Στρατιωτικές πηγές απαντούν σε ερώτηση του enikos.gr για τα τουρκικά fake news

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά κατά την διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης στο Αιγαίο.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Κάνει λόγο για παρενόχληση αποστολής του ΝΑΤΟ από ελληνικά μαχητικά

Του Χρήστου Μαζανίτη

Fake News και ακόμη μία απόπειρα της Τουρκίας να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα στο Αιγαίο χαρακτηρίζουν Στρατιωτικές Πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου την «είδηση» ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά κατά την διάρκεια ΝΑΤΟϊκής Άσκησης στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε συνολικά 19 εμπλοκές τουρκικών μαχητικών, που είχαν εισβάλει στο ελληνικό FIR.

Στρατιωτικές Πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr διευκρινίζουν για όσα πραγματικά συνέβησαν, αποδομώντας την τουρκική προπαγάνδα:

«Πρόκειται για την τουρκική εθνική άσκηση αεροπορική άσκηση NEXUS ACE, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές κάθε μήνα μία φορά στον Βόρειο Τομέα και μία στον Νότιο, εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Αυτή την εβδομάδα οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την άσκηση στο βορειοανατολικό Αιγαίο και ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να συνδράμει με την παρουσία ιπτάμενου ραντάρ AWACS.

Η τουρκική πλευρά γι’ ακόμη μία φορά δεν κατέθεσε σχέδια πτήσης για να πετάξει εντός του ελληνικού FIR στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου κι ως έχει το δικαίωμα η χώρα μας, οι εισβολείς αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά.

Το δε AWACS που είχαν προσκαλέσει οι Τούρκοι όταν πλησίασε την περιοχή στην οποία υποτίθεται ότι θα έκαναν την αεροπορική άσκηση απομακρύνθηκε διότι δεν ήθελε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τα παράνομα τεχνάσματα των Τούρκων».​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ