Πελέ: Όταν η Σάντος υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό – Η ιστορική νίκη με σκορ 2-1

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι έχουν και τη δική τους ιστορία να θυμούνται από τον θρυλικό Πελέ, ο θάνατος του οποίου έχει σκορπίσει παγκόσμια θλίψη.

Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία μετά τον θάνατο του Πελέ

Ο Πελέ και η βραζιλιάνικη Σάντος είχαν… υποκλιθεί στον Ολυμπιακό το 1961 καθώς είχε ηττηθεί με σκορ 2-1 σε αγώνα στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ήταν 4 Ιουλίου όταν η Σάντος είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ευρώπη, για να δώσει φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό. Τότε ο Πελέ ήταν μόλις 21 ετών και η Βραζιλία είχε κατακτήσει ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958.

Πελέ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «βασιλιά» από το πρωί της Δευτέρας – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν «πλημμυρίσει» το γήπεδο για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους αλλά και για τον Πελέ.

Τότε η ομάδα του Πειραιά είχε πετύχει μια ιστορική νίκη με 2-1, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός που επίσης είχαν παίξει με τη Σάντος είχαν ηττηθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι»  άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Ποσειδώνα από ασίστ του Σιδέρη, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ο Σουρούνης με δυνατό σουτ από πολύ μεγάλη απόσταση. Η Σάντος μείωσε στη συνέχεια με αυτογκόλ του Στεφανάκου από εκτέλεση φάουλ του Ζίτο στο 50ο λεπτό.

Πολύ μελάνι είχε χυθεί τότε για τη μεγάλη αυτή νίκη του Ολυμπιακοί ενώ οι φίλαθλοι βγήκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους του Πειραιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ