Μίλτος Τεντόγλου: «Θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ – Θύμωσα, ήταν άλμα για 8.70…»

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.52, στο τελευταίο άλμα, κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, σήκωσε την Ελλάδα, σε δύσκολες στιγμές, στα ουράνια, και πρόσθεσε το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Στις δηλώσεις του πάντως, εμφανίστηκε θυμωμένος (!!!) γιατί όπως είπε ήθελε ένα ρεκόρ, το τελευταίο άλμα ήταν για 8.70 αλλά έκανε ένα λάθος στην προσγείωση.

«Στο τελευταίο άλμα ήταν για 8.70 αλλά άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Γι’ αυτό νευρίασα με το που τελείωσε ο αγώνας. Θύμωσα γιατί ήταν άλμα για 8.70, άφησα τα πόδια μου στην άμμο, πωπω. Ήαν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα αυτό. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα αλλά θα μπορούσα να κάνω και ένα ρεκόρ στο τελέυταίο άλμα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα ποδιά μου στην προσγείωση και δεν ξέρω γιατί. Ήθελα κάτι καλύτερο να πω την αλήθεια. Ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι οι αγώνες, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό που έκανα σήμερα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Ήταν το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή μου. Είχα υποσχεθεί από πέρσι που το έχασα, ότι θα το πάρω. Και ντα κατάφερα. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, πιο δύσκολος και από πέρσι, πιο δύσκολος σχεδόν από όποιον αγώνα έχω κάνει. Κατάφερα στο τελευταίο άλμα να το πάρω. Πέρσι ήμουν καλά αλλά ήταν κακός αγώνα, ήμουν σε κακή ημέρα. Σήμερα δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο».

Στην ερώτηση αν είναι τόσο άνετος όσο δείχνει, απάντησε. «Δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να αισθάνομαι τα πόδια μου άσχημα, να παθαίνω κράμπες και δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό άργησα να το κάνω. Στο τελευταίο άλμα, αφού δεν πόνεσα στα προηγούμενα, μπήκα να το κάνω. Ήταν δύσκολος αγώνας, ήταν δύσκολη κατάσταση αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ».

«Στόχος μου ήταν το 8.50 στο πρώτο άλμα και μετά μπορεί να κάνω κάτι περισσότερο, αλλά δεν με άφησαν τα πόδια μου, το κλίμα, ζέστημ, υγρασία, δεν έχω ανάσα τώρα. Θέλω να πιω πολύ νερό».

Ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε και στην συμπαράσταση των Ελλήνων από την κερκίδα. «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες όλη η κερκίδα εκεί ήταν Έλληνες. Φωνάζανε, πανηγυρίζανε, χειροκροτούσανε. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Με βοήθησέ αυτό αλήθεια. Μου έδωσε πολύ δύναμη η κερκίδα. Τα ποδιά μου ήταν χάλια, νόμιζα ότι θα τραυματιστώ αλλά το πάλεψα και το ρίσκαρα κιόλας αλλά ειμαι οκ».

«Πρώτος μου στόχος ήταν αυτός, να τα κερδίσω όλα».

Για τους επόμενους στόχους του είπε. «Τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου. Μπορώ να χαλαρώσω και λίγο σε κάποιους αγώνες γιατί ο πρώτος μου στόχος ήταν αυτός, να τα κερδίσω όλα. Όχι ότι δεν με νοιάζει αλλά μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες τώρα είναι το top top. Να κερδίσω ξανά ευρωπαϊκά και τέτοια, δεν το υποβαθμίζω αλλά, πόσα ευρωπαϊκά έχω κερδίσει, πέντε, εντάξει αλλά θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Εμένα τα μεγάλα άλματα με νοιάζουν έτσι κι αλλιώς».

«Ο Πομάσκι μου είπε ότι “το έχεις μπορείς να το κάνεις”. Του έλεγα ότι πονάω λίγο στη γάμπα μου και είχε φοβηθεί και αυτός λίγο αλλά ήξερε ότι θα το κάνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ