Super League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά το τέλος της 25ης αγωνιστικής

Η ΑΕΚ αφού πέτυχε την αγχωτική νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, παραμένει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, στο +1 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και το +5 από τον Ολυμπιακό.

Ενα από τα καλύτερα ματς της σεζόν έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να επικρατεί με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας όμως βρει δυσκολίες μιας και έως το 69′ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 2-1.

Τελικά η ανατροπή έγινε για την Ένωση και έτσι μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου παραμένει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του αγώνα η ΑΕΚ βρήκε γκολ με τον Σιμάνσκι κι άνοιξε το σκορ. Όλα έδειχναν πως το 1-0 είναι και το… κλειδί που θα άνοιγε το δρόμο για μια χαλαρή βραδιά.

Τελικά οι πάντες λογάριαζαν χωρίς τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα. Αφού ο Λιβάι Γκαρσία λίγο αργότερα δεν έκανε το 2-0 που θα… τελείωνε από νωρίς την υπόθεση τρίποντο, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πήρε κουράγιο και περίμενε τις στιγμές του. Και τις βρήκε.

Στο 35′ για άλλη μια φορά φέτος η αμυντική λειτουργία της Ένωσης στα στατικά ήταν… παιδική χαρά και η μπάλα αφού «ταξίδεψε» από κοντά ο Σομποτσίνσκι έκανε το 1-1. Σαν να μη έφτανε αυτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1 μιας και το «πούλημα» της μπάλας από τον Τσούμπερ δεν το… συγχώρεσε ο Τζίμας που πέτυχε γκολάρα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ, με την πλάτη στον τοίχο, κυνηγούσε την μεγάλη ανατροπή που θα την διατηρούσε μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα… ταμπουρωμένος γύρω από την εστία του Σούλη προσπαθούσε να κρατήσει το μεγάλο αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν πίεση, αλλά όσο η ΑΕΚ έπαιζε με σέντρες δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να βρίσκουν λύσεις.

Τελικά στο 69′ από μια στατική φάση, ο Μάνταλος έκανε την σέντρα – φάουλ και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πόνσε ισοφάρισε για την Ένωση σε 2-2… βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. Το γκολ αυτό ήταν το… κλειδί προς τη νίκη, αφού με ορμή λίγα λεπτά αργότερα, στο 73′ ο Λιούμπισιτς πάλι από στατική φάση και κοντινή προβολή πέτυχε το 3-2 το… party στη Νέα Φιλαδέλφεια άρχισε! Η απόλυτη έκρηξη έγινε στο 79′ όταν ο Πόνσε βρήκε εκ νέου δίχτυα για το 4-2 που… κλείδωσε και το τρίποντο.

Το γκολ του Κωνσταντέλια και το αυτογκόλ του Πεταυράκη ήταν αυτα που… υπέγραψαν την αναμέτρηση των Σερρών, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής με 2-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό, που ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Δεληγιαννίδης και Μορέιρα.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο παραγωγικός, ούτε ιδιαίτερα δημιουργικός. Εντούτοις, την δεδομένη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε στο… κατώφλι των playoffs το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε άλλους τρεις πόντους στο… σακούλι και παραμένει στην δεύτερη θέση και το -1 από την ΑΕΚ.

Μετά από δύο «χοντρές» γκέλες (με Λαμία και Κηφισιά) που του έβαλαν… θηλιά στο λαιμό, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί του Άρη στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» που δεν είχαν περιθώρια για απώλειες, μπήκαν με το πόδι… στο γκάζι και μόλις στο 3′ από έναν υπέροχο συνδυασμό του Παλάσιος με τον Ιωαννίδη, ο Μπακασέτας έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με… κεραυνό νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχες φάσεις να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο χωρίς επιτυχία, ενώ και ο Άρης είχε τις δικές του ευκαιρίες. Τελικά στο 52′ ο Ιωαννίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι πέτυχε το 2-0 για το «τριφύλλι» κι από κει και πέρα το ματς έσβησε. Ο Παναθηναϊκός γύρισε στα τρίποντα, παραμένει 3ος και την Κυριακή πάει σε ένα ακόμη δύσκολο το ματς με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Από την άλλη ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως έχοντας το μυαλό στον ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης με τον Παναιτωλικό.

Ο Ολυμπιακός των συνεχόμενων νικηφόρων αγώνων, αλλά και της κούρασης πήγε στο Αγρίνιο με εκτεταμένο rotation, αλλά και προφανή στόχο το τρίποντο της νίκης. Η εικόνα της ομάδας του Μεντιλίμπαρ δεν ήταν καλή, αλλά η νίκη ήρθε με 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό και οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν ακόμη πιο… ζεστά στην τελική ευθεία για τα playoffs και τη μάχη του πρωταθλήματος.

Βέβαια στο να έρθει η σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό έπαιξε σημαντικό ρόλο και… η συνδρομή του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με τον Ντουάρτε και ως το 72΄κρατούσαν στα χέρια τους ένα τεράστιο αποτέλεσμα για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Όμως τα παιδικά λάθη της άμυνας, το αυτογκόλ του Τορεχόν και η… ασίστ του Μαλή στο 2ο γκολ του Ελ Καμπί διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναιτωλικός υποχώρησε μια θέση και την ίδια ώρα που οι «ανταγωνιστικές της ουράς» μαζεύουν βαθμούς, ο ίδιος τους… ρίχνει στον κουβά.

Ενα απίθανο ματς γεμάτο από γκολ, έξι στο σύνολο και πολλές χαμένες ευκαιρίες έγινε στην Τρίπολη με το τελικό 3-3 να έχει μια μεγάλη κερδισμένη κι έναν μεγάλο χαμένο. Κέρδος φυσικά για την Κηφισιά που μετά τον «χρυσό» βαθμό της περασμένης Κυριακής στη Λεωφόρο, πήρε έναν ακόμη στο «Θοδ. Κολοκοτρώνης» και βλέπει ακόμη πιο αισιόδοξα τη μάχη της παραμονής μέσω των playouts! Από την άλλη μεγάλος χαμένος ο Αστέρας Τρίπολης που βλέπει την χρονιά να… τελειώνει από τις 28 Φεβρουαρίου. Μια χρονιά που άρχισε με πλάνο 6άδας, αλλά τελικά για μια ακόμη σεζόν οι Αρκάδες θα αρκεστούν στην… άνοστη διαδικασία των playouts, αφού μια αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και μαθηματικά έμειναν εκτός playoffs!

Στο Περιστέρι ήταν το ματς… αγγαρεία της ημέρας. Πριν καν τη σέντρα του αγώνα, η Λαμία γνώριζε το αποτέλεσμα της Τρίπολης και έτσι μέσα στα αποδυτήρια οι παίκτες πανηγύρισαν μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου την παρουσία τους στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Από την άλλη ο Ατρόμητος μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων απλά ήθελε τη νίκη για να μπει με λιγότερο άγχος στην διαδικασία των playouts. Oι γηπεδούχοι έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο επικράτησαν με 3-1, έχοντας ως σκόρερ τους Αντζιέλσκι (2) και Γιουμπιτάνα.

Nίκη – ατόφιο χρυσάφι πήρε στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος και μάλιστα με ανατροπή. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 και μια αγωνιστική πριν από το φινάλε ξέφυγε από την τελευταία δυάδα του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κι αυτός πιο αισιόδοξη ματιά για την συνέχεια. Με γκολάρα του Λάρσον οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 0-1, όμως η ομάδα του Χρήστου Κόντη (πρώτη νίκη στη 2η παρουσία του στον πάγκο του Βόλου) με αντεπίθεση διαρκείας και γκολ των Μπερτόγλιο, Σιέλη κι αυτογκόλ του Βούρου πήραν το πολύτιμο τρίποντο – ανάσα.

Τα αποτελέσματα

  • Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 3-3
  • Βόλος – ΟΦΗ 3-1
  • Ατρόμητος – Λαμία 3-1
  • Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2
  • ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2
  • Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2
  • Παναθηναϊκός – Αρης 2-0

Η βαθμολογία (25η αγωνιστική)

  1. ΑΕΚ 58
  2. ΠΑΟΚ 57
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Ολυμπιακός 53
  5. Αρης 41
  6. Λαμία 34
  7. Αστέρας Τρίπολης 31
  8. Ατρόμητος 27
  9. ΟΦΗ 24
  10. Πανσερραϊκός 24
  11. Βόλος 20
  12. Παναιτωλικός 19
  13. Κηφισιά 18
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 17

*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

Η επόμενη αγωνιστική (26η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)

Κυριακή 6 Μαρτίου

  • Αρης – ΑΕΚ
  • Κηφισιά – Παναιτωλικός
  • ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
  • Ολυμπιακός – Βόλος
  • Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
  • Λαμία – ΠΑΟΚ

*ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 7.30ΜΜ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ