Κώστας Μανωλάς: Το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής αποχώρησης του από τον Ολυμπιακό-Υπέγραψε μυθικό συμβόλαιο

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση της αποχώρησης του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας αμυντικός αποχαιρέτησε το πρωί της Πέμπτης τους πρώην, πλέον, συμπαίκτες του και υπέγραψε το μυθικό συμβόλαιο του με την  Sharjah FC του Ντουμπάι.

Πώς όμως φθάσαμε σε αυτό το βελούδινο διαζύγιο; Η αλήθεια είναι ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο ποδοσφαιριστής έδωσε μεγάλη μάχη για να αποδεσμευτεί από την Νάπολι και να επιστρέψει στον Λιμάνι. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση προκειμένου να τον ντύσει και πάλι στα «ερυθρόλευκα». Τα ιταλικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός χάρισε χρήματα στους “παρτενοπέι” και έτσι διευκόλυνε την απόφασή τους να τον αφήσουν να αποχωρήσει πρόωρα, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Η απόκτηση από την Νάπολι

Οι Πειραιώτες πλήρωσαν άμεσα δύο εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, ενώ στην συμφωνία με τους Ιταλούς προβλέπονταν 1.000.000 ευρώ ακόμη σε μορφή μπόνους. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η επιστροφή ύστερα από 7,5 χρόνια του Μανωλά στον Ολυμπιακό. Και οι δύο πλευρές ήλπιζαν πως ο γάμος αυτός θα κρατήσει για χρόνια, όμως όπως φάνηκε σήμερα αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ο στόπερ επέστρεψε τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στον οποίο είχε 12 παιχνίδια την περσινή σεζόν και φέτος έπαιξε σε 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις

Σε αυτό το παράξενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις προπονητές, αποκλείστηκε από το Champions League, ενώ προχώρησε σε ένα, άνευ προηγουμένου, μεταγραφικό ντεμαράζ. Ο Κώστας Μανωλάς σε αυτούς τους 9 μήνες παρουσίας του δεν κατάφερε κυρίως λόγω των τραυματισμών να ηγηθεί της άμυνας του Ολυμπιακού. Όμως όλοι ήλπιζαν ότι αυτό θα συμβεί άμεσα. Ο Μίτσελ μόλις χθες κατά την επίσημη παρουσίαση του δήλωσε ότι θέλει να δουλέψει με ένα πιο μικρό ρόστερ. Ο Ισπανός θέλει 24 ποδοσφαιριστές συν τους τερματοφύλακες με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αποχωρήσουν άμεσα τουλάχιστον εννιά ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν θεωρούσε ότι ανάμεσα σε αυτούς θα ήταν και ο Κώστας Μανωλάς.

Οι λόγοι της αποχώρησης

Τι συνέβη λοιπόν και ο Μανωλάς αποχώρησε από τον Ολυμπιακό; Δύο είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτή την εξέλιξη. Αρχικά η ανάγκη για αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών σε θέσεις που υπάρχει υπερπληρότητα. Ο Ολυμπιακός αριθμούσε 5 στόπερ (Μπα, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος ) και άλλους δύο που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αγωνισθούν εκεί (Βρσάλικο, Εμβιλά). Με το μεταγραφικό παράθυρο να έχει κλείσει παντού στην Ευρώπη  και τον Μανωλά να έχει ακόμη υψηλή χρηματιστηριακή αξία κρίθηκε ότι η προσφορά της Sharjah FC ήρθε την κατάλληλη στιγμή με την ομάδα να αποχωρίζεται έναν από τους ηγέτες της, αλλά τουλάχιστον όχι χωρίς οικονομικό αντίκρισμα. Ο Ολυμπιακός εκτός από κάποια χρήματα που θα πάρει θα εξοικονομήσει και τα χρήματα από το βαρύ συμβόλαιο (άνω των 2.000.000 ευρώ) του ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα η εξωπραγματική πρόταση που δέχθηκε ο Μανωλάς από την ομάδα του Ντουμπάι τον καθιστά και πάλι τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Το νέο συμβόλαιο θα του αποφέρει ετησίως 2-2,5 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο είναι διετές, επομένως συνολικά τα χρήματα που θα πάρει θα ξεπεράσουν τα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι όλο το καλοκαίρι, υπήρχε ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον Έλληνα αμυντικό, όμως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός δεν επιθυμούσαν να αποχωρισθούν. Όμως σε αυτή την φάση αποφασίσθηκε από κοινού να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ομάδας από τα ΗΑΕ και έτσι οι δύο πλευρές, που διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις, να χωρίσουν και πάλι.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ