Κινεζικό τζετ έφτασε σε απόσταση 3 μέτρων από αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη

Ένα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση 3 μέτρων από αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας την περασμένη εβδομάδα και το ανάγκασε να κάνει ελιγμούς για να αποφύγει μια σύγκρουση στον διεθνή εναέριο χώρο, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός την Πέμπτη.

Η “στενή” συνάντηση ακολούθησε αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλούν ως “τάση ολοένα και πιο επικίνδυνης συμπεριφοράς” από κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό, στο οποίο εμπλέκεται ένα μαχητικό αεροσκάφος J-11 του κινεζικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.

«Αναμένουμε από όλες τις χώρες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού να χρησιμοποιούν τον διεθνή εναέριο χώρο με ασφάλεια και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», προστίθεται.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού είπε ότι το κινεζικό αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση 10 ποδιών (3 μέτρων) από το φτερό του αεροπλάνου, αλλά 20 πόδια (6 μέτρα) από τη μύτη του, γεγονός που έκανε το αμερικανικό αεροσκάφος να κάνει ελιγμούς αποφυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ