Ενώ το S23 Ultra έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, άντεξε 27 ώρες και 6 λεπτά με μία φόρτιση, ενώ το αντίστοιχο της Apple άντεξε άλλα 38 λεπτά πριν πεθάνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ