Μίτσελ για Ολυμπιακό: «Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε» – Όλα όσα έγιναν στην επίσημη παρουσίαση

Ύστερα από 7,5 χρόνια ο Μίτσελ επέστρεψε και επίσημα στον πάγκο του Ολυμπιακό αναλαμβάνοντας την ομάδα του Πειραιά σε μια δύσκολη στιγμή. Στην επίσημη παρουσίαση του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, εμφανίστηκε αισιόδοξος και ζήτησε  σκληρή δουλειά από όλους.

Η παρουσίαση έγινε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσε ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου, Ζοζέ Ανιγκό, ο Α’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης και ο αθλητικός διευθυντής Κριστιάν Καρεμπέ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

“Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι έχω αφήσει πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Ξέρω πως έχω τεράστια ευθύνη, όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω. Για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά. Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό θα το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα”.

Στη συνέχεια ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στο πολυάριθμο ρόστερ του Ολυμπιακού: “Ήταν πολύ γρήγορες οι επαφές, ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι ανάμεσά μας και η απάντηση ήταν άμεση: “Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Κυριακή;”. Πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και στο παρελθόν. Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα, για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει, αλλά ξέρω πως θα γίνει.

Περνάμε μία δύσκολη φάση αλλά έχουμε την ικανότητα να την ξεπεράσουμε, θα πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τους παίκτες που έχουμε, τα προσόντα και ξέρουμε πως μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή στήριξη των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι θέλουν η ομάδα να κερδίζει και να παίζει καλά”.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του τόνισε: “Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους, που είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτό είναι οι νίκες. Χρειάζεται να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και τους έχουμε. Αν οι παίκτες πιστέψουν στις ικανότητες που έχουμε, τότε είναι σίγουρο πως τα πράματα θα γίνουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή, αλλά στον εαυτό τους και να δουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται.

Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου θητεία στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό”.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στον Μαρσέλο: “Τις 24 ώρες που είμαι στην Αθήνα όλοι μιλούν για Μαρσέλο. Είναι ταπεινός παίκτης και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι εκπληκτικό πράγμα για το κλαμπ. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη, σου δείχνουν πως πρέπει να αγωνίζεσαι. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσουν την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα”.

Βαγγέλης Μαρινάκης: “Γίναμε μικρή αποικία της Ρεάλ”

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παρουσίασε τον Ισπανό τεχνικό, μίλησε για την έως τώρα πορεία των “ερυθρόλευκων” και αναφέρθηκε στην προηγούμενη θητεία του Μίτσελ στους “ερυθρόλευκους”:

«Ο Μίτσελ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε όλοι από τη θητεία του ως κορυφαίος παίκτης αλλά και προπονητής. Με τον Μίτσελ ζήσαμε κορυφαίες και ανεπανάληπτες βραδιές. Με έναν Ολυμπιακό να παίζει ανεπανάληπτο ποδόσφαιρο και να κοιτά στα μάτια πρωταθλήτριες σε Ισπανία και Ιταλία. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας. Κατάφερε η ψυχολογία των παικτών να είναι η κατάλληλη. Μας γνωρίζει καλά.

Είχαμε μία καλή συνεργασία και όταν σταματήσαμε θέλαμε ο ένας το καλό του άλλου. Δεν θέλει περίοδο προσαρμογής. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλές κουβέντες. Πολλή δουλειά, συγκέντρωση και καλή απόδοση στο γήπεδο. Και κάτι άλλο. Για να τα βάλουμε στη θέση τους τα πράγματα. Διαβάζουμε διάφορα. Μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό. Έχουμε διαβάσει πολλά. Σας λέω ότι αυτός ο κακός Ολυμπιακός με παίκτες που δεν έπιασαν την απόδοση που έπρεπε, έχει ισοφαριστεί 5 φορές στην Ευρώπη στις καθυστερήσεις. Αυτό είναι καλό; Όχι δεν είναι. Θα μπορούσαμε όμως με την ίδια απόδοση να είχαμε πιο καλά αποτελέσματα. Και ας πάμε και στα 3 παιχνίδια που χάσαμε 7 βαθμούς. Η απόδοση του Ολυμπιακού και οι φάσεις με Αστέρα ήταν από τα καλύτερα μας. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Το ίδιο με τον Βόλο που είχαμε 3 δοκάρια. Ακόμα και στον Άρη έγινε ένα παιδαριώδες λάθος του αμυντικού με τον γκολκίπερ. Αλλιώς δεν θα χάναμε.

Καλή η κριτική, τη δεχόμαστε και η κριτική γίνεται για να διορθώσεις τα λάθη, αλλά η υπερβολή βλάπτει. Αυτός ο Ολυμπιακός τυχαία έχασε επτά βαθμούς και όσον αφορά στην Ευρώπη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα, αν δεν είχαμε δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις του 2ου ημιχρόνου. Όσον αφορά αυτές τις υπερβολές, έχουμε πολύ μεγάλους παίκτες που θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να δούμε την απόδοσή τους στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει, πιο αισιόδοξος τώρα που έχουμε έναν άνθρωπο που του έχω εμπιστοσύνη. Θα δούμε καλύτερες ημέρες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ