Μουντιάλ 2022, Κροατία – Μαρόκο 2-1: Η εμπειρία επικράτησε του πάθους

Την τρίτη θέση, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 1998, κατέκτησε σήμερα η Κροατία που νίκησε -με το ίδιο σκορ μάλιστα όπως τότε- το μαχητικό Μαρόκο με 2-1, στον μικρό τελικό του Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς με εμφατική εμφάνιση, απέδειξε πως η εμπειρία μπορεί να επικρατήσει του πάθους, αυτού που έδειξαν οι παίκτες του Μαρόκο και το οποίο ήταν αυτό που έφτασε τους παίκτες του Ουαλίντ Ρεγκραγκί μέχρι τους τέσσερις της διοργάνωσης και που μέχρι το τελευταίο λεπτό διεκδίκησαν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας, με το ξεκίνημά του, απέδειξε πως δε θα έχει καμία σχέση με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις των δύο ομάδων στην πορεία τους μέχρι εδώ.

Τόσο το Μαρόκο όσο και η Κροατία άρχισαν παίζοντας ένα ανοικτό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε μόλις στο 7′ όταν με μία υπέροχη «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ, κατάφεραν να «εκθέσουν» την άμυνα του Μαρόκο και με κεφαλιά του Γκβάρντιολ να ανοίξουν το σκορ.

Πριν προλάβουν όμως να πανηγυρίσουν οι Κροάτες το προβάδισμά τους, οι Μαροκινοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ασράφ Νταρί στο 9′, φέρνοντας στα «ίσια» τις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Κροάτες να προσπαθούν να «ξαναμπούν» στην περιοχή του Μπόνο με τους αντιπάλους τους όμως, με τη «σφιχτή» τους άμυνα να κρατούν μακριά τον όποιο κίνδυνο. Και όταν οι συνεργασίες των παικτών του Ντάλιτς δεν έβρισκαν αποτέλεσμα, αναλάμβανε η ατομική εμπειρία. Έτσι, στο 42′ μετά από αλλεπάλληλες πάσες έξω από την περιοχή των Μαροκινών, ο Όρσιτς με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ μπόρεσε να διασπάσει αυτό το «τείχος», να στείλει τη μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόνο και στη συνέχεια στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 2-1.

Η επανάληψη έβγαλε τους Αφρικανούς στην αντεπίθεση και ειδικά μετά το 60ο λεπτό όπου οι Κροάτες άρχισαν να «κλείνονται» στα καρέ τους και «παραμονεύοντας» στις αντεπιθέσεις. Όμως το αποτέλεσμα -όπως αποδείχθηκε- κρίθηκε μετά το τελευταίο γκολ αλλά και από την επέμβαση του Λιβάκοβιτς σε τετ α τετ του εν Νεσίρι λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πλέον όλα τα «ποδοσφαιρικά» μάτια στρέφονται στον αυριανό τελικό για το ποιος από τη Γαλλία ή την Αργεντινή θα σηκώσει το «βαρύτιμο» τρόπαιο (5 μ.μ. «ΑΝΤ1» και «ΑΝΤ1 +»).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ