Καταγγελία-σοκ από την Πηγή Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ

Σε μία καταγγελία-σοκ προχώρησε η Πηγή Δεβετζή, αποκαλύπτοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού στη χώρα μας, όταν ως νεαρή γυναίκα ήρθε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Κατέβασε το παντελόνι “και με έριξε στον καναπέ”, είπε μεταξύ άλλων η πρώην πρωταθλήτρια του τριπλούν σε μία συγκλονιστική συνέντευξη, που παραχώρησε στην Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha.

Η Πηγή Δεβετζή, αρχικά ανέφερε ότι είδε τη συνέντευξη της παρουσιάστριας με τον Ιωάννα Παλιοσπύρου και “αισθάνθηκα ότι αφού μου δίνεται τώρα η ευκαιρία, έχω να πω κάτι… Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια και τα τελευταία χρόνια το έβγαλα και το εξομολογήθηκα και είμαι καλύτερα απ’ αυτό”.

Πηγή Δεβετζή: Η καταγγελία σοκ-για την σεξουαλική παρενόχληση

“Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού -δεν θα πω από ποιον χώρο- όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία, που μεγάλωσα με αρχές και πατέρα δάσκαλο καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι μπορεί να με πλησιάσει άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί. Το μόνο που ήθελα να κάνω, ήταν πρωταθλητισμό. Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα εμπειρίες, ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα… Τον έβλεπα σαν πατέρα μου, μου έταξε σπίτι και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί” είπε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

Πηγή Δεβετζή

Περιγράφοντας την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, η Πηγή Δεβετζή είπε: “Με είχε καλέσει μια ημέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ… Δόξα τω Θεώ εκείνη τη στιγμή, με βοήθησε ο Θεός, χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και σου κόβεται η φωνή. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, πάγωσα… Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος απ’ έξω, ευτυχώς, κι έτσι προσπάθησα να ξεφύγω”. Η πρώην αθλήτρια τόνισε ότι “είχα πάθει τρελή κατάθλιψη” και αποφάσισε να μιλήσει τώρα “για να το βγάλω από μέσα μου και να τελειώσει αυτό το πράγμα”.

Ποιος ήταν ο δράστης

Μιλώντας για τον δράστη, τον περιέγραψε ως “μεγαλόσωμο” και διευκρίνισε ότι “αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο. Γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα στη συνέχεια. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα εκείνη την στιγμή να τον πνίξω”.

“Εμένα με είχε πάρει ο πατέρας μου από το χέρι και με είχε φέρει στην Αθήνα για πρωταθλητισμό. Πού να φανταστεί ο άνθρωπος αυτός και πώς να το πω…” είπε η Πηγή Δεβετζή εμφανώς συγκινημένη.

Πηγή Δεβετζή: Μετά ήμουν πολύ επιθετική με τους άνδρες – Πήγα σε μοναστήρι

“Αυτός (σ.σ. ο δράστης) έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα… Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου, γιατί ο πατέρας μου θα έλεγε ότι θα έρθει να με πάρει… Μετά ήμουν πολύ επιθετική με τους άνδρες”, είπε η πρώην αθλήτρια.

“Δεν μίλησα σε κανέναν εκείνη τη στιγμή, έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ, να γελάσει το χειλάκι μου…”, τόνισε η Πηγή Δεβετζή και πρόσθεσε ότι έπειτα από πολλά χρόνια “λέω πως κάπου πρέπει να μιλήσω για να το βγάλω από μέσα μου, γιατί δεν μπορώ να προχωρήσω. Και όντως δεν προχώρησα στη ζωή μου. Και τι έκανα; Εξαφανίστηκα και πήγα σε ένα μοναστήρι”.

“Εδώ και δύο χρόνια αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή”, είπε η πρώην αθλήτρια.

“.

Πηγή Δεβετζή: Το μήνυμά της στις γυναίκες

Το δικό της μήνυμα στις γυναίκες έστειλε η Πηγή Δεβετζή, έπειτα από την καταγγελία που έκανε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού στη χώρα μας.

Απευθυνόμενη σε όσες γυναίκες έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις με τη δική της, η πρώην αθλήτρια του τριπλούν είπε: “ποτέ δεν είναι αργά, γιατί παλαιότερα μπορεί να φοβόμασταν, δεν ήταν τόσο άνετα τα πράγματα. Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε… Ας ακολουθήσουμε τη θετική πλευρά της ζωής”.

Πηγή Δεβετζή

Αναφερόμενη στον δράστη, τον οποίο δεν κατονόμασε, σημείωσε ότι έπειτα από την επίθεση “έκανε πως δεν συνέβαινε τίποτα, αλλά ήμουν σίγουρη ότι ήθελε να με εκδικηθεί επειδή δεν τα κατάφερε… Δεν ξαναπροσπάθησε, ίσως να φοβήθηκε κιόλας”.

Μιλώντας για τη σχέση της με τους άνδρες, έπειτα απ’ αυτό που της συνέβη, εξομολογήθηκε ότι “δεν είχα εμπιστοσύνη”. “Είμαι μόνη μου εδώ και πέντε χρόνια”, είπε για να προσθέσει πως “Είμαι απόμακρη με τους άνδρες, δεν έχω εμπιστοσύνη πια. Φυσικά θέλω να βρω έναν άνθρωπο, που να μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να κάνω οικογένεια…”.

Σημείωσε, δε, ότι κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ από την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε έπειτα από πολλά χρόνια “και αφού το δούλεψα κυρίως με τον εαυτό μου και με τη βοήθεια πνευματικών ανθρώπων”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.