Ολυμπιακός – Μεντιλίμπαρ: «Πολλά μου θυμίζουν την περσινή Σεβίλλη – Έχω πάρει τις αποφάσεις μου»

Το ξεκίνημα της περιπέτειάς του στον Ολυμπιακό θυμίζει στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την περυσινή πορεία του με την Σεβίλλη, δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα με την Φερεντσβάρος (22/2, 22:00), για τα πλέι οφ της φάσης των «16» στο Conference League.

Η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Ούγγρους στη ρεβάνς της νίκης της με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από μια εβδομάδα ευελπιστώντας να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα που αποκόμισε και να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

«Έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη», σχολίασε ο Μεντιλίμπαρ και πως όχι, αφού στην ουγγρική πρωτεύουσα κατάκτησε πέρυσι το Europa League με την Σεβίλλη.

«Η Σεβίλλη μού θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό, πολλά πράγματα έως τώρα μου θυμίζουν την περσινή περιπέτεια. Δεν θα παίξουμε αύριο έναν τελικό, όμως πρόκειται για μία πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε, τόσο πιο κοντά είμαστε στην πρόκριση», πρόσθεσε.

Όσο για το τι θα ήθελε να δει από την ομάδα του; «Σε σχέση με το πρώτο ματς, στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, μας ανάγκασε να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Να μπούμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, εάν πιέσουμε πιο ψηλά και τους υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε θα είναι δύσκολα για τον αντίπαλό μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να αμύνονται ψηλά, στόχος μας να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα».

Ερωτηθείς για το εάν έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε: «Θα δείτε αύριο, παραμένει μία προπόνηση, μία προπόνηση που μπορεί να σε αλλάξει τα πλάνα. Ξέρω το προφίλ της ενδεκάδας και τον παικτών, πιθανόν να δείτε κάποια αλλαγή. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις και θα τις δείτε αύριο».

Για την άμυνα ψηλά στο γήπεδο είπε ότι «μου αρέσει περισσότερο η άμυνα ψηλά και όχι πιο πίσω. Όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να προσαρμοστεί στην ιδέα. Οι παίκτες είναι ποιοτικοί, ανταποκρίνονται στην πληροφορία. Στα προηγούμενα ματς με διαφορετικούς παίκτες, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στην ιδέα αυτή και είναι μία πολύ καλή είδηση».

Όσο για την ατμόσφαιρα στην έδρα των Ούγγρων; «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, κρίνεται μία πρόκριση. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, ερχόμαστε από μια “κόλαση” στη Θεσσαλονίκη και τα πήγαμε μια χαρά, δεν νομίζω πως οι παίκτες μας θα επηρεαστούν. Όπου κι αν πηγαίνουμε σε αυτή τη διοργάνωση θα υπάρχει κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Τσικίνιο που ήταν στο πάνελ εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, είπε: «Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε πίεση και “καυτή” ατμόσφαιρα, επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μας βοηθάει πολύ να παίζουμε κάθε τρεις μέρες γιατί έχουμε ρυθμό. Υπήρχε και το ρεπό όπως είπατε και είμαστε φρέσκοι».

Αναφορικά με τη δική του προσαρμογή, κανένα πρόβλημα. «Ήταν εύκολη, βρήκα συμπατριώτες μου. Όσο πιο πολύ παίζεις τόσο πιο καλά νιώθεις. Όσο τα πράγματα πάνε καλά αποκτάς αυτοπεποίθηση και μέρα με την ημέρα θα βελτιωνόμαστε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ