Ντιέγκο Μαραντόνα: Κατάθεση-“βόμβα” από τον πρώτο νοσοκόμο του

Ενώπιον του εισαγγελέα της Αργεντινής κατέθεσε ο νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Ρικάρντο Αλμιρόν, ο οποίος έμεινε για περισσότερες από επτά ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο -στα προάστια του Μπουένος Άιρες- αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του σε μια αργή αγωνία, ισχυριζόμενος ότι «διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει».

“Οι προϊστάμενοί του, τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε την σοφία να εκτελέσει το καθήκον του (σ.σ. της παρακολούθησης) χωρίς να αισθάνεται ο ασθενής συγκλονισμένος”, δήλωσε ο δικηγόρος, Φράνκο Τσιαρέλι, μετά το τέλος της κατάθεσης του πελάτη του. Ο 37χροος νοσοκόμος είναι το πρώτο μέλος της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα που εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα ισχυριζόμενος πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, καθώς η αυτοψία αποκάλυψε ότι αργοπέθαινε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πελάτης του “παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια”, τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε -βόρεια του Μπουένος Άιρες- λίγες εβδομάδες μετά την εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία είχε υποβληθεί προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

“Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ”, πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν άλλα έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, μεταξύ των οποίων ο προσωπικός του γιατρός και ο ψυχίατρος. Βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη στο πλαίσιο της έρευνας για “ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις”, που έχει ξεκινήσει η εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, θεωρεί ότι ο θάνατός του Μαραντόνα, είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν “την σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ