Μουντιάλ 2022: Διέκοψαν ξανά δημοσιογράφο σε live μετάδοση – Οι απειλές για κατάσχεση

Αυτή είναι η στιγμή που αξιωματούχοι του Κατάρ διέκοψαν μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για το Μουντιάλ 2022 αφού είπαν σε έναν Αργεντινό δημοσιογράφο να σταματήσει τα γυρίσματα καθώς έπαιρνε συνέντευξη από ποδοσφαιρόφιλο σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μουντιάλ 2022: Αγωνία στη Βραζιλία για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Ένας άνδρας διέταξε τον Joaquin Alvarez να του δείξει το δημοσιογραφικό του πάσο, πριν δώσει εντολή στον εικονολήπτη να στρέψει τον φακό της κάμερας μακριά.

Συνάδελφοι από το στούντιο στο Μπουένος Άιρες είπαν «έτσι είναι η κυβέρνηση του Κατάρ» καθώς εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι συνέβαινε στη Ντόχα. Πρόκειται για μια δημοφιλή εκπομπή στο κανάλι El Trece της Αργεντινής που ονομάζεται Nosotros a la Mañana.

Μουντιάλ 2022: Βραζιλία – Σερβία 2-0 – «Χόρεψε» σάμπα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο δημοσιογράφος και το συνεργείο συνέχισαν τα γυρίσματα αργότερα από το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, με τον Alvarez να λέει στους θεατές ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή αφού του είπαν πως το σημείο όπου εργαζόταν ήταν «ιδιωτικό».

Επιμένοντας ότι τα χαρτιά του ήταν σωστά και είχε όλες τις απαραίτητες άδειες, επεσήμανε: «Φοβόμουν και νόμιζα ότι θα με αιχμαλωτίσουν. Το άτομο που σταμάτησε τα γυρίσματα βγήκε από ένα βαν και μας είπε με πολύ αγενή τρόπο ότι δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε άλλο γιατί βρισκόμασταν σε ιδιωτικό χώρο. Του είπα ότι δείχναμε κάτι ωραίο, αλλά μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε και υπήρξε μια στιγμή που ήθελαν να βγάλουν τον εξοπλισμό μας από πάνω μας».

Μουντιάλ 2022: Ο Ρονάλντο αποθεώθηκε και βούρκωσε πριν από την έναρξη του αγώνα με την Γκάνα – ΒΙΝΤΕΟ

Η συγγνώμη για τις απειλές σε Δανό δημοσιογράφο

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη έπειτα από ένα αντίστοιχο απειλητικό συμβάν με ένα κινηματογραφικό συνεργείο από την Δανία. Ο δημοσιογράφος απειλήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας στον αέρα καθώς ήταν επίσης σε live μετάδοση.

Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 της Δανίας, αφού ένας από τους δημοσιογράφους απειλήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας ενώ ήταν στον αέρα. Κάνοντας ρεπορτάζ από το Κατάρ ημέρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, ο ρεπόρτερ του TV2 Rasmus Tantholdt μιλούσε ως μέρος μιας ζωντανής μετάδοσης όταν τον πλησίασε το προσωπικό ασφαλείας που είχε εμφανιστεί σε ένα αμαξίδιο του γκολφ.

Γρήγορα έγινε φανερό ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος να κινηματογραφήσει και γρήγορα απειλήθηκε ότι θα του έσπαζαν την κάμερά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ