Σπουδαία νίκη για την Σάκκαρη στα προκριματικά του Wimbledon

Η Μαρία Σάκκαρη συνδύασε το ντεμπούτο της στο Wimbledon με μια σπουδαία εμφάνιση, καθώς δεν έχασε ούτε ένα game από την Ρωσίδα Polina Leykina και με μια εκκωφαντική νίκη σφράγισε την είσοδό της στον 2ο προκριματικό γύρο του βρετανικού Grand Slam. Ούτε 45 λεπτά δεν έμεινε στο court η Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Η Μαρία Σάκκαρη δε θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερο ξεκίνημα, στο πρώτο Wimbledon της καριέρας της! Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο. 115 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο. 5 στο προκριματικό ταμπλό του Wimbledon, συνέτριψε την Polina Leykina με 6-0, 6-0, σε 44 μόλις λεπτά!

Μ’ αυτό τον τρόπο έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του βρετανικού Grand Slam, που θα γίνει βεβαίως στο ιστορικό All England Club. Το πιο εντυπωσιακό φυσικά, είναι πως πήρε αυτή τη νίκη σε λιγότερο από μια ώρα και με μόλις ένα χαμένο game απέναντι σε μια ικανότατη τενίστρια, που στα 21 της χρόνια βρίσκεται στο Νο. 204 της παγκόσμια κατάταξη της WTA!

H Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ της καριέρας της στην αρχαιότερη διοργάνωση τένις του κόσμου. Δυσκολεύτηκε να κάνει break στην πρώτη της απόπειρα, σε ένα game με αρκετές ισοπαλίες, για να φτάσει στο 2-0, όμως στη συνέχεια δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω και κυριάρχησε απόλυτα της Ρωσίδας παίκτριας.

Έχασε μόλις 3 πόντους στα 4 επόμενα games – κέρδισε δηλαδή τους 16 από τους 19 τελευταίους πόντους του σετ – και έφτασε στο εκκωφαντικό 6-0 μέσα σε 21 λεπτά (!), κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της.

H Leykina κέρδισε τους πρώτους 3 πόντους του 2ου σετ και προηγήθηκε από το πουθενά με 0-40, δεν έκανε το break όμως ούτε αυτή τη φορά, αφού η Σάκκαρη απάντησε με 5 γρήγορους συνεχόμενους πόντους, για να συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό να “πυρπολεί” τη Ρωσίδα, για να κάνει νέο break και να φτάσει στο 3-0.

Το σερί της 20χρονης Ελληνίδας δε σταμάτησε ούτε εκεί, για την ακρίβεια δε σταμάτησε καθόλου! Το σερβίς της δεν απειλήθηκε ξανά μετά από εκείνο το τριπλό break point του πρώτου game του σετ και έκανε δύο ακόμα break, φτάνοντας τα 6 συνολικά στον αγώνα, για να κλείσει και αυτό το σετ με bagel και να ολοκληρώσει το double bagel σε λιγότερο από 45 λεπτά συνολικού αγώνα!

Η άψογη σήμερα Μαρία, τελείωσε τον αγώνα έχοντας χάσει 7 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, ενώ πέτυχε 6 break!

Στον 2ο γύρο των προκριματικών του Wimbledon, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σέρβα Jovana Jaksic (No. 210 στην παγκόσμια κατάταξη) και στην Γιαπωνέζα Mayo Hibi (No. 166).

Θυμίζουμε πως οι προκριματικοί αγώνες του Wimbledon φιλοξενούνται στο Bank of England Sports Centre του Λονδίνου. 

 

Πηγή:tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ