Μαραντόνα: Γιατί καθυστερούν οι ανακρίσεις για τον θάνατό του

Καθυστερούν εκ νέου οι ανακρίσεις για την υπόθεση του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Αν και τα επτά μέλη της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο, είχε προγραμματιστεί να ανακριθούν από τις αρχές τη Δευτέρα 31 Μαΐου, η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου.

Οι επτά εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», ενώ σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης που κυμαίνεται από οκτώ έως 25 χρόνια. Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα, πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο για αντιμετώπιση θρόμβου.

Η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο (σ.σ. προάστιο του Μπουένος Αϊρες), που ερευνά την υπόθεση, θεωρεί ότι ο θάνατος του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, που προκάλεσε την επιδείνωση της υγείας του και τελικά, τον θάνατο του.

Μια έκθεση εμπειρογνωμόνων, που δημοσιεύθηκε στις αρχές Μαϊου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «Ντιεγκίτο» είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό θάνατο.

Ο Λεοπόλδο Λούκε, νευροχειρουργός που έκανε την επιτυχή επέμβαση στον εγκέφαλο του Μαραντόνα, και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσατσόφ είναι ανάμεσα σε αυτούς τους επτά που κατηγορούνται, σύμφωνα με το ESPN.com. Σημειώνεται πως είχαν έρθει στη δημοσιότητα ηχητικά από ιδιωτικές συζητήσεις γιατρών και ανθρώπων από την ομάδα του Μαραντόνα και σ’ αυτά υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Μαραντόνα δεν έτυχε της σωστής φροντίδας πριν από τον θάνατό του. Η εισαγγελία είχε ορίσει ένα ιατρικό συμβούλιο για να καθορίσει αν υπήρχαν αποδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την ιατρική ομάδα του Μαραντόνα. Αυτό το συμβούλιο αποκάλυψε σε αναφορά του ότι η ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τον Μαραντόνα πριν από τον θάνατό του ενήργησε “με τρόπο ακατάλληλο, ανεπαρκή και απερίσκεπτο” και τον “άφησε στις δικές του συσκευές”, δηλαδή ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του. Πέρα από τον νευροχειρουργό και την ψυχίατρο κατηγορούνται δύο νοσοκόμοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα-, ένας επόπτης νοσοκόμων, ένας γιατρός και ένας ψυχολόγος.Πηγή: Buenos Aires Times, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ