Πενγκ Σουάι: Η Γαλλία καλεί την Κίνα να επιτρέψει στην τενίστρια να μιλήσει δημόσια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τις κινεζικές αρχές να επιτρέψουν στην Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι να μιλήσει δημοσίως για να αποσαφηνίσει τι της συνέβη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση το Πεκίνο μπορεί να υποστεί τις διπλωματικές συνέπειες.
«Αναμένω μόνο ένα πράγμα: να μιλήσει» είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η Κίνα θα υποστεί τις συνέπειες αν δεν ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Εξελίξεις στο θρίλερ με την Πενγκ Σουάι – Τα βίντεο που προκαλούν ερωτήματα

Σχεδόν τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την εξαφάνιση της Κινέζας τενίστριας Πενγκ Σουάι με την αγωνία για την τύχη της να κορυφώνεται.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο βίντεο που δείχνουν την Πένγκ Σουάι, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται πότε έχουν τραβηχτεί. Συγκεκριμένα, αρχισυντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times της Κίνας, δημοσίευσε δύο βίντεο, όπου στο ένα η αθλήτρια φαίνεται να δειπνεί σε εστιατόριο, ενώ στο άλλο να υπογράφει μπάλες τένις σε ένα τουρνουά νέων στο Πεκίνο.

 

 

 

 

Μέχρι στιγμής πάντως, κανείς δεν έχει καταφέρει να συνομιλήσει με την 35χρονη Κινέζα, ούτε έχει εμφανιστεί βίντεο με την ίδια να δηλώνει ότι είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA (Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών), είπε: «Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να πράττει μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση. Αυτό το βίντεο από μόνο του είναι ανεπαρκές. Όπως έχω δηλώσει από την αρχή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και ότι ο ισχυρισμός για σεξουαλική επίθεση λογοκρίνεται και θάβεται κάτω από το χαλί. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί και η σχέση μας με την Κίνα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι».

Όλα ξεκίνησαν, όταν η 35χρονη Πενγκ Σουάι κατηγόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, έναν από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς της Κίνας από το 2013 έως το 2018, ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλική σχέση πριν από τρία χρόνια, προτού την κάνει ερωμένη του. Αυτή η κατηγορία αναρτήθηκε για λίγη ώρα στις 2 Νοεμβρίου στον επίσημο λογαριασμό της Πενγκ Σουάι στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, αλλά η Κίνα μπλόκαρε γρήγορα κάθε αναφορά σε αυτό το μήνυμα.

Στο μεταξύ, ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αποκτά το κίνημα #WhereIsPengShuai.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ