Σάντος: Θέλω τελικό με Πορτογαλία

Σάντος: Θέλω τελικό με Πορτογαλία

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε πως δε θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Πορτογαλίας στο μέλλον και τόνισε ότι θα προτιμούσε να βρεθεί αντίπαλος της χώρας του στον τελικό.

Πρώτο θέμα έχει η πορτογαλική ιστοσελίδα maisfutebol.pt τη συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στο κανάλι TVI. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας τόνισε πως δε θα έλεγε όχι σε μια πρόταση των Ιβήρων στο μέλλον για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί αντίπαλος της Εθνικής της χώρας του στο Μουντιάλ, αλλά τόνισε ότι θα προτιμούσε αυτό να γίνει στον τελικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Πορτογαλίας: «Κανείς δεν θα έλεγε όχι στην χώρα του, αλλά πρέπει να σεβαστώ τον συνάδελφό μου που βρίσκεται στην θέση και ελπίζω να συνεχίσει. Αν μια ημέρα μου γινόταν πρόταση, δύσκολα θα μπορούσα να πω όχι. Στο παρελθόν, είχα τρεις ευκαιρίες να το κάνω. Μία πριν πάω στην Πόρτο, μία όταν ήμουν ήδη εκεί, αλλά ο πρόεδρος δεν με άφησε να φύγω και μία ακόμα όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Είμαι συγκεντρωμένος στην Ελλάδα. Η ελληνική ομοσπονδία μου πρότεινε την ανανέωση. Αρκετές φορές μου λείπει η καθημερινή δουλειά του προπονητή συλλόγου».

Για την Εθνική μας και τον στόχο στο Μουντιάλ 2014: «Βασικός μας στόχος στο Μουντιάλ είναι να περάσουμε την πρώτη φάση. Θα ήταν κάτι ιστορικό για την Ελλάδα. Το 2010 πέτυχε την πρώτη νίκη και τώρα θα ήταν ιστορική η πρόκριση. Μετά, να πάμε αγώνα ανά αγώνα και να δούμε τι θα συμβεί».

Για το αν θα ήθελε να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στα γήπεδα της Βραζιλίας: «Στην φάση ομίλων δύσκολο να συμβεί γιατί λογικά είμαστε στο ίδιο γκρουπ για την κλήρωση. Θα μου άρεσε να αντιμετωπίσω την Πορτογαλία, αλλά θα προτιμούσα στον τελικό. Αν ήταν πριν θα ήταν επίσης καλό σημάδι, γιατί θα σήμαινε πως αμφότερες οι ομάδες προχώρησαν».

 

Πηγή: gazzetta.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ