Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Φοιτητές αναπαρέστησαν τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Βαθιά συγκίνηση το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την αναπαράσταση της τραγωδίας των Τεμπών μέσα από μια εικαστική δράση ακριβώς την ώρα του μοιραίου.

Μια δράση από τους φοιτητές του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, οι φοιτητές αναπαρέστησαν καρέ καρέ το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα μπαίνοντας στο ρόλο των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Η σύγκρουση, οι φωνές, η απόγνωση. Γονείς και μια ολόκληρη κοινωνία που ενωμένη ζητά απονομή δικαιοσύνης.

Έχοντας ως μουσικό χαλί το τραγούδι της Φραντσέσκα Μπεζα οι φοιτητές άφησαν βαλίτσες και σακίδια μπροστά από το μνημείο του Αριστοτέλη με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Σε ένα μαύρο πανί υπήρχαν γραμμένα τα ονόματα των νεκρών.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να τηρούν ενός λεπτού σιγή με τις εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθεί τη δράση με θρησκευτική ευλάβεια.

ΑΠΘ

ΑΠΘ

ΑΠΘ

ΑΠΘ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ