Σύσκεψη Μητσοτάκη με τους «Big 4»: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν – Τι αλλάζει στα γήπεδα

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των «Big 4» ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Πρόεδρος της UEFA: Καρκίνος του ποδοσφαίρου όποιος επιτίθεται σε κάποιον λόγω μίας φανέλας – Φτάνει πια

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Τσεφέριν είναι ένα από τα μέτρα που τέθηκαν στο τραπέζι της διευρυμένης σύσκεψης. Κατά τα άλλα συζητήθηκε το να υπάρξει μια συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας στον απόηχο των επεισοδίων στην Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση και με τους προέδρους των ΠΑΕ, όπου υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Αποφασίστηκαν μέτρα στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδα
  • Απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο. Πρόκειται για κάτι που ήθελαν και οι ομάδες
  • Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα

Μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Σημειώνεται πως οι όποιες δεσμεύσεις έγιναν ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξει κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αλλά και το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ